Aanbiedingen reizen Europa Azië Amerika Afrika

15-daagse 4-sterrenreis Kroatië & Montenegro aan een sensationele voorkeurprijs!

Dubrovnik (Werelderfgoed) – Split (Werelderfgoed) – Trogir (Werelderfgoed) – Kotor (Werelderfgoed)

Dankzij onze ervaringen en vele tips van enthousiaste reisdeelnemers presenteren wij u Kroatië, Montenegro en de 4 beroemdste werelderfgoedplaatsen aan de Adriatische Zee!

Verloop van uw reis:

1e dag: Aankomst in Dubrovnik

Vlucht naar Dubrovnik in Kroatië. Onze vriendelijke en competente Nederlandssprekende reisleider verwelkomt ons op de luchthaven en begeleidt ons naar onze moderne autocar. We rijden direct naar ons 4-sterrenhotel in de buurt van Dubrovnik.

2e dag: Dubrovnik (UNESCO werelderfgoed), Adriatische Zee, Ston & Peljesac-brug

Vandaag verkennen we de havenstad Dubrovnik, de parel van de Adriatische Zee. We slenteren door de nauwe steegjes en bewonderen paleizen, kerken en magnifieke huizen, omringd met een machtige vestingmuur. Die oude binnenstad is een UNESCO werelderfgoed. We rijden naar het noorden langs de Adriatische Zee, een van de mooiste kusten ter wereld. In de stad Ston bezichtigen we een bijzonder bouwwerk: de 5,5 km lange vestingmuur. Vervolgens rijden we over de imposante Peljesac-brug richting de Neretva-vallei. In ons moderne en comfortabele 4-sterrenhotel aan de Dalmatisch-Adriatische kust brengen we de komende 2 nachten door.

3e dag: Split, Trogir (2× UNESCO werelderfgoed) & Omis

Vandaag staan er niet één, maar 2 UNESCO werelderfgoedplaatsen op het programma. Na een prachtige panoramarit komen we aan in Split. We keren er terug in de tijd naar de oudheid met een rondleiding door de historische stad. Vooral het Paleis van Diocletianus (inkom inbegrepen), een van de best bewaarde overblijfselen ter wereld van de Romeinse bouwkunst, is indrukwekkend. Slechts enkele kilometers verder ligt de oude binnenstad van Trogir, ook een UNESCO werelderfgoed. Op de weg terug houden we halt in de kleine Dalmatische stad Omis.

4e dag: Počitelj & Medjugorje

In de ochtend gaan we verder naar Počitelj, een van de interessantste dorpen van de Balkan. Vanwege het historisch belang en de historische gebouwen is Počitelj al voorgesteld als UNESCO werelderfgoed. Onze reis gaat verder naar Medjugorje, een van de bekendste christelijke pelgrimsoorden ter wereld, met 2,5 miljoen pelgrims per jaar. Daar bezoeken we deze beroemde heilige plaats, waar 6 jongeren de Moeder van God zagen. De middag is vrij te besteden. Het is de moeite waard om bijv. de beroemde oude brug van Mostar te bezoeken (UNESCO werelderfgoed). We overnachten in een 4-sterrenhotel in de omgeving van Medjugorje.

5e dag: Trebinje & Herceg Novi

Na het ontbijt rijden we naar Trebinje. Bijzonder bezienswaardig zijn de historische binnenstad ‘Kastel’ en de Osman Pasha-moskee, het herkenningspunt van de stad. We bezoeken ook een traditioneel tapijtweefatelier en bewonderen dit eeuwenoude handwerk. In de middag bereiken we een van de populairste vakantieoorden van Montenegro: Herceg Novi. We zullen hier ook de nacht doorbrengen.

6e dag: Kotor (UNESCO werelderfgoed) & Porto Montenegro

Eerst rijden we langs de beroemde Golf van Kotor, voordat we een van de beroemdste baaien ter wereld bereiken, de Baai van Kotor. Het uitzicht is gewoonweg adembenemend. In de schaduw van de machtige berg Saint Ivan wandelen we dan door de oude stad van Kotor en zijn enthousiast over dit schilderachtige UNESCO werelderfgoed. Nu ligt de mondaine jachthaven Porto Montenegro in Tivat op ons te wachten. We verwonderen ons over de enorme superjachten van de ‘rich and famous‘. We overnachten in de buurt van Budva.

