Aanbiedingen reizen Europa Azië Amerika Afrika

8-daagse cultuurhistorische 4-sterrenreis naar Sicilië

Catania (Werelderfgoed) – Syracuse (Werelderfgoed) – Piazza Armerina (Werelderfgoed) – Etna (Werelderfgoed) – Agrigento (Werelderfgoed) – Palermo (Werelderfgoed) – Monreale (Werelderfgoed)

Verloop van uw reis

Verloop van uw reis

Dankzij onze ervaring en vele tips van enthousiaste reisdeelnemers presenteren wij u de bekendste hoogtepunten en werelderfgoedplaatsen van Sicilië!

1e dag: Vlucht naar Catania, Cycloopkust & Aci Trezza

Aci Trezza

Vandaag vliegen we naar Catania. Bij aankomst zal onze vriendelijke, Engelssprekende reisleider ons verwelkomen en begeleiden naar onze moderne bus. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst rijden we naar de Cycloopkust en houden we een korte pauze in het rustige vissersdorpje Aci Trezza, bekend geworden door de film ‘La terra trema’. Daar rijzen imposante steenformaties – de beroemde Faraglioni – uit de zee, op slechts enkele meters van de boulevard. Tijdens een wandeling door de betoverende steegjes van Aci Trezza verkennen we het kleine dorp. Vervolgens gaan we naar ons moderne 4-sterrenhotel in de omgeving van Catania/Taormina/Letojanni/Giardini Naxos. Daar brengen we de hele week in alle comfort door.

2e dag: Ontdekkingsdag – Caltagirone & Piazza Armerina (UNESCO werelderfgoed)

Piazza Armerina (werelderfgoed)

Caltagirone en Piazza Armerina zijn 2 heel bijzondere hoogtepunten van het grootste eiland in de Middellandse Zee. Wij nemen u daarom graag mee op een prachtige, optionele excursie van een hele dag. Caltagirone staat bekend als de ‘hoofdstad van de keramiek’ van Sicilië. Er is zoveel te zien: Naast de alom aanwezige kunst uit de baroktijd ontdekken we overal prachtige keramische kunst. De stad werd bijna volledig verwoest tijdens de aardbeving van 1693, maar werd daarna herbouwd als een barokke droom. Met het Piazza Armerina wacht ons een prachtige cultuurplek in het hart van Sicilië, want talrijke historische kunstwerken kenmerken het aanzicht van deze stad. Hier bezoeken we de UNESCO werelderfgoed Villa del Casale, een van de mooiste Romeinse keizerlijke villa‘s met zijn wereldberoemde mozaïeken en fresco‘s.

3e dag: Etna (UNESCO werelderfgoed) & Taormina

Etna (werelderfgoed)

Vandaag gaan we naar de vulkaan Etna (UNESCO werelderfgoed). Deze rijst met een enorme 3340 m de lucht in. Het is een spectaculair natuurfenomeen en een van de beroemdste vulkanen ter wereld. Via een kronkelige, schilderachtige weg bereiken we een hoogte van 2000 m. Daar maken we een korte begeleide wandeling op die berg, die door de Sicilianen liefkozend ‘Grande Mamma’ wordt genoemd. Geniet van het ongelooflijke uitzicht over Sicilië! Daarna gaan we verder naar Taormina. Dit stadje is vooral de moeite waard vanwege de smalle, pittoreske steegjes, de steil aflopende tuinen en het Grieks-Romeinse theater. En dan: Het uitzicht over de prachtige kustlijn met de Etna op de achtergrond is gewoonweg adembenemend. U hebt er de tijd om de stad op eigen houtje te verkennen. Of wij nemen u mee op een interessante, optionele stadstour – inclusief toegang tot het Grieks-Romeinse theater.

4e dag: Agrigento (UNESCO werelderfgoed)

Agrigento (werelderfgoed)

‘De mooiste stad van de stervelingen’ noemde de dichter Pindar het Griekse Akragas, het huidige Agrigento (UNESCO werelderfgoed). Op de 4e dag leren we dit fabelachtige UNESCO werelderfgoed, gelegen op een heuveltop, kennen. We wandelen door deze ‘vallei van de tempels’ temidden van oude olijf- en amandelbomen. Hier zien en bewonderen we met eigen ogen de vroegere pracht en praal van de oude stad. Een van de best bewaarde Dorische tempels uit de Griekse oudheid staat hier: de Tempel van Concordia. We bezoeken ook de spannende antieke opgravingen (inkom inbegrepen).

