Aanbiedingen reizen Europa Azië Amerika Afrika

15-daagse 5-sterrenreis Lycië

Kerk van St. Nicolaas – Xanthos (Werelderfgoed) – Dalyan – Efeze (Werelderfgoed) – Artemis Tempel (Wereldwonder) – Pamukkale (Werelderfgoed) – Taurusgebergte

Dankzij onze ervaringen en vele tips van enthousiaste reisdeelnemers presenteren wij u een van de meest populaire cultuurhistorische reizen onder Belgen!

Uw reisverloop

1e dag: Comfortabele vlucht en transfer naar het hotel

Verloop van uw reis

2e dag: Kerk van St. Nicolaas, Kaputas-bocht & Xanthos (Werelderfgoed)

Xanthos (Werelderfgoed)

Vandaag begint ons avontuur met een rit door betoverende landschappen langs de Middellandse Zeekust naar Lycië. De door dennenbossen omgeven kustweg gaat gepaard met kristalhelder en turkooisblauw water. Onze eerste stop van de dag is Demre, dat in de oudheid Myra heette: Sint Nicolaas stierf hier op 6 december 343. We bezoeken de aan hem gewijde kerk van St. Nicolaas (inkom inbegrepen). Tegenwoordig is de kerk een populair bedevaartsoord voor christenen uit de hele wereld. We maken een korte fotostop bij de betoverende Kaputas-bocht. In de late namiddag bereiken we de hoofdstad van de Lyciërs, Xanthos (inclusief entree), die sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege zijn unieke, rijk versierde graven, zuilengraven en sarcofagen. We overnachten met sterrencomfort in Fethiye, het vroegere Telmessos.

3e dag: Dalyan-boottocht, Caria & Iztuzu strand

Boottocht lagune van Dalyan

Vandaag maken we een prachtige boottocht door de beschermde lagune van Dalyan. We reizen in traditionele vissersboten en bewonderen de indrukwekkende rotsgraven van het Carische Rijk. Aangekomen op het idyllische strand van Iztuzu maken we een prachtige wandeling. Het strand is de broedplaats van de Caretta Caretta-schildpad, een van de laatste schildpadsoorten die in de Middellandse Zee leven. We brengen de volgende 2 nachten door in een sterrenhotel in de omgeving van Kusadasi.

4e dag: Efeze (Werelderfgoed) – In de voetsporen van de apostel Paulus

Efeze (Werelderfgoed)

Vandaag wacht ons het volgende hoogtepunt van onze reis: het oude Efeze, dat in juli 2015 eveneens tot werelderfgoed werd uitgeroepen. ‘De zon is elke dag nieuw’ zei ooit de filosoof Heraclitus van Efeze. Vandaag bezoeken we zijn stad (inkom inbegrepen). De prachtige Celsusbibliotheek, de glanzende Hadrianustempel en het machtige amfitheater zijn getuigen van een glorieus tijdperk. De stad is een missionaire nederzetting van apostel Paulus. De voormalige havenstad was in haar 4000-jarige geschiedenis de thuishaven van verschillende volkeren, zoals de Romeinen, Byzantijnen en Seltsjoeken. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een van de meest indrukwekkende antieke steden ter wereld. U zult versteld staan!

5e dag: Artemis Tempel (Wereldwonder) & Pamukkale (Werelderfgoed)

Artemis Tempel (Wereldwonder)

Om de dag te beginnen bezoeken we de overblijfselen van de legendarische tempel van Artemis (inkom inbegrepen), bekend als een van de zeven wereldwonderen uit de oudheid. Ooit de grootste tempel in de oude wereld, zijn de ruïnes van het witmarmeren bouwwerk nu een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de regio. Daarna rijden we naar Pamukkale. De rit voert ons door de vruchtbare meandervallei, die wordt omgeven door eindeloze vijgenplantages, katoenvelden en druivenplantages. In de namiddag houden we een fotopauze aan de voet van het UNESCO werelderfgoed Pamukkale en bewonderen we de unieke kalksteenterrassen. We overnachten in ons moderne en comfortabele thermale hotel in Pamukkale.

6e dag: Tavas, Taurusgebergte & Karpuzkaldiran-waterval

Karpuzkaldiran-waterval

Na een uitgebreid ontbijt rijden we richting het Taurusgebergte langs nomadennederzettingen naar Tavas. Onderweg leren we interessante feiten over het bijzondere leven van de bergbewoners. In een traditionele tapijtweverij op 1300 m hoogte ervaren we het fascinerende, eeuwenoude kunstwerk. Wij zijn gefascineerd door de verscheidenheid, de stijl en de kleurrijkheid van de handgeknoopte tapijten. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Karpuzkaldiran waterval in Antalya. We overnachten in sterrencomfort in de omgeving van Antalya.