7e dag: Budva & Sveti Stefan

Onze dag begint in Budva, het volgende hoogtepunt. Deze meer dan 2500 jaar oude stad is een van de oudste steden langs de Adriatische Zee. We slenteren er door de talrijke nauwe straatjes en genieten van de zuidelijke sfeer. Natuurlijk bezoeken we ook het beroemde standbeeld van Ballerina – een magische plek. In de namiddag bezoeken we het herkenningspunt van Montenegro, Sveti Stefan. Met een geweldig uitzicht hebben we een fantastisch uitzicht op dit betoverende eiland. De ambachtelijke traditie leidt ons vervolgens naar een sieradenatelier en een leeratelier. Hier leren we veel over de vervaardiging ervan en mogen we een persoonlijk vakantiesouvenir uitkiezen. We overnachten in de buurt van Budva.

8e – 15e dag: Ontspanning in een prachtig 4-sterrenhotel aan de Adriatische Zee

4-sterrenhotel

Ontspan de komende dagen in uw 4-sterrenhotel, direct aan het strand van de prachtige kust van Montenegro! De comfortabele kamers zijn luxueus en modern ingericht met airconditioning, bad/wc en flatscreen-tv. We genieten van het comfort van ons hotel, nemen een pauze bij het zwembad of maken een heerlijke wandeling. Voor een ontspannen terugreis rijden we in de middag van de 14e dag naar Dubrovnik, waar we een mooie laatste avond en overnachting doorbrengen in het 4-sterrenhotel daar. Vol mooie herinneringen vliegen we op de 15e dag terug naar België.


Voor u inbegrepen

 • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij³⁾ naar Dubrovnik
  inbegrepen hoteltransfers, luchthaven- en veiligheidstoeslagen
 • 7-daagse cultuurhistorische 4-sterrenreis Kroatië & Montenegro
  met de 4 beroemdste UNESCO werelderfgoedplaatsen aan de Adriatische Zee

  – 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde 4-sterrenhotels (nat. categorie)
  – 7× uitgebreid ontbijtbuffet
  – Gekwalificeerde, Nederlandssprekende studiereisleider
  – Fascinerende rondreis in onze moderne autocar met klimaatregeling met een spectaculair excursieprogramma + inkom (volgens programma) o.a. met:
  • Dubrovnik (Werelderfgoed)
  • Split (Werelderfgoed)
  • Trogir (Werelderfgoed)
  • Kotor (Werelderfgoed)
  • Adriatische kust
  • Peljesac-brug
  • Ston
  • Omis
  • Počitelj
  • Medjugorje
  • Trebinje
  • Herceg Novi
  • Porto Montenegro
  • Budva
 • ONS CADEAU: 8 dagen ontspanning in een 4-sterrenhotel aan de Adriatische Zee GRATIS
  – 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in een 4-sterrenhotel (nat. categorie)
  – Gekwalificeerde, Engelssprekende reisleider
  – Gratis gebruik van de faciliteiten van het hotel: aantrekkelijk buitenzwembad, verwarmd binnenzwembad en nog veel meer
 • 24 uur arts op oproep


³⁾ Bijvoorbeeld Freebird Airlines (bekende chartermaatschappij) of Croatia Airlines (lid van Star Alliance, ‘s werelds grootste luchtvaartalliantie)

Uw extra’s op verzoek

Genotpakket

Dit pakket bevat het comfortabele halfpension, dus dagelijks een uitgebreid buffet in de avond met internationale specialiteiten tijdens de 7-daagse cultuurhistorische reis: slechts € 149 per persoon in plaats van € 1691).

Voorbeeldkamer

Toeslag eenpersoonskamer: € 350 per persoon (indien beschikbaar).

Onze 4-sterrenhotels tijdens de cultuurhistorische reis !


