Aanbiedingen reizen Europa Azië Amerika Afrika

12-daagse exclusieve cultuurhistorische reis Vietnam

Hanoi – Keizerlijke Citadel (Werelderfgoed) – Tempel van de Literatuur (Werelderfgoed) – Hoan Kiem-meer – Ha Longbaai (Werelderfgoed) – Hoi An (Werelderfgoed) – Ho Chi Minhstad (Saigon) – My Son (Werelderfgoed) – Mekongdelta

Mystiek Azië: Waar beroemde tempels uit de jungle rijzen

Vietnam zal u inspireren! Geniet samen met ons in deze exotische wereld van wilde natuur en verleidelijke geuren. Ervaar het voormalige rijk
met zijn UNESCO werelderfgoed, de rituelen van Confucius en de prachtige tempels en pagodes. Geniet van de betovering!

1e – 2e dag: Reis met EMIRATES naar Hanoi & Keizerlijke Citadel (UNESCO werelderfgoed)

Verloop van uw reis

Comfortabele vlucht van EMIRATES naar Hanoi en aankomst op dag 2. Onze vriendelijke Engelssprekende reisleider verwelkomt ons op de luchthaven. Samen reizen we in een moderne bus naar ons comfortabele hotel in de buurt van Hanoi. Hier brengen we de eerste 3 nachten door. De keizerlijke stad Thang Long (historische naam van Hanoi) werd gesticht in de 11e eeuw door keizer Thang Long als symbool van onafhankelijk Vietnam. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst bezoeken we de imposante Keizerlijke Citadel (UNESCO werelderfgoed, inkom inbegrepen) – het indrukwekkende keizerlijke hof van verschillende heersende dynastieën.

3e dag: Hanoi, Ho Chi Minh Mausoleum, Van Mieu literatuurtempel (UNESCO werelderfgoed), Etnografisch museum en Hoan Kiem-meer

Van Mieu literatuurtempel (Werelderfgoed)

Na een ontspannen ontbijt begint onze rondleiding door de adembenemende hoofdstad. Eerst bezoeken we het Ho Chi Minh Mausoleum (inkom inbegrepen) – een eerbetoon aan de architectuur van het Lenin Mausoleum in Moskou. We bewonderen ook de oude pagode met één kolom die oprijst uit een klein meer. Daarna bezoeken we de Van Mieu literatuurtempel met zijn prachtige oude binnenplaatsen, altaren en paviljoens. De collectie van 82 gedenkstenen voor afgestudeerden van keizerlijke examens werd door UNESCO opgenomen in de World Documentary Heritage. In de middag bezoeken we het Etnografisch Museum (inkom inbegrepen), waar 54 etnische groepen uit heel Vietnam worden gepresenteerd. Dan gaat het verder naar de oude stad, die zeker de moeite waard is, en naar het pittoreske Hoan Kiem-meer met de charmante Turtle Tower. ‘s Avonds kunt u optioneel een traditioneel waterpoppentheater meemaken – een aangrijpende kunst die duizenden jaren oud is.

4e dag: Ontdekkingsdag: Ha Longbaai (UNESCO werelderfgoed)

Ha Longbaai (Werelderfgoed)

‘s Ochtends vertrekken we op een onvergetelijke optionele excursie van een hele dag naar het adembenemende Ha Longbaai. Daar aangekomen gaan we aan boord van een boot en varen we dit magische labyrint van tropische, torenhoge rotseilanden in – wereldberoemd en een van de meest spectaculaire landschappen van Vietnam. Het is ook een UNESCO werelderfgoedlocatie van een klasse apart. Aan boord genieten we van een lunch met versgevangen zeevruchten. Tijdens de rondleiding door de mysterieuze grotten luisteren we naar de legendarische verhalen van de plaatselijke bevolking. Ze verzamelen herinneringen voor het leven.

5e dag: Kustplaats Hoi An (UNESCO werelderfgoed)

Hoi An (Werelderfgoed)

We gaan naar het vliegveld en vliegen naar Danang. Bij aankomst checken we in in ons moderne hotel in de buurt van Hoi An, waar we de komende 4 nachten doorbrengen. Dan begint onze bewogen wandeling door het pittoreske oude stadje Hoi An aan de Zuid-Chinese Zee. Gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier, wacht ons een prachtig geheel van Vietnamese, Japanse, Chinese en Franse architectuur, zoals de tempels, de Japanse brug, het Tan Ky huis of de Chinese Assembly Hall – terecht een UNESCO werelderfgoed.

