Aanbiedingen reizen Europa Azië Amerika Afrika

19.12.2014

RSD-vakantiegangers overhandigen gedoneerde boeken in Turkije

Evenals vorig jaar toont RSD een groot hart voor kinderen in de vakantieregio rondom Antalya.

Want RSD brengt niet alleen de cultuur, de geschiedenis en de heerlijke natuur van Turkije dichter bij zijn reizigers, RSD maakt ook ontmoetingen met bewoners mogelijk.

Toen RSD een noodkreet van een school bij Kaş ontving, dachten ze niet lang na en traden op: de schoolbibliotheek was er slechts zeer karig uitgerust en de kinderen hadden maar heel beperkt toegang tot leesmateriaal. NBK, de plaatselijke partner van RSD, regelde op korte termijn een grote keus aan populair-wetenschappelijke boeken, sprookjesboeken en vakliteratuur en reed direct met vier touringcars naar de school om ze onder te brengen.

Met een grote ceremonie werden de vele boeken overhandigd, en voor de kinderen en reizigers was het een feestelijke dag. Eindelijk is de schoolbibliotheek goed gevuld en hebben de scholieren toegang tot een grote selectie boeken over vele verschillende onderwerpen.

Voor de RSD-vakantiegangers die deelnamen aan de indrukwekkende rondreis door Lycië, was dit een fantastische mogelijkheid om de lokale bevolking te leren kennen en iets goeds te doen.

Het afgelopen jaar organiseerden RSD en NBK ook al een grote boekenactie in Antalya, waarbij meer dan 20.000 kinderboeken werden overhandigd.

RSD ziet in Turkije niet alleen een vakantiebestemming. Het bedrijf zet zich in voor het culturele erfgoed van het land, respecteert de bevolking en onderhoudt vriendschappelijk contact met hen. Hun dank is de grootste erkenning.


terug naar overzicht