8 dagen ontspanning in een 4-sterrenhotel direct aan de Adriatische Zee !

Voorbeelden van hotels

Inbegrepen spectaculair excursieprogramma !

Landeninformatie

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
ZAGREB111114172225272725221612
BRUSSEL2371217222322201573

Algemene opmerking:

Hieronder vindt u een informatieoverzicht over uw reis. Houd er alstublieft rekening mee dat toegangsvereisten, politieke en gezondheidssituaties wereldwijd op elk moment kunnen veranderen. Wij raden u aan om uzelf vóór uw reis te informeren. Kijk voor uw vertrek op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl).

Staatsvorm:

Kroatië: Parlementaire democratie
Montenegro: republiek
Bosnië-Herzegovina: Democratische staat met twee grotendeels autonome entiteiten: Federatie van Bosnië en Herzegovina (FBiH) en de Republika Srpska (RS)

Hoofdstad:

Kroatië: Zagreb
Montenegro: Podgorica
Bosnië-Herzegovina: Sarajevo

Religie:

Kroatië: 86% katholiek, 4% Servisch-orthodox, 1% moslim, 0,3% protestant, 0,01% joods.
Montenegro: 72% Servisch-orthodox, 3,5% katholiek, 16% moslim.
Bosnië-Herzegovina: 50,7% moslim, 30,7% Servisch-orthodox, 15,2% katholiek.

Taal:

Kroatië: Kroatisch; in gebieden met sterke etnische minderheden wordt bovendien officieel gebruikt: Servisch, Italiaans, Hongaars
Montenegro: Montenegrijns (hoofdzakelijk Latijns schrift, maar cyrillisch wordt nog steeds veel gebruik). In het grootste deel van het Albanese nederzettingsgebied wordt Albanees gesproken. Officiële onderwijstaal op scholen. Studenten kunnen kiezen tussen Montenegrijns en Albanees.
Bosnië-Herzegovina: Bosnisch, Kroatisch met Latijns alfabet en Servisch met cyrillisch alfabet.

Klimaat:

Aan de Adriatische kust mediterraan, landinwaarts gematigd continentaal.

Plaatselijke tijd:

De Midden-Europese tijd (CET) met zomer-/wintertijd. Er is hiermee voor België het gehele jaar geen tijdverschil.

Elektriciteit:

De elektrische stroom wordt geleverd met een spanning van 220 V en als wisselstroom met een frequentie van 50 Hertz. Er is geen adapter nodig.

Telefoneren:

Net landnummer voor gesprekken vanuit België naar Kroatië is 00385, naar Montenegro 00382 en naar Bosnië en Herzegovina 00387. Voor telefoongesprekken naar België kiest u als landnummer 0032. De 0 voor het netnummer wordt dan weggelaten.

Inreisbepalingen voor Belgische staatsburgers:

Kroatië: De inreis kan plaatsvinden met een identiteitskaart of paspoort die geldig is voor de gehele reisperiode. Er is geen visum noodzakelijk. https://mvep.gov.hr/en
Montenegro: Belgische staatsburgers kunnen het land inreizen met een identiteitskaart (verblijf tot max. 30 dagen) of een paspoort (verblijf tot max. 90 dagen). De documenten moeten geldig zijn voor de gehele duur van de reis. Er geldt geen visumplicht voor een verblijf van ten hoogste 90 dagen. http://www.mvp.gov.me/en/ministry?alphabet=lat
Bosnië-Herzegovina: De inreis kan plaatsvinden met een identiteitskaart of paspoort. Tijdelijke reisdocumenten worden niet geaccepteerd. Let op: Luchtvaartmaatschappijen eisen vaak een geldigheid van ten minste drie maanden na vertrek uit Bosnië en Herzegovina. Er is geen visumplicht voor Belgische staatsburgers. Pogingen om te reizen met ongeldige of niet-geaccepteerde documenten kunnen hoge boetes tot gevolg hebben. http://www.mvp.gov.ba/
Wettelijk bindende informatie en/of extra informatie over de inreisbepalingen ontvangt u slechts bij de ambassade zelf, of bij het consulaat-generaal van het land van bestemming. Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden om de voor hen geldende inreisbepalingen bij de betreffende ambassade op te vragen. U bent er zelf voor verantwoordelijk om evt. vereiste visums aan te vragen en bij u te hebben.
Inreisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig. RSD Belgium SA streeft ernaar om de informatie up-to-date te houden.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld met talrijke bezienswaardigheden, zodat u de cultuur en de pracht van de landen kunt ontdekken en alles kunt leren over de landen en hun inwoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Genotpakket: Dit pakket bevat het comfortabele halfpension, dus dagelijks een uitgebreid buffet in de avond met internationale specialiteiten tijdens de 7-daagse cultuurhistorische reis: slechts € 169* per persoon.
Ontdekkerpakket: Dit pakket bevat een excursie naar Mostar, een boottocht naar Kotor en een excursie naar Perast & Lady Rock Island: slechts € 149 per persoon.
* Pakketprijzen kunnen variëren indien u ter plaatse boekt.