7e dag: Antalya – de culturele parel aan de Middellandse Zee

Oude stad Antalya

Vandaag hebben we onze zinnen gezet op Antalya. De stad is het hele jaar door gezegend met zon en biedt een rijk scala aan culturele en historische bezienswaardigheden en natuurschoon. Na een uitgebreide stadstour bezoeken we de oude stad. De grote ambachtelijke traditie van onze bestemming brengt ons vervolgens naar een juwelen- en een leerfabriek. Naast informatie over het vakmanschap krijgt u ook de gelegenheid om een persoonlijk vakantiesouvenir te kopen. We overnachten in een sterrenhotel in de omgeving van Antalya.

8e – 15e dag: GRATIS vakantieverlenging in het exclusief 5-sterren luxe hotel

5-sterren luxe hotel

Ontspan de volgende 8 dagen aan de Turkse Riviera in uw luxe 5-sterrenhotel met eigen strand! De comfortabele kamers zijn luxueus en modern ingericht. We ontspannen in de prachtige wellnessruimte van het hotel met sauna, nemen een pauze in het buitenzwembad of in het binnenzwembad. overdekt zwembad of een wandeling langs het strand. Op dag 15 worden we comfortabel overgebracht van de hotel naar de luchthaven en vliegen vol mooie herinneringen terug naar België.


Efeze (Werelderfgoed)5-sterren luxe hotel

Voor u inbegrepen:

 • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij¹⁾ naar Antalya
  inbegrepen hoteltransfers, luchthaven- en veiligheidstoeslagen
 • 7-daagse exclusieve culturhistorische reis Lycië
  – 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde 4-sterrenhotels (nat. categorie)
  – 7× uitgebreid ontbijtbuffet
  – Gekwalificeerde, Nederlandssprekende studiereisleider
  – Rondreis in onze moderne touringcar met airconditioning
  – Spectaculair excursieprogramma + inkom (volgens programma), o.a. met de highlights:
  • Efeze (Werelderfgoed)
  • Xanthos (Werelderfgoed)
  • Pamukkale (Fotostop, Werelderfgoed)
  • Artemis Tempel (Wereldwonder)
  • Demre
  • Kerk van St. Nicolaas
  • Kaputas-bocht
  • Dalyan-boottocht
  • Karië
  • Iztuzu strand
  • Tavas
  • Taurusgebergte
  • Oude stad Antalya
  • Karpuzkaldiran-waterval
 • ONS CADEAU: 8 dagen ontspanning in een 5-sterren luxe hotel direct aan het strand GRATIS
  – 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in een exclusief 5-sterren luxe hotel (nat. categorie) aan de Turkse Riviera
  – Gekwalificeerde, Engelssprekende reisleider
  – Buitenzwembad, verwarmd binnenzwembad, privéstrand, fantastische wellnessruimte met sauna
 • 24 uur arts op oproep


³⁾ Bijvoorbeeld Freebird Airlines (bekende chartermaatschappij)

Uw extra’s op verzoek

Genotpakket:

Dit pakket bevat dagelijks een uitgebreid avondbuffet met internationale specialiteiten tijdens de 7-daagse cultuurhistorische reis: slechts € 149 per persoon.

4-sterren hotel

Toeslag eenpersoonskamer: € 300 per persoon/week (indien beschikbaar).

Onze 4-sterrenhotels tijdens de cultuurhistorische reis!


Ons cadeau als vakantieverlenging:
8 dagen ontspanning in het exclusief 5-sterren luxe hotel GRATIS!

Voorbeelden van hotels

Inbegrepen spectaculair excursieprogramma!

Klimaattabel voor Antalya

JanFebMrzAprMaiJunJulAugSepOktNovDez
Antalya151718222631343332262318
Brussel2371217222322201573

Algemene opmerking:

Hieronder vindt u een informatieoverzicht over uw reis. Houd er alstublieft rekening mee dat toegangsvereisten, politieke en gezondheidssituaties wereldwijd op elk moment kunnen veranderen. Wij raden u aan om uzelf vóór uw reis te informeren. Kijk voor uw vertrek op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl).

Hoofdstad:

Ankara

Staatsvorm:

Republiek / Parlementaire Republiek, staatshoofd sinds 27-08-2014 is president Recep Tayyip Erdogan. Met de goedkeuring van de Verenigde Naties is de officiële naam van de staat sinds juni 2022 de Republiek Türkiye.

Religie:

Islam met een kleine christelijke en joodse gemeenschap.

Taal:

De officiële taal is het Turks. In steden en toeristische centra wordt vaak Duits gesproken; daarnaast ook Engels en Frans.