6e dag: Ontdekkingsdag: Keizerlijke stad Hue

Tu Duc Mausoleum, keizerlijke stad Hue

Vandaag wacht de betoverende keizerlijke stad Hue op ons – als onderdeel van een spannende, optionele excursie van een hele dag. Het keizerlijke paleizencomplex wordt omringd door een enorme vestingmuur (inkom inbegrepen). Binnen het enorme complex worden drie gebieden onderscheiden: de hoofdstad (Kinh Thanh), de keizerlijke stad (Hoang Thanh) en de Verboden Stad (Cam Thanh) – gemodelleerd naar de keizerlijke complexen in Beijing (UNESCO werelderfgoed). Daarna bereiken we het Tu Duc Mausoleum, een meesterwerk van traditionele Vietnamese kunst.

7e dag: Kruidendorp Tra Que en ontmoeting plaatselijke bevolking

Kruiden kweken in Tra Que

Het prachtige landschap van Hoi An met het kruidendorp Tra Que wacht op ons. We wandelen door deze pittoreske plaats, beroemd om zijn grote verscheidenheid aan gekweekte groenten. En vooral om zijn vele aromatische kruiden zoals citroengras, munt en Thaise basilicum. We bezoeken een lokale familie, bewonderen hun kruidentuin en leren veel over de teelt en het gebruik van de planten. We mogen kijken hoe het koken in zijn werk gaat – en samen genieten van een heerlijk bereide maaltijd.

8e dag: Ontdekkingsdag: Rondleiding door de straten in Hoi An

Vietnamese kok

Proef heerlijk Vietnamees eten en ga met ons mee op deze veelbewogen optionele culinaire excursie. In plaats daarvan lopen we door de kleine steegjes van Hoi An en proberen we verschillende exotische specialiteiten, zoals gevulde dumplings. Een gastronomische dag voor alle zintuigen!

9e dag: Tempelstad My Son (UNESCO werelderfgoed)

Tempelstad My Son (Werelderfgoed)

Na het ontbijt bezoeken we My Son, de belangrijkste archeologische vindplaats van de Cham-cultuur in centraal Vietnam (UNESCO werelderfgoed). De magische tempelstad in het regenwoud bestaat uit 70 gebouwen en werd gebouwd tussen de 4e en 13e eeuw. (inkom inbegrepen). De overblijfselen van de gebouwen van verbrande bakstenen met hun hindoeïstische reliëfs rijzen als een wonder op uit het bos. Via Hoi An rijden we vervolgens naar de luchthaven van Danang voor onze vlucht naar Ho Chi Minhstad, het voormalige Saigon. Daar komen we comfortabel aan in ons prachtige hotel, waar we de komende twee nachten doorbrengen.

10e dag: Ho Chi Minhstad (Saigon) met kathedraal, Ben Tre, boottocht in de Mekongdelta, ontmoeting met Vietnamese families en ritje met de tuk-tuk

Mekongdelta boottocht

In Ho Chi Minhstad, de voormalige hoofdstad van de Republiek Vietnam Saigon, bewonderen we het prachtige hoofdpostkantoor – een prachtig overblijfsel uit het Franse koloniale tijdperk. En de kathedraal Notre Dame – gebouwd voor de kolonialisten van die tijd. Daarna rijden we naar Ben Tre. Onze avontuurlijke boottocht begint hier: We verkennen de fascinerende, tropische Mekongdelta. We stoppen bij een oude steenoven, bij een kokosnootverwerkingsfabriek en bij Vietnamese families die met de hand slaapmatten maken. We genieten van groene thee en vers fruit terwijl we ontspannen met de lokale bevolking. De reis gaat verder op gemotoriseerde driewielers, de traditionele tuk-tuks, langs kleurrijke moestuinen. Voor de lunch genieten we van Aziatische specialiteiten. Daarna rijden we terug naar Ho Chi Minh City.

11e – 12e dag: Terugreis

In de ochtend kunt u Saigon verkennen. Vandaag moeten we afscheid nemen. Onze ontspannen vlucht terug naar België begint. Aankomst op de 12e dag.


Vriendelijkheid van VietnamMekongdelta boottocht

Voor u inbegrepen

 • Lijnvluchten met EMIRATES, een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld¹⁾
  • België naar Hanoi
  • Ho Chi Minhstad naar België
 • Binnenlandse vlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij
  • Hanoi naar Danang
  • Danang naar Ho Chi Minhstad
  inbegrepen hoteltransfers, luchthaven- en veiligheidstoeslagen
 • 9 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde comforthotels
  9× uitgebreid ontbijtbuffet
 • Fascinerende cultuurhistorische reis met de beroemdste hoogtepunten in Vietnam!
  Verheug u op een spectaculair excursieprogramma + inkom (volgens programma) o.a. met:
  • Keizerlijke Citadel (Werelderfgoed)
  • Van Mieu literatuurtempel (Werelderfgoed)
  • Kustplaats Hoi An (Werelderfgoed)
  • Tempelstad My Son (Werelderfgoed)
  • Bezoek aan Vietnamese gezinnen
  • Ho Chi Minh Mausoleum
  • Hanoi
  • Pagode met één pilaar
  • Museum voor Etnografie
  • Hoan Kiem-meer
  • Japanse brug
  • Huis Tan Ky
  • Kruidendorp Tra Que
  • Regenwoud
  • Ho Chi Minhstad
  • Ben Tre
  • Mekongdelta boottocht
  • Tuk-tuk rit
 • Gekwalificeerde, Engelssprekende studiereisleider
 • 24 uur arts op oproep