Staats toeristenbelasting :

In Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Montenegro van maximaal € 3 per persoon per nacht (vanaf mei 2023) ter plaatse te betalen.

Valuta:

La Croatie : Kroatië maakt deel uit van de Europese Monetaire Unie. De munteenheid is er dus de euro.
Montenegro: Montenegro maakt deel uit van de Europese Monetaire Unie. De munteenheid is er dus de euro.
Bosnië-Herzegovina: De munteenheid is de Bosnische inwisselbare mark (BAM). 1 mark = 100 feninga. Koers (oktober 2023): 1 EUR = 1,96 BAM; 1 BAM = 0,51 EUR.

Banken/creditcards:

Kroatië: In de meeste hotels, restaurants, tankstations en in winkels worden kredietkaarten aanvaard. Aan de meeste bankautomaten kunt u met uw bankkaart of uw kredietkaart ook cash geld afhalen.
Montenegro: Gangbare kredietkaarten worden in het hele land aanvaard. Bankautomaten vindt men overal. V-Pay en Maestro bankkaarten worden niet overal aanvaard. Die kunt u enkel gebruiken om cash geld aan een paar bankautomaten af te halen, maar niet om overal te betalen.
Bosnië-Herzegovina: Met een kredietkaart en een pincode kunt u cash geld afhalen aan een automaat. Kredietkaarten worden er steeds vaker aanvaard in hotels, restaurants en winkels, maar het is toch aanbevolen om met cash geld te betalen. Om vlot te kunnen betalen, is het raadzaam om kleine biljetten bij u te hebben. De offi ciële instanties (bv. post) aanvaarden enkel betalingen in BAM.

Douanevoorschriften:

Kroatië: De import en export van goederen van en naar de andere EU-staten is onderworpen aan de bepalingen van de Europese Unie. Goederencontroles vinden niet plaats, willekeurige controles in het kader van politiebewaking van de grenzen en politiecontrole van grensoverschrijdend verkeer kunnen niet worden uitgesloten. Invoer uit derde landen is onderworpen aan aparte bepalingen. Er zijn regels voor de invoer van bepaalde artikelen uit derde landen over land. De invoer en doorvoer van voorwerpen die geschikt zijn voor geweldpleging, zoals pepperspray en messen, moet bij het passeren van de grens absoluut worden gemeld. Overtredingen worden bestraft met zware boetes.
Montenegro: In- en uitvoer van deviezen is toegestaan tot een bedrag van € 10.000. Goederen voor persoonlijk gebruik mogen tijdelijk vrij van rechten worden ingevoerd, maar ook weer worden uitgevoerd. Bepaalde objecten (camera‘s, laptops, enz.) kunnenbeperkingen hebben in het aantal in te voeren objecten. Voor de volgende producten gelden beperkingen op de rechtenvrije invoer: Alcoholische dranken (2 liter wijn of 1 liter sterke drank van meer dan 22%), tabak (200 sigaretten of 50 sigaren of 250 gram tabak), parfum of eau de toilette (50 gram).
Bosnië-Herzegovina: Valuta kan worden gedeclareerd, maar dit is niet uitdrukkelijk voorgeschreven. Personen die in het bezit zijn van een wapen worden aan de grens geweigerd. Voor de invoer van sigaretten en alcohol gelden dezelfde regels als in de EU-landen.
Belangrijk: Als u de limieten overschrijdt, moet u uw goederen online aangeven voordat u op reis gaat of aan de grens bij aankomst in het land. Als u geen aangifte doet, kunnen uw goederen inbeslaggenomen worden Lees ook de actuele regels voor de in- en uitvoer van goederen: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/Bijkomende_reisinformatie/douane

