Aanbiedingen reizen Europa Azië Amerika Afrika

15-daagse 5-sterrenreis Cappadocië

Konya – Cappadocië – Göreme – Monnikenvallei – Onderaardse steden – Historische zijderoute

Dankzij onze ervaringen en vele tips van enthousiaste reisdeelnemers presenteren wij u een van de meest favoriete cultuurhistorische reizen onder Belgen!

Uw reisverloop

1e dag: Comfortabele vlucht en transfer naar het hotel

2e dag: Konya & klooster van de dansende Derwisjen

Klooster van de dansende Derwisjen, Konya

Vandaag rijden we via het indrukwekkende Taurusgebergte over de op een hoogte van 1.825 meter gelegen Alacabel-pas naar Konya. In het voormalige Iconium werd door de apostel Paulus en de heilige Barnabas een van de grootste christelijke gemeenschappen gesticht. De voormalige Seltsjoekse hoofdstad is vanwege haar zijn christelijke en islamitische oorsprong tegenwoordig een bezienswaardigheid voor mensen uit de hele wereld. We bezichtigen het klooster van de dansende Derwisjen (inclusief entree), wier dans door UNESCO is uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. We brengen de volgende drie nachten door in ons sterrenhotel in Cappadocië.

3e dag: Göreme (UNESCO werelderfgoed) & Çavuşin

Göreme (Werelderfgoed)

Vulkaanerupties, wind, water en wisselende temperaturen hebben in de loop van duizenden jaren een landschap gecreëerd dat wordt doorsneden door grillige tufsteenformaties. Reeds 2000 jaar geleden begonnen de bewoners van deze regio hun huizen, kerken en onderaardse steden uit te houwen in de zachte rotsformaties. Het openluchtmuseum van Göreme (inclusief entree) maakt deel uit van het cultureel en natuurlijk werelderfgoed van Cappadocië van de UNESCO en is met zijn talrijke kloosters, grotkerken en muurschilderingen het hoogtepunt van elke reis naar Cappadocië. Als afsluiting van de dag bent u in het schilderachtig gelegen dorpje Çavuşin uitgenodigd voor een zeer smakelijk kopje Turkse thee.

4e dag: Monnikenvallei (UNESCO werelderfgoed), Sinasos & Liefdesvallei

Monnikenvallei (Werelderfgoed)

Omgeven door wijngaarden en abrikozenbomen komen we in de Monnikenvallei (inclusief entree) terecht in een sprookjesachtige wereld. Samen met Göreme behoort het tot het UNESCO werelderfgoed. Unieke rotsformaties en de wisselende kleurenpracht beloven onvergetelijke momenten. We gaan verder naar het verborgen dorp Sinasos met zijn oude Griekse herenhuizen. In een traditionele knoperij beleven wij de fascinerende, eeuwenoude kunstnijverheid van de tapijtproductie. U zult enthousiast zijn over de verscheidenheid, het vakmanschap en de kleurenpracht van de handgeknoopte tapijten. We ronden de dag af met een fotostop bij de Duivenvallei en een romantische wandeling door de Liefdesvallei.

5e dag: Onderaardse steden, historische Zijderoute & middeleeuwse karavanserais

Onderaardse steden

De meer dan honderd onderaardse steden vormen een mysterieus hoofdstuk in de geschiedenis van Cappadocië. In een van deze labyrintische steden ontdekken wij de geheimen van het onderaardse leven (inclusief entree). Daarna rijdt u langs indrukwekkende landschappen en eenzame dorpjes. Langs de historische zijderoute liggen talrijke middeleeuwse karavanserais. In een van deze herbergen leren wij de sociale aspecten van deze gemeenschapsgebouwen kennen (inclusief entree). Doorreis naar uw hotel met sterrencomfort in Antalya.

6e dag: Antalya, historische stadskern & Karpuzkaldiran-waterval

Karpuzkaldiran-waterval

Vandaag zetten we onze zinnen op Antalya, de hoofdstad van het Middellandse Zeegebied. Na een uitgebreide stadstour langs de Palmstraat, bezoeken we de oude stad van Antalya. De kleine steegjes omringd door bougainvillia en de fraaie Turkse herenhuizen van de oude stad stralen een onvergelijkbaar aura uit van het alledaagse mediterrane leven. De grote handwerktraditie van ons reisland leidt ons daarna naar een sierraden- en een lederatelier. Naast informatie over het vakmanschap krijgt u ook de gelegenheid om een persoonlijk vakantiesouvenir te kopen. Daarna bezoeken we de indrukwekkende Karpuzkaldira-waterval, die direct in zee uitkomt.

7e dag: Antalya – de culturele parel aan de Middellandse Zee

Oude stad Antalya

Vandaag komt er een einde aan uw 5-sterrenstudiereis. U bent van harte welkom om te genieten van de voorzieningen van uw hotel, een pauze in te lassen bij het zwembad of uzelf te trakteren op een bezoek aan de ontspannende wereld van het traditionele Turkse stoombad. U hebt ook de mogelijkheid om op eigen gelegenheid verdere natuurlijke en culturele schatten van uw omgeving te ontdekken. Een boottocht op de Manavgat-rivier is bijvoorbeeld de moeite waard.

