Aanbiedingen reizen Europa Azië Amerika Afrika

8-daagse exclusieve cultuurhistorische 4-sterrenreis naar het zonovergoten eiland Malta, het cultureel belangrijkste eiland in de Middellandse Zee!

Valletta (Werelderfgoed) – Golden Bay – Mellieha – Mosta – Marsaxlokk – Skorba (Werelderfgoed)

De eilandenwereld van Malta – echte cultuur in het diepe blauw van de Middellandse Zee

Verloop van uw reis

Dankzij onze ervaring en vele tips van enthousiaste reisdeelnemers presenteren
wij u het cultureel belangrijkste eiland van de Middellandse Zee!

De Maltese eilanden bestaan uit de drie bewoonde eilanden Malta, Gozo en Comina evenals uit meerdere kleine, onbewoonde eilanden. De eilandenstaat kan terugzien op 7000 jaar geschiedenis en wordt daarom ook wel een groot openluchtmuseum genoemd. De sporen van de diverse beschavingen die duizenden jaren op Malta leefden, zijn nog nu duidelijk zichtbaar. Het eiland Malta is het grootste van de drie en geldt als cultureel en economisch centrum van het land. De hoofdstad Valletta werd in 1980 opgenomen in de lijst van UNESCO werelderfgoed.
Als symbool van de eilandenstaat geldt het achthoekige Maltezer Kruis, het symbool van de Maltezer Ridders. Het is slechts een van de vele sporen die de orde tijdens zijn ruim 250-jarige heerschappij op de eilanden heeft achtergelaten. De invloed van de orde wordt zoal zichtbaar in de talrijke paleizen, hoven en tuinen alsook in het culturele leven van het eiland. Volg de sporen van de Maltezer Ridders, bijv. naar de hoofdstad Valetta. Uw plaatselijk agentschap helpt u hier graag verder.

Gozo – het legendarische eiland van Calypso

Basilliek Ta Pinu, Gozo

Het kleine zustereiland van Malta zou het eiland van de nimf Calypso zijn, waaraan Odysseus, de held van Homerus, zeven jaar lang was overgeleverd. Dit van legenden wemelende eiland is slechts eenderde zo groot als Malta en met een bevolking van ca. 30.000 mensen bleef het landelijke en oorspronkelijke karakter bewaard.
Wat u in geen geval mag missen is de basiliek van Ta’ Pinu. De kerk werd gebouwd in Neo-Romaanse stijl en wordt gezien als het bekendste kerkgebouw van het eiland. Door het verhaal over een verschijning van Maria in 1883 werd de plaats al snel een belangrijk bedevaartsoord. Echt de moeite waard om te zien is ook de Ggantije tempel. Het is een van de ‘Megalithische tempels van Malta’. Zeven tempels op Gozo en Malta horen bij dit UNESCO werelderfgoed.
De naam Ggantije stamt van het Maltese woord voor reus af. Reden hiervoor is dat de mensen op Gozo tijd lange tijd dachten dat de twee tempels werden gebouwd door reuzen. Dit bijgeloof ontstond door de grootte van de megalieten die deels vijf meter lang zijn en wel vijftig ton wegen. De twee tempels op Gozo werden gebouwd tussen 3600 en 3200 v.Chr. en zijn dus zelfs ouder dan Stonehenge in Groot-Brittannië. Excursies naar Gozo kunnen worden geboekt bij uw plaatselijk agentschap.

Comino – oase van rust

Blauwe Lagune van Comino

Comino is een 2,6 km² groot eiland tussen Malta en Gozo. Het eilandje herbergt een hotel, auto’s zijn er niet toegestaan. Het eiland is voor het grootste deel onbewoond en heel geschikt om lang te wandelen en voor hobbyfotografen. In het verleden werd Comino na de aankomst van de ridders voornamelijk gebruikt om de Maltese eilanden te verdedigen tegen aanvallers alsook voor de jacht. Het bekendste is de inham van Comino die vanwege haar turkooiskleurige water en het voor de Maltese eilanden ongewone witte zand ook Blauwe Lagune wordt genoemd.

Bedevaartsoord Mellieha, MaltaSkorba tempel (Werelderfgoed)

Voor u inbegrepen

  • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij¹⁾ naar Malta inbegrepen hoteltransfers, luchthaven- en veiligheidstoeslagen
  • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in het comfortabele
   4-sterrenhotel RAMLA BAY RESORT (nat. categorie)
   – Gratis gebruik van de eigen faciliteiten van het hotel: prachtig strand,
   verwarmd binnenzwembad,fantastische wellnessruimte met sauna en stoombad
   en fitnessruimte
   – 7× uitgebreid ontbijtbuffet
  • ONS CADEAU:
   Fantastische excursie met de hoogtepunten van Noord-Malta GRATIS, o.a. met:
   • Skorba (UNESCO werelderfgoed)
   • Mellieha
   • Golden Bay
   • Selmun Paleis
   • Anchor Bay
  • Gekwalificeerde, Engelssprekende studiereisleider
  • 24 uur arts op oproep


Uw extra’s op verzoek

San Anton tuinen, Malta

Ontdekkerpakket:

Het pakket omvat de excursie ‘Land & Mensen’ van een hele dag en de excursie ‘Mysterieus Malta’ van een halve dag: slechts € 119 per persoon

4-sterrenhotel: RAMLA BAY RESORT

Toeslag eenpersoonskamer:

€ 199 per persoon (indien beschikbaar).