Klimaat:

Langs de Egeïsche kust en Middellandse Zee heerst het hele jaar eensubtropisch klimaat met zomertemperaturen rond 30 gradenen wintertemperaturen van 12 tot 15 graden.

Lokale tijd:

Het tijdsverschil tussen België en Turkije is +1 uur in de zomer en +2 uur in de winter.

Elektriciteit:

De netspanning bedraagt 220 V, 50 Hz.

Telefoneren:

Het netnummer voor interlokale gesprekken van België naar Turkije is 0090. Voor telefoongesprekken naar België kiest u eerst 0032. De 0 voor het netnummer wordt weggelaten.

Land en bevolking:

Afdingen is een voor Turkije typisch gebruik. Indien u niets wilt kopen, accepteren de verkopers dit ook als u duidelijk nee zegt. In warenhuizen en supermarkten wordt niet afgedongen. Ook op markten waar de boeren uit de omgeving hun groente verkopen, wordt in principe niet onderhandeld. In Turkije is het gebruikelijk om een fooi te geven. Net zoals in Amerika is het in de dienstverlenende beroepen een deel van het inkomen. Bovendien symboliseert het ook een erkenning voor de geleverde prestatie. Voor het kamermeisje kunt u 1-2 euro per nacht geven. In restaurants en bij taxi’s is 10% van het te betalen bedrag gebruikelijk. In winkels worden geen fooien gegeven. Bij groepsreizen kan men uitgaan van zo’n 2 euro per dag per persoon voor de reisleider en 1-2 euro per dag per persoon voor de chauffeur. Vanzelfsprekend blijft het geven van fooien en de hoogte ervan echter een vrijwillige, persoonlijke beslissing.

Inreisbepalingen voor Belgische staatsburgers:

Voor de inreis naar Turkije hoeft geen visum te worden aangevraagd. Bij de aankomst aan de grens wordt automatisch een kosteloos bezoekersvisum overhandigd dat 90 dagen geldig is. Hiervoor is een geldige identiteitskaart of een internationaal paspoort vereist. Wij bevelen aan ervoor te zorgen dat de identiteitskaart of het paspoort bij de inreis nog een geldigheid hebben van minstens 150 dagen langer dan hetvoorziene verblijf in Turkije. Reizigers met een andere nationaliteit wordt geadviseerd om bij het Republiek Türkiye Consulaat na te vragen welke bepalingen er voor hen gelden. Nadere informatie op www.mfa.gov.tr. Meer informatie over de reisbestemming vindt u daarnaast op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/.
U bent er zelf voor verantwoordelijk om evt. vereiste visums aan te vragen en bij u te hebben. Inreisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig. RSD Belgium SA streeft ernaar om de informatie up-to-date te houden.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van Turkije te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Genotpakket: DHet pakket omvat dagelijks een uitgebreid avondbuffet met internationale specialiteiten tijdens de 7- daagse cultuurhistorische reis: slechts € 169 per persoon.
Ontdekkerspakket: Het pakket omvat de volgende evenementen: Bezoek aan Myra, het wijndorp Sirince, Hierapolis en de kalksteenterrassen: slechts € 119 per persoon.(ter plaatse te boeken).

Valuta / banken / creditcards:

Sinds 01-09-2009 heet de valuta weer Turkse lira (TRY). Koers (november 2023): 1 EUR = 30,42 TRY; 1 TRY = 0,03 EUR.
Geld kan tijdens de openingstijden bij de banken worden gewisseld. Verder kunt u ook in de grote hotels geld wisselen. Openingstijden van de banken: ma. t/m vr. 8.30-12.30 uur en 13.30-17.30 uur. Geld opnemen bij automaten is met de gangbare internationale creditcards zoals Visa, Mastercard, American Express en met pinpas slechts gedeeltelijk mogelijk. Deze worden meestal wel geaccepteerd in de grote hotels, bij diverse bedrijven en bij de kantoren van internationale autoverhuurbedrijven.
LET OP: Bij betaling met pinpas of creditcard dient u op uw hoede te zijn voor oplichters die proberen om ongemerkt uw pinpas te kopiëren en de bijbehorende pincode te achterhalen, om zo met vervalste passen geld op te nemen bij geldautomaten. U wordt daarom geadviseerd om bij betaling uw pinpas altijd in het oog te houden en uw pincode alleen afgeschermd in te voeren. Ook bij het gebruik van pinpas of creditcard met pincode bij wisselkantoortjes is voorzichtigheid geboden.