5e dag: Ontdekkingsdag – Palermo & Monreale (2× UNESCO werelderfgoed)

Palermo (werelderfgoed)

In Palermo en Monreale wachten u vandaag 2 UNESCO werelderfgoedplaatsen. Ga met ons mee op deze fantastische optionele excursie van een hele dag. Tijdens een ontspannen stadstour ontdekken we de beroemdste bezienswaardigheden van Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Onze weg leidt ons onder meer langs het Palazzo dei Normanni, dat terecht een UNESCO werelderfgoed is. Het monumentale paleis troont op een heuvel boven de oude stad. Op enkele kilometers van Palermo wacht ons een ander hoogtepunt: de machtige Normandische kathedraal van Monreale – eveneens UNESCO werelderfgoed (inkom inbegrepen). Het presenteert zich met de symbiose van Romaanse, Arabische en Byzantijnse kunst die typisch is voor Sicilië. De kloostergang naast de kathedraal is omgeven door 228 rijkelijk versierde zuilen – stuk voor stuk uniek.

6e – 7e dag: Catania, Syracuse (2× UNESCO werelderfgoed) & het eiland Ortigia

Catania (werelderfgoed)

Dag 6 laat voldoende tijd voor eigen activiteiten. Sommigen verkennen zelfstandig de omgeving of ontspannen in de hotelbar. De anderen gaan op verkenningstocht in de omgeving van het hotel. Op dag 7 rijden we na een ontspannen ontbijt naar Catania, een van de meest betoverende steden van Sicilië. Het werd bedolven door een lavastroom van de Etna en vervolgens herbouwd in barokstijl, nu terecht een UNESCO werelderfgoed. We verkennen deze interessante stad tijdens een korte wandeling. Op de oude vismarkt ‘A‘ Piscaria’ bij de kathedraal ervaren we het temperamentvolle karakter van de stad. In de namiddag gaan we verder naar Syracuse, een ander bekend UNESCO werelderfgoed. We bezoeken deze eens machtige Griekse koloniale stad met zijn prachtige opgravingen (inkom inbegrepen). Daarna verkennen we tijdens een korte tour het prachtige eiland Ortigia. We bewonderen de Tempel van Apollo en de eerbiedwaardige kathedraal in het stadscentrum.

8e dag: Terugreis

Vandaag nemen we afscheid van een van de mooiste eilanden in de Middellandse Zee. Er zijn nieuwe vakantievriendschappen gesloten en we nemen veel onvergetelijke indrukken mee naar huis. Samen rijden we naar de luchthaven en vliegen we terug naar België.


Voor u inbegrepen

 • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij1) naar Catania
  inbegrepen hoteltransfers, luchthaven- en veiligheidstoeslagen
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in een geselecteerd 4-sterrenhotel (nat. categorie)
  7× uitgebreid ontbijtbuffet
 • Fascinerende cultuurhistorische reis in onze moderne autocar met de bekendste hoogtepunten van Sicilië!
  Verheug u op een spectaculair excursieprogramma + inkom (volgens programma) o.a. met 4 UNESCO werelderfgoedplaatsen:
  • Agrigento (Werelderfgoed)
  • Catania (Werelderfgoed)
  • Syracuse (Werelderfgoed)
  • Etna (Werelderfgoed)
  • Cycloopkust
  • Aci Trezza
  • Oor van Dionysus
  • Ortigia eiland
  • Taormina
 • Gekwalificeerde, Engelssprekende studiereisleider
 • 24 uur arts op oproep


1) Bijvoorbeeld ITA Airways

Uw extra’s op verzoek

Alhambra (Werelderfgoed), Granada

Ontdekkerspakket:

Dit pakket bevat 2 dagexcursies ‘Caltagirone en Piazza Armerina (Werelderfgoed)’, ‘Palermo en Monreale (2× Werelderfgoed)’ en de ‘Rondleiding door Taormina incl. toegang tot het Grieks-Romeins theater’: slechts € 229 p. p.