Leer Malta kennen tijdens onze heerlijke excursies met het exclusieve Ontdekkerpakket:

Dagexcursie ‘Land & Mensen’

Op deze verkenningstocht ervaart u het ‘echte’ Malta: traditionele ambachten en prachtige architectuur, dromerige plaatsen en prachtige kustlijnen. We bezoeken het ambachtelijke dorp Ta‘Qalis, dat op een deel van een landingsbaan uit de Tweede Wereldoorlog staat. Daarna wandelen we door de weelderig groene San Anton Tuinen met hun fonteinen en vijvers.
Hier, omringd door tropische planten, bloemen en Norfolksparren, rijst ook het San Anton Paleis majestueus op – de officiële residentie van de president van de Republiek en een voormalige zetel van de Ridders van de Orde uit de 17e eeuw.
De reis gaat verder in zuidoostelijke richting naar het pittoreske vissersdorp Marsaxlokk, waar kleurrijke boten in het glinsterende water dobberen. Afhankelijk van het weer is er de mogelijkheid om de natuurlijke rotsgrotten van de zuidwestkust per boot te verkennen (niet inbegrepen).

Halve dagexcursie ‘Mysterieus Malta’

In het hart van Malta bezoeken we eerst de oude stad Mosta. Echt indrukwekkend: de Rotunda van Mosta. De koepel van de kerk is een van de grootste ter wereld en maakt ons bezoek tot een unieke ervaring. Daarna gaan we richting Rabat, waar aan de rand van de stad de Busket Gardens liggen. Deze liggen in een vruchtbare vallei, waar ook het majestueuze Verdala Paleis staat. De Ridders van de Orde bouwden dit machtige complex in 1582. Tegenwoordig doet het dienst als zomerresidentie van de president van de Republiek.
Al snel bereiken we het uitgestrekte Dingli Plateau. Hier, op het hoogste punt van Malta, storten enorme kliffen zich meer dan 200 meter in de diepblauwe zee. Het panoramische uitzicht is geweldig. En we verwonderen ons over de mysterieuze, prehistorische gegroefde sporen die het stenen plateau doorsnijden. Hebben hier ooit karren gereden? Of zijn het de overblijfselen van oude irrigatiesystemen? De archeologen zijn nog steeds aan het puzzelen – en de bezoekers met hen.

ONS CADEAU: De hoogtepunten van Noord-Malta met het UNESCO werelderfgoed Skorba !

Verheug u op een prachtige excursie door het vredige landschap van het noorden van Malta. Een van onze stops brengt ons naar het beroemde bedevaartsoord in Mellieha: de Kapel van de Heilige Maagd Maria. We genieten van het adembenemende uitzicht over het strand van Mellieha naar Malta‘s zustereiland Gozo. Aan de rand van het dorp maken we een fotostop bij het 18e-eeuwse Selmun Paleis. We genieten van het panoramische uitzicht over St Paul‘s Bay.
Als we onze reis voortzetten, bereiken we de prachtige Golden Bay. We stoppen bij de megalithische tempel Skorba, een UNESCO werelderfgoed. De informatie die tijdens de opgravingen is verzameld, werpt licht op de vroegste periode van het Maltese neolithische tijdperk. Daarna bekijken we de grote cinema van dichtbij: een fotostop bij Anchor Bay met zijn achtergrondstad, die werd gebouwd voor de legendarische film ‘Popeye’ van Robert Altman.

Uw comfortabele 4-sterrenhotel: RAMLA BAY RESORT

Het exclusieve 4-sterrenhotel ligt op een heerlijk rustige, afgelegen locatie direct aan zee in het noordelijke deel van het eiland. Het fantastische uitzicht reikt tot aan de naburige eilanden Gozo en Comino. De historische stad Mellieha ligt op ongeveer 5 km afstand en is perfect voor een wandeling. Het populaire 4-sterrenhotel maakt indruk met zijn stijlvolle ambiance en comfortabele faciliteiten. Het restaurant biedt rijke buffetten met regionale en internationale gerechten. Naast een exclusief spagedeelte met verwarmd binnenzwembad, sauna en stoombad, zijn er ook drie buitenzwembaden beschikbaar in mei en oktober, afhankelijk van het weer. De smaakvol ingerichte kamers hebben een bad of douche/wc, haardroger, airconditioning/verwarming, satelliettelevisie, telefoon, WLAN en een balkon of terras.