Veiligheidsadviezen:

De kleine criminaliteit is in steden over het algemeen lager dan in veel andere Europese metropolen. Toch moeten toeristen hier ook de gebruikelijke zorg betrachten. Europese rijbewijzen en reisdocumenten met Europese verblijfstitels zijn gewilde goederen.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

Kroatië: Er zijn geen specifieke aanwijzingen.
Montenegro: Sinds 01-01-2006 zijn seksuele handelingen met minderjarigen strafbaar. De aankoop, verkoop of het bezit van drugs wordt streng bestraft. Dit geldt ook voor kleinere hoeveelheden die uitsluitend voor persoonlijk gebruik bestemd zijn.
Bosnië-Herzegovina: Het is verboden om bepaalde gebouwen en installaties te fotograferen, hetgeen wordt aangegeven door middel van passende informatieborden (o.a. Ambassade van de VS in Sarajevo). Niet-naleving kan leiden tot een boete.

Gezondheit:

Raadpleeg ten minste 8 weken voor uw reis het meest recente medische advies per land van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl). Elke landspecifieke pagina bevat informatie over aanbevelingen voor vaccinaties, actuele gezondheidsrisico’s of uitbraken van ziekten, en informatie over medische zorg in het buitenland. Das Federaal Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt inentingen aan tegen tetanus, difterie en hepatitis A. In delen van de landen kunnen tekenbeten Frühsommer-Meningo-enzephalitis (TBE), de ziekte van Lyme of tekenbeetkoorts overbrengen. Informeer u daarom voor de reis over mogelijke inentingen en hoe de genoemde ziekten vermeden of snel herkend kunnen worden. Diarree en andere infectieziekten kunnen worden voorkomen door hygiëne te betrachten bij eten en drinken en bescherming tegen muggen. Er kan geen garantie worden gegeven voor de juistheid en volledigheid van de medische informatie en er kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele schade. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen gezondheid.

Medische verzorging:

Kroatië: Acute medische behandeling is mogelijk op vertoon van de Europese ziekteverzekeringskaart van uw ziektekostenverzekering Eventueel moeten extra betalingen worden verricht. In enkele gevallen is onmiddellijke betaling van de behandelingskosten vereist; in dergelijke gevallen is het raadzaam om een gedetailleerde factuur te vragen. De kosten voor repatriëring worden niet gedekt door de wettelijke ziekenfondsen; het afsluiten van een particuliere reisverzekering wordt daarom aanbevolen.
Naast de gevestigde artsen zijn er op veel plaatsen gezondheidscentra (‘Dom Zdravlja’). De meeste poliklinieken zijn privéfaciliteiten.
Montenegro: Een medische behandeling volgens Belgische standaards is niet altijd gegarandeerd. Ziekenhuizen beschikken ook niet altijd over voldoende apparatuur en zijn mogelijk niet in staat om de juiste medische zorg te bieden aan patiënten met bepaalde zorgbehoeften. De hygiëne is over het algemeen ontoereikend.
Bosnië-Herzegovina: Medische zorg in het land is vele opzichten problematisch. Vooral buiten de grote steden zijn er weinig Engelssprekende artsen.
Het is aan te bevelen om een internationale ziektekostenverzekering af te sluiten met de mogelijkheid van repatriëring naar België, want Montenegro en Bosnië-Herzegovina zijn geen lid van de EU. Het is aan te raden om een individuele reisapotheek mee te nemen.
De klant dient te garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is de geselecteerde reis te ondernemen en dient zich daartoe op de hoogte te stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: oktober 2023