Douanevoorschriften:

Voor toeristen gelden de volgende regels: de invoer van deviezen is onbeperkt toegestaan. De uitvoer van deviezen is toegestaan tot een totaalbedrag van 5.000 Amerikaanse dollar of de tegenwaarde in TRY. Reizigers mogen persoonlijke sieraden met een totale waarde van 15.000 Amerikaanse dollar in- en uitvoeren. Bij een hogere waarde moeten deze bij inreis worden aangegeven. Bij aankoop zijn bewijzen vereist. Verder mogen de volgende goederen bij het inreizen per persoon worden meegenomen (geldt niet voor transitreizigers): persoonlijke bezittingen: voorwerpen voor persoonlijk gebruik incl. medische artikelen (apparaten) en geneesmiddelen en cadeauartikelen tot een waarde van 300 euro.
Belangrijk: Als u de limieten overschrijdt, moet u uw goederen online aangeven voordat u op reis gaat of aan de grens bij aankomst in het land. Als u geen aangifte doet, kunnen uw goederen inbeslaggenomen worden Lees ook de actuele regels voor de in- en uitvoer van goederen: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/Bijkomende_reisinformatie/douane.

Veiligheidsadviezen per land:

Belgen die in Turkije verblijven of erheen willen reizen, wordt in het algemeen aangeraden zich op de hoogte te stellen van de veiligheidssituatie aan de hand van dit reis- en veiligheidsadvies en berichten in de media. Mensenmenigten, ook in openbare gelegenheden en bij toeristische attracties, en verblijf in de buurt van overheids- en militaire faciliteiten moeten worden vermeden. Als gevolg van de mislukte couppoging zijn er sporadisch gewelddadige aanvallen van aanhangers van politieke groeperingen tegen vermeende dissidenten. Het wordt sterk aangeraden op dergelijke escalaties te letten, onmiddellijk te vertrekken en een veilige plaats te zoeken. Belgen wordt geadviseerd zich in te schrijven op de contactadreslijst, zelfs voor een kort verblijf, en de daarin opgeslagen contactgegevens actueel te houden zodat in geval van nood snel contact kan worden opgenomen.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

Het verwerven, bezitten en uitvoeren van culturele en natuurlijke goederen wordt streng bestraft (gevangenisstraf tot 10 jaar), aangezien deze als staatseigendom worden beschouwd. In het geval van overtredingen zijn ook voor toeristen een aantal maanden voorlopige hechtenis en hoge borgsombetalingen (momenteel ongeveer 9.000 euro) gebruikelijk, ook wanneer het gaat om antieke of oud lijkende voorwerpen met een vermoedelijk lage waarde. In individuele gevallen zijn gevangenisstraffen opgelegd. Daarom wordt er ook uitdrukkelijk gewaarschuwd voor het bij handelaren kopen van bijvoorbeeld antiek, oude munten, fossielen etc. of deze zelf mee te nemen. Het wordt ten stelligste afgeraden in het openbaar politieke verklaringen af te leggen tegen de Turkse staat of sympathie te betuigen aan terroristische organisaties.

Medische verzorging:

Voor reizen naar Turkije zijn geen inentingen voorgeschreven. Raadpleeg ten minste 8 weken voor uw reis het meest recente medische advies per land van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl). Elke landspecifieke pagina bevat informatie over aanbevelingen voor vaccinaties, actuele gezondheidsrisico’s of uitbraken van ziekten, en informatie over medische zorg in het buitenland. Iedere reiziger moet echter voldoende beschermd zijn tegen tetanus, polio en eventueel hepatitis. Vuistregel: eet niets dat niet gekookt of geschild kan worden! Apotheken vindt u in Turkije op elke straathoek: u herkent ze aan het groene kruis en het opschrift ’Eczane‘. De standaard is hoog en het personeel goed opgeleid. Zeker in de toeristische gebieden vindt u meestal een medewerker die Engels spreekt.
De meeste geneesmiddelen, die in België alleen op recept verkrijgbaar zijn, zijn ook in Turkije alleen op recept verkrijgbaar. De hantering is vaak ‚soepeler‘. Ziekenhuizen en talrijke dokterspraktijken bevinden zich in elke grotere stad en in streken die op toeristisch vlak goed zijn ontwikkeld; kleinere plaatsen hebben meestal alleen gemeentehospitalen. Bij uw ziekenfonds kunt u een buitenlandse lidmaatschapskaart verkrijgen die geldig is in Turkije. Deze wordt echter niet door alle artsen in Turkije aanvaard. In dit geval moeten de behandelingskosten ter plaatse contant worden betaald. Tegen overlegging van de kwitanties worden de kosten na de reis doorgaans vergoed. U doet er goed aan voor de reis bij het ziekenfonds te informeren naar de mogelijkheden en de voorwaarden voor de kostenvergoeding. Een extra verzekering is aan te bevelen.
De klant dient te garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is de geselecteerde reis te ondernemen en dient zich daartoe op de hoogte te stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: novembre 2023