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Malta151616192227303127242117
Brüssel4681117212422181363

Algemene opmerking:

Hieronder vindt u een informatieoverzicht over uw reis. Houd er alstublieft rekening mee dat toegangsvereisten, politieke en gezondheidssituaties wereldwijd op elk moment kunnen veranderen. Wij raden u aan om uzelf vóór uw reis te informeren. Kijk voor uw vertrek op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl).

Ligging:

De eilandenstaat Malta ligt in de Middellandse Zee en bestaat uit het grootste eiland Malta, de kleinere eilanden Gozo en Comino en de onbewoonde eilanden Cominotto, Filfla en St.Pauls.
Het grootste eiland Malta beslaat 247 km² van de totale oppervlakte van 316 km². De eilandengroep ligt 93 km ten zuiden van Sicilië en 290 km ten noorden van de Noord-Afrikaanse kust.

Hoofdstad:

Valletta (ca. 394.000 inwoners in de hoofdstedelijke regio)

Staatsvorm:

Republiek sinds 1974 en lid van de Gemenebest van Naties. Grondwet opgesteld in 1974, laatste wijziging in 1987. Onafhankelijk sinds 1964 (voormalige Britse kroonkolonie). Malta is lid van de Europese Unie.

Religie:

97% van de bevolking is rooms-katholiek.

Taal:

De officiële talen zijn Maltees en Engels. De omgangstaal is Italiaans.

Klimaat:

Malta heeft een subtropisch tot mediterraan klimaat, d.w.z. hete en droge zomers met temperaturen tot 32 graden Celsius en milde maar vochtige winters. Diverse winden zorgen in de zomer voor welkome verkoeling in Malta, terwijl ze in de wintermaanden af en toe regenbuien brengen.

Plaatselijke tijd:

Malta behoort tot de Midden-Europese Tijdzone, Greenwich Mean Time +1 (GTM+1) met gebruik van de zomertijd. Er is dus geen tijdsverschil met Belgien.

Elektriciteit:

Malta heeft een elektriciteitsnet van 220- 240 volt wisselstroom met een frequentie van 50 Hz. De stopcontacten bestaan uit drie rechthoekige pinnen in driehoek opgesteld. Reizigers uit België kunnen het beste een adapter met drie polen meenemen.

Plaatselijke tijd:

Midden-Europese tijdzone. Laatste zondag van maart tot laatste zondag van oktober: Midden-Europese tijd +1 (zomertijd).

Telefoneren:

Om naar Malta te bellen kiest u het landnummer 00356 en direct daarna het gewenste telefoonnummer. Het telefoonnet van Malta, Gozo en Comino heeft geen netnummers.
Als u vanuit Malta naar België belt, moet u eerst 0032 kiezen en dan het netnummer zonder nul.

Land en mensen:

Het landschap van de drie bewoonde eilanden wordt gekenmerkt door heuvels en terrasvormige velden. Malta heeft geen bergen en rivieren. Langs de kust bevinden zich havens, baaien, mooie zandstranden en kleine rotsbaaien. Gozo is bereikbaar met de veerboot vanuit Malta en heeft een rijke vegetatie, zacht glooiende heuvels en steile kliffen. Comino is het kleinste eiland en is met de veerboot vanuit Malta en Gozo te bereiken.

Inreisvoorwaarden voor Belgische staatsburgers:

Malta heeft de Europese Overeenkomst van 13 december 1957 nopens het verkeer van personen tussen de Lid-Staten van de Raad van Europa medeondertekend. Belgische reizigers hebben geen visum nodig om naar Malta te reizen. Een geldig paspoort of een identiteitskaart volstaat. Meer informatie over de reisbestemming vindt u daarnaast op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_ het_buitenland/reisdocumenten/.
U bent er zelf voor verantwoordelijk om evt. vereiste visums aan te vragen en bij u te hebben. Inreisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig. RSD Belgium SA streeft ernaar om de informatie up-todate te houden.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van Malta te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Ontdekkerspakket: Het pakket bevat de excursie „Land & Mensen“ van een hele dag en de excursie „Mysterieus Malta“ van een halve dag: slechts € 119* per persoon.
Genotpakket: Het pakket bevat halfpension met een uitgebreid buffet van lokale en internationale gerechten: slechts € 179* per persoon.
* Pakketprijzen kunnen variëren indien u ter plaatse boekt.

Toeristenbelasting:

Plus milieubelasting van €0,50 per persoo en per nacht, tot een maximum van € 5 per persoon en per verblijf (vanaf oktober 2023).