¹⁾ Lijnvluchten met Emirates, een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, met overstap in Dubai

Uw extra’s op verzoek

Vietnamese kok

Ontdekkerpakket:

Dit pakket bevat het traditionele waterpoppentheater in Hanoi, de 2 excursies naar Ha longbaai inclusief boottocht en naar de keizerlijke stad Hue en de street food tour in Hoi An: slechts € 229 per persoon.

Halfpension

Halfpension:

Dit pakket bevat 9x diner als 3-gangen menu in lokale restaurants: slechts € 199 per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer: € 449 per persoon/week (indien beschikbaar).

Inbegrepen spectaculair excursieprogramma + inkom o.a. met 4 werelderfgoedplaatsen!

Vergelijking van de hoogste temperaturen

JFMAMJJASOND
Hanoi31°32°33°35°32°31°30°30°30°30°30°30°
Brussel13°18°22°24°23°20°14°

Algemene opmerking:

Hieronder vindt u een informatieoverzicht over uw reis. Houd er alstublieft rekening mee dat toegangsvereisten, politieke en gezondheidssituaties wereldwijd op elk moment kunnen veranderen. Wij raden u aan om uzelf vóór uw reis te informeren. Kijk voor uw vertrek op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl).

Ligging:

Vietnam is een langgerekte kuststaat in het oosten van het vasteland van Zuidoost-Azië.

Hoofdstad:

Hanoi

Staatsvorm:

Eenpartijensysteem

Religie:

74 % is atheïst of behoort tot verschillende volksreligies. Verder zijn onder andere boeddhisten, katholieken en protestanten vertegenwoordigd.

Taal:

De nationale taal is Vietnamees.

Klimaat:

Het klimaat wordt beïnvloed door de moesson. Noord-Vietnam is subtropisch met warme zomers en milde winters. Zuid-Vietnam is tropisch met een uitgesproken regenseizoen in de zomer. Centraal-Vietnam wordt gedomineerd door een subtropisch overgangsklimaat met veel regen in de herfst.

Plaatselijke tijd:

Het tijdsverschil met België is plus 5 uur in de zomermaanden en plus 6 uur in de wintermaanden.

Elektriciteit:

De netspanning is 110-220 V, 50 Hz. Er is een adapter nodig. In sommige regio‘s kan de plaatselijke netspanning 110 V zijn, waarvoor een spanningsomvormer nodig is.

Telefoneren:

De landcode om van België naar Vietnam te bellen, is 0084 (+84). Van Vietnam naar België toetst men 0032 (+32) voor, de 0 uit het zonenummer valt weg.

Land en mensen:

In de hele Zuidoost-Aziatische regio is wederzijds respect een waardevolle en belangrijke deugd. Vriendelijkheid en openheid worden daarom ook verwacht van reizigers. Rokken, korte broeken en onthullende topjes zijn verboden op religieuze plaatsen. Het wordt aanbevolen om de schouders te bedekken en over het algemeen conservatief kleden. Schoenen moeten worden uitgedaan als u de huizen van de lokale bevolking binnengaat.

Inreisbepalingen voor Belgische staatsburgers:

Een paspoort met een geldigheid van minstens 1 maand te rekenen vanaf de einddatum van het gevraagde visum/dag van vertrek vanuit Vietnam. Maar verschillende luchtvaartmaatschappijen leggen een minimale geldigheid van 6 maanden te rekenen van datum van inreis op. E-visum voor verblijf tot 90 dagen en een inreis online aanvragen op https://www.evisagov.vn/official/en-us/apply.php. Dien de aanvraag tijdig in. De Vietnamese autoriteiten leveren het e-visum normaalgezien af binnen de drie werkdagen. Rond Vietnamese feestdagen kan een aanvraag dus langer dan drie dagen duren. Het is belangrijk dat de gegevens in uw visumaanvraag identiek zijn aan uw paspoortgegevens: vul uw naam en voorna(a)m(en) exact in zoals vermeld op uw paspoort. Voor verdere inlichtingen raden wij u aan om de informatie beschikbaar via de ambassade van Vietnam in Brussel (https://vietnamvisaembassy.org/embassy/vietnam-embassy-in-belgium/) te consulteren. Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden bij de Vietnamese ambassade te informeren naar de voor hen geldende inreisbepalingen. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen en tonen van uw visum. Inreisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig. RSD Belgium SA streeft ernaar om de informatie up-to-date te houden.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld, met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van Vietnam te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Ontdekkerpakket: Dit pakket bevat het traditionele waterpoppentheater in Hanoi, de 2 excursies naar Ha longbaai inclusief boottocht en naar de keizerlijke stad Hue en de street food tour in Hoi An: slechts € 229* per persoon.
Halfpension: Dit pakket bevat 9x diner als 3-gangen menu in lokale restaurants: slechts € 199* per persoon.
* Pakketprijzen kunnen variëren indien u ter plaatse boekt.