Halfpension:

Dit pakket bevat 7x diner (3-gangen menu met typische streekgerechten): slechts € 169 per persoon.

HOLIDAY WORLD RESORT

Toeslag eenpersoonskamer: € 249 per persoon/week (indien beschikbaar).

U zult enthousiast zijn over ons 4-sterrenhotel !

Voorbeelden van hotels

Inbegrepen spectaculair excursieprogramma + inkom o.a. met 4 werelderfgoedplaatsen!

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

JFMAMJJASOND
Catania16°17°18°20°25°28°31°30°29°24°21°16°
Brussel13°18°22°24°23°20°14°

Algemene opmerking:

Hieronder vindt u een informatieoverzicht over uw reis. Houd er alstublieft rekening mee dat toegangsvereisten, politieke en gezondheidssituaties wereldwijd op elk moment kunnen veranderen. Wij raden u aan om uzelf vóór uw reis te informeren. Kijk voor uw vertrek op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl).

Staatsvorm:

Republiek, parlementaire democratie met een tweekamersysteem. President Sergio Mattarella is sinds februari 2015 staatshoofd. De regeringsleider is sinds oktober 2022 premier Giorgina Meloni.

Hoofdstad:

De hoofdstad van Italië is sinds 1871 Rome met ongeveer 2,8 miljoen inwoners.

Religie:

Overwegend rooms-katholiek

Taal:

De nationale taal is het Italiaans. Officieel erkende minderheidstalen zijn ook Friulian, Ladinisch, Duits, Sloveens, Occitaans, Frans, Frankoprovençal, Albanees, Grieks, Sardijns, Catalaans en Kroatisch.

Klimaat:

In Italië is het klimaat zeer verschillend van noord naar zuid. In het noorden heerst een streng klimaat met zeer koude winters en zeer warme zomers met een hoge luchtvochtigheid. In het midden van het land is het klimaat gematigd, terwijl in het zuiden en op de eilanden de winters altijd mild zijn en de zomers erg warm en vochtig.

Plaatselijke tijd:

Heel Italië behoort tot de Midden-Europese Tijdzone, Greenwich Mean Time +1 (GTM+1) met gebruik van de zomertijd.

Telefoneren:

Het netnummer voor langeafstandsgesprekken van België naar Italië is 0039. Voor oproepen naar België gebruikt u de landencode 0032. De 0 voor het netnummer wordt telkens weggelaten.

Inreisbepalingen voor Belgische staatburgers:

Voor een toeristische reis naar Italië, die niet langer duurt dan 90 dagen, volstaat het voor mensen met de Belgische nationaliteit om een geldige identiteitskaart of paspoort mee te nemen. Voor de inreis naar Italië hoeft geen visum te worden aangevraagd. Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden bij de Italiaans ambassade te informeren naar de voor hen geldende inreisbepalingen. Italië is partij bij het Europees Verdrag van 13 december 1957 tot regeling van het personenverkeer tussen de lidstaten van de Raad van Europa. Andere reisdocumenten dan de tijdelijke identiteitskaart mogen niet meer dan een jaar geleden zijn verlopen. De eisen die individuele luchtvaartmaatschappijen aan de identiteitsdocumenten stellen, wijken gedeeltelijk af van de nationale regelgeving. Daarom is het aan te raden om alleen met geldige reisdocumenten te reizen. Deze toegangsregelingen zijn in principe van toepassing op alle burgers van de Europese Economische Ruimte (EER). U kunt alleen juridisch bindende informatie en/of informatie over inreisbepalingen verkrijgen als u rechtstreeks contact opneemt met de ambassade of het consulaat-generaal van uw land van bestemming. Staatsburgers van andere landen wordt geadviseerd om bij de betreffende ambassade te informeren naar hun toelatingseisen. Het is uw verantwoordelijkheid om de benodigde visa aan te vragen en te overleggen.
RSD aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als u dit niet doet. Houd er rekening mee dat de toegang tot het land afhankelijk is van de goedkeuring van de immigratie-instanties.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van Italië te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Halfpension: Dit pakket bevat 7× diner (3-gangen menu met typische streekgerechten): slechts € 169* per persoon.
Ontdekkerspakket: Dit pakket bevat 2 dagexcursies ‘Caltagirone en Piazza Armerina (Werelderfgoed)’, ‘Palermo en Monreale (2× Werelderfgoed)’ en de ‘Rondleiding door Taormina incl. toegang tot het Grieks-Romeins theater’: slechts € 229* per persoon.
* Pakketprijzen kunnen variëren indien u ter plaatse boekt.