Valuta/banken/creditcards:

Malta maakt deel uit van de Europese Monetaire Unie. De munteenheid is er dus de euro. Banken/creditcards/betaalpas: Een betaalpas met het Maestro- of V-Pay-symbool en de bekende creditcards worden algemeen geaccepteerd als betaalmiddel. Contant geld kan worden opgenomen met bank- en creditcard bij de vele beschikbare geldautomaten.

Douanevoorschriften:

Bij binnenkomst in of doorreis door Malta moeten contanten (in elke valuta) of gemakkelijk inwisselbare activa (pandbrieven, reischeques, enz.) met een waarde of equivalent van 10.000 euro of meer worden aangegeven.
Als u vanuit een land buiten de EU naar Malta reist, mag u tot 430 euro aan geschenken belastingvrij meenemen in uw persoonlijke bagage. Dit geldt ook voor goederen die gekocht zijn in de belastingvrije winkel in de aankomsthal. (Let op: de waarde van grotere schenkingen kan niet worden toegewezen aan één groep, bijv. aan verschillende familieleden) Op artikelen met een waarde van meer dan 430 euro wordt een procentueel douanerecht geheven. Deze beperkingen gelden niet langer voor goederen die vanuit lidstaten van de Europese Unie in Malta worden ingevoerd. Voorwerpen waarvoor een speciale vergunning nodig is (bijv. wapens) worden in bewaring gehouden totdat de vergunning door de douaneautoriteiten is afgegeven.
Belangrijk: Als u de limieten overschrijdt, moet u uw goederen online aangeven voordat u op reis gaat of aan de grens bij aankomst in het land. Als u geen aangifte doet, kunnen uw goederen inbeslaggenomen worden Lees ook de actuele regels voor de in- en uitvoer van goederen: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_ het_buitenland/Bijkomende_reisinformatie/douane

Bijzondere strafrechtelijke bepalingen:

Het bezit van zelfs de kleinste hoeveelheden drugs is een strafbaar feit. De invoer van drugs wordt over het algemeen beschouwd als „dealen“, d.w.z. drugshandel, en is als zodanig onderworpen aan een minimumstraf van 6 maanden. Het is mogelijk om drugs die het land zijn binnengekomen in te leveren bij de douane, maar dit wordt niet bestraft. Bewezen drugshandel kan leiden tot zware gevangenisstraffen (tot zelfs levenslang).

Gezondheid:

Raadpleeg ten minste 8 weken voor uw reis het meest recente medische advies per land van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl). Elke landspecifi eke pagina bevat informatie over aanbevelingen voor vaccinaties, actuele gezondheidsrisico‘s of uitbraken van ziekten, en informatie over medische zorg in het buitenland. Wees voorzichtig met het eten van ongekookt voedsel, ongepasteuriseerde melkproducten (bijv. verse melk, ijs) en fruit dat niet geschild kan worden. Vermijd het drinken van kraanwater en ijsblokjes in dranken! Vuistregel: eet niets dat niet gekookt of geschild kan worden! Algemene informatie: Mensen die gevoelig zijn voor de zon moeten ervoor zorgen dat ze kleding met lange mouwen en beschermende crèmes met een hoge beschermingsfactor dragen, omdat de zonnestraling en ozonbelasting aanzienlijk hoger zijn dan in Belgien. In de zomer en vroege herfst kan het warme en vochtige weer een zware belasting vormen voor het hart en de bloedsomloop; in de herfst en in de winter lopen de luchtwegen extra risico door het koele, vochtige weer. Reumatische klachten komen ook voor vanwege de klimatologische omstandigheden in Malta tijdens een langer verblijf. Het leidingwater is een mengsel van grondwater en gedemineraliseerd zeewater en mag niet worden gedronken of alleen worden gekookt.

Medische verzorging:

Het gezondheidszorgsysteem van de staat werkt goed. Het Mater Dei-ziekenhuis is een centraal ziekenhuis, dat echter niet voldoet aan de Belgische normen. Er zijn kleine poliklinieken en een paar privéziekenhuizen verspreid over het eiland (bijv. het St James Hospital). De EU-ziektekostenverzekeringskaart wordt alleen geaccepteerd door de poliklinieken van de staat en het Mater Dei-ziekenhuis. In alle praktijken en klinieken moeten de kosten worden vooruitbetaald. Het wordt sterk aangeraden om een reisverzekering af te sluiten voor ziektekosten voor de duur van uw verblijf in het buitenland om de risico‘s te dekken die niet gedekt worden door de wettelijke ziekteverzekeringsfondsen (bijv. noodzakelijk vervoer naar België bij een ongeval, ziekte, behandeling door privéartsen of in privéklinieken).
De klant dient te garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is de geselecteerde reis te ondernemen en dient zich daartoe op de hoogte te stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: januari 2024