Valuta / banken / kredietkaarten:

De Vietnamese dong (VND) is de munteenheid. 1 VND = 10 Hao en 100 Xu. Wisselkoers (oktober 2023): 1 EUR = 25.674,6 VND, 1 VND = 0,00004 EUR.
Contant geld mag alleen worden gewisseld bij officiële wisselkantoren met duidelijke aanwijzingen. Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd en er zijn ook geldautomaten, maar buiten de grotere steden is contant geld vaak nog het enige geaccepteerde betaalmiddel.

Douanevoorschriften:

Particulieren kunnen buitenlandse valuta ter waarde van USD 5.000 en Vietnamese dong ter waarde van VND 15 miljoen belastingvrij invoeren. Verder mogen er 200 sigaretten of 20 sigaren of 250 gr tabak worden geïmporteerd, evenals 1,5 liter alcohol boven de 20 procent of 2 liter alcohol onder de 20 procent en 3 liter bier. Persoonlijke bezittingen kunnen vrij worden geïmporteerd. Dergelijke voorwerpen worden geacht in een redelijk aantal en redelijke hoeveelheid nodig te zijn, rekening houdend met het doel en de duur van de reis. Artikelen die deze waarde overschrijden, zijn onderworpen aan invoerrechten als ze een waarde van 10 miljoen VND overschrijden.
Belangrijk: Als u de limieten overschrijdt, moet u uw goederen online aangeven voordat u op reis gaat of aan de grens bij aankomst in het land. Als u geen aangifte doet, kunnen uw goederen inbeslaggenomen worden Lees ook de actuele regels voor de in- en uitvoer van goederen: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/Bijkomende_reisinformatie/douane

Veiligheidsadviezen per land:

Vermijd demonstraties en grote mensenmassa‘s. Volg de instructies van de lokale autoriteiten. Wees u ervan bewust dat uitspraken die in België op sociale media worden gedaan, in Vietnam worden opgemerkt en gevolgen kunnen hebben als u naar Vietnam reist. Criminaliteit: Zakkenrollerij komt voor, vooral in de toeristische centra. Reizigers moeten daarom altijd letten op hun persoonlijke bezittingen en identiteitskaarten in winkels en restaurants of treinstations. Een fotokopie van uw ID kan nuttig zijn als u deze kwijtraakt.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

Drugsmisdrijven zoals de aankoop, distributie, import en export van alle soorten verdovende middelen worden streng strafrechtelijk vervolgd en de straffen zijn zwaar. Bezit van kleine hoeveelheden drugs leidt tot zware gevangenisstraffen. Gerechtelijke procedures voldoen niet aan de Duitse grondwettelijke normen.

Gezondheit:

Raadpleeg ten minste 8 weken voor uw reis het meest recente medische advies per land van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl). Elke landspecifieke pagina bevat informatie over aanbevelingen voor vaccinaties, actuele gezondheidsrisico‘s of uitbraken van ziekten, en informatie over medische zorg in het buitenland.

Medische verzorging:

De medische zorg in het land is niet te vergelijken met die in Europa. In veel gevallen is het problematisch op het gebied van technologie, apparatuur en hygiëne. Er is ook geen medische noodhulp. Het ziekenhuispersoneel en de artsen in provinciale ziekenhuizen spreken vaak alleen Vietnamees. Er zijn verschillende ziekenhuizen in Hanoi en Ho Chi Minhstad die betere normen hebben. Sommige internationale klinieken zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor toeristen die ziek worden. Hier kan in het Engels worden gecommuniceerd. Voor de duur van het verblijf in het buitenland is het aanbevolen om een ziektekostenverzekering voor het buitenland af te sluiten die risico‘s dekt die niet door de wettelijke ziektekostenverzekering worden gedekt (bv. noodzakelijk vervoer terug naar België in geval van ziekte, behandeling door privéartsen of in privéklinieken).
De klant dient te garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is de geselecteerde reis te ondernemen en dient zich daartoe op de hoogte te stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: oktober 2023