Toeristenbelasting:

Staats toeristenbelasting in Italië van maximaal € 1,50 per persoon per nacht (vanaf augustus 2023) ter plaatse te betalen.

Valuta / banken / kredietkaarten:

Aankopen kunnen contant of met de meest gangbare creditcards worden gedaan. Normaal gesproken worden de symbolen van de geaccepteerde creditcards getoond bij de ingang van de winkel. Als u met een creditcard betaalt, dient u uw identiteitskaart te tonen. Bij banken worden ook reischeques (in dollars of euro‘s) gewisseld. Geld opnemen aan geldautomaten is ook mogelijk met EC/Maestro-kaarten. Er kunnen echter hoge bankkosten van toepassing zijn. De bovengrens voor contante betalingen in Italië is 1.000 euro.

Douanevoorschriften:

Privépersonen kunnen tijdens hun reis binnen de EU zonder beperking goederen kopen en meenemen zolang deze zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik en niet voor de verkoop. De invoerbepalingen voor België vindt u op de website van de Belgische douane: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten (Op reis in het buitenland, Bijkomende reisinformatie, Douane).

Veiligheidsadviezen per land:

Italië ligt in een seismisch zeer actieve zone, waardoor aardbevingen regelmatig voorkomen.
Criminaliteit: Vooral in toeristische centra is voorzichtigheid geboden tegen zakkenrollen en kleine criminaliteit. In het bijzonder moeten gevallen van trucfraude worden vermeld waarin toeristen worden afgeleid (bv. door mensen tegen het lijf te lopen, enz.) en vervolgens door medeplichtigen worden beroofd. Daarom geldt hetzelfde als voor elke vakantie: Neem alleen het essentiële mee als u een wandeling maakt. U dient grotere hoeveelheden contant geld en originele identificatiedocumenten in de hotelkluis op te bergen. Neem eventueel een beveiligde (pincode) creditcard mee. Neem fotokopieën van uw documenten mee op uw reis. Als alternatief kunt u de bestanden opslaan op uw privé-e-mailaccount en zijn ze dus wereldwijd toegankelijk. Draag geen tassen of camera‘s aan de wegkant wanneer u een wandeling maakt om diefstal met een motorfiets te voorkomen.

Gezondheit:

Raadpleeg ten minste 8 weken voor uw reis het meest recente medische advies per land van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl).
Elke landspecifieke pagina bevat informatie over aanbevelingen voor vaccinaties, actuele gezondheidsrisico‘s of uitbraken van ziekten, en informatie over medische zorg in het buitenland.

Medische verzorging:

In Italië hebben alle personen die in België wettelijk verzekerd zijn, recht op behandeling (voor zover de behandeling dringend noodzakelijk is) van artsen, tandartsen, ziekenhuizen, etc. die toegelaten zijn door de buitenlandse wettelijke ziektekostenverzekering. De Europese ziektekostenverzekeringskaart (EHIC) of het vervangingscertificaat (beide documenten zijn verkrijgbaar bij uw zorgverzekeraar) moet als bewijs hiervan worden overgelegd. Onafhankelijk hiervan wordt dringend aanbevolen om voor de reis een aanvullende ziektekostenverzekering af te sluiten die kosten dekt die niet door uw standaard ziektekostenverzekering worden afgedekt. Denk hierbij aan repatriëring naar België in het geval van ziekte, behandeling bij particuliere artsen of privé-ziekenhuizen etc. Nadere informatie hierover is te vinden op de website www.caami-hziv.fgov.be/nl van de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u verder informeren over de geldende regelgeving.
De klant moet garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is om de geselecteerde reis te ondernemen en moet zich hiervoor op de hoogte stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: september 2023