8e – 15e dag: GRATIS vakantieverlenging in het exclusief 5-sterren luxe hotel direct aan het strand

5-sterren luxe hotel

Ontspan de volgende 8 dagen aan de Turkse Riviera in uw luxe 5-sterrenhotel met eigen strand!
De comfortabele kamers zijn luxueus en modern ingericht. Ontspan u in de in de heerlijke wellnessruimte met sauna van het hotel. Neem een pauze bij het buitenzwembad of het binnenzwembad van het hotel of maak een wandeling langs het strand. Op dag 15, transfer naar de luchthaven en terugvlucht.


Voor u inbegrepen:

 • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij³⁾ naar Antalya
  inbegrepen hoteltransfers & luchthaventoeslagen
 • 7-daagse cultuurhistorische 5-sterrenreis Cappadocië
  – 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde 4- en 5-sterrenhotels (nat. categorie)
  – 7× uitgebreid ontbijtbuffet
  – Gekwalificeerde, Nederlandssprekende studiereisleider
  – Rondreis in onze moderne autocar met klimaatregeling
  – Spectaculair excursieprogramma + inkom (volgens programma), o.a. met de hoogtepunten:
  • Cappadocië (Werelderfgoed)
  • Göreme (Werelderfgoed)
  • Monnikenvallei (Werelderfgoed)
  • Onderaardse steden
  • Historische zijderoute
  • Karpuzkaldiran-waterval
  • Antalya
  • Konya
  • Sinasos
  • Liefdesvallei
 • ONS CADEAU: 8 dagen ontspanning in een 5-sterren luxe hotel direct aan het strand GRATIS
  – 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in een exclusief 5-sterren luxe hotel op het strand van de Turkse Riviera (nat. categorie)
  – Gekwalificeerde, Engelssprekende reisleider
  – Aantrekkelijk buitenzwembad, verwarmd binnenzwembad incl. fantastische
  wellnessruimte met sauna 24 uur arts op oproep
 • 24 uur arts op oproep


³⁾ Bijvoorbeeld Sunexpress

Uw extra’s op verzoek

Genotpakket:

Dit pakket bevat dagelijks een uitgebreid avondbuffet met internationale specialiteiten tijdens de 7-daagse cultuurhistorische reis: slechts € 169 per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer: € 279 per persoon/week (indien beschikbaar).

Onze 4- en 5-sterrenhotels tijdens de cultuurhistorische reis!


Ons cadeau als vakantieverlenging:
8 dagen gratis ontspanning in het exclusief 5-sterren luxe hotel

Voorbeelden van hotels

Inbegrepen spectaculair excursieprogramma!

Klimaattabel voor Antalya

JanFebMrzAprMaiJunJulAugSepOktNovDez
Antalya151718222631343332262318
Brussel2371217222322201573

Belangrijke informatie:

In elk van onze reislanden gelden wegens de COVID-19-pandemie momenteel andere regels en hygiënevoorschriften. Deze kunnen bovendien op korte termijn kunnen veranderen. Ook de regels voor toegang tot het land kunnen op elk moment veranderen. Om deze reden hebben we de belangrijkste informatie voor uw RSD-reis samengevat op https://fl.rsd-belgium.be/veiligreizen. De informatie wordt uiteraard regelmatig geactualiseerd. Controleer ook de website van het Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken voordat vertrekt (https://diplomatie.belgium.be/nl).

Hoofdstad:

Ankara

Staatsvorm:

Republiek / Parlementaire Republiek, staatshoofd sinds 27-08-2014 is president Recep Tayyip Erdogan. Met de goedkeuring van de Verenigde Naties is de officiële naam van de staat sinds juni 2022 de Republiek Türkiye.

Religie:

Islam met een kleine christelijke en joodse gemeenschap.

Taal:

De officiële taal is het Turks. In steden en toeristische centra wordt vaak Duits gesproken; daarnaast ook Engels en Frans.

Klimaat:

Langs de Egeïsche kust en Middellandse Zee heerst het hele jaar eensubtropisch klimaat met zomertemperaturen rond 30 gradenen wintertemperaturen van 12 tot 15 graden.

Lokale tijd:

Het tijdsverschil tussen België en Turkije bedraagt het hele jaar plus twee uur.

Elektriciteit:

De netspanning bedraagt 220 V, 50 Hz.

Telefoneren:

Het netnummer voor interlokale gesprekken van België naar Turkije is 0090. Voor telefoongesprekken naar België kiest u eerst 0032. De 0 voor het netnummer wordt weggelaten.

Land en bevolking:

Afdingen is een voor Turkije typisch gebruik. Indien u niets wilt kopen, accepteren de verkopers dit ook als u duidelijk nee zegt. In warenhuizen en supermarkten wordt niet afgedongen. Ook op markten waar de boeren uit de omgeving hun groente verkopen, wordt in principe niet onderhandeld. In Turkije is het gebruikelijk om een fooi te geven. Net zoals in Amerika is het in de dienstverlenende beroepen een deel van het inkomen. Bovendien symboliseert het ook een erkenning voor de geleverde prestatie. Voor het kamermeisje kunt u 1-2 euro per nacht geven. In restaurants en bij taxi’s is 10% van het te betalen bedrag gebruikelijk. In winkels worden geen fooien gegeven. Bij groepsreizen kan men uitgaan van zo’n 2 euro per dag per persoon voor de reisleider en 1-2 euro per dag per persoon voor de chauffeur. Vanzelfsprekend blijft het geven van fooien en de hoogte ervan echter een vrijwillige, persoonlijke beslissing.

Inreisbepalingen voor Belgische staatsburgers:

Voor de inreis naar Turkije hoeft geen visum te worden aangevraagd. Bij de aankomst aan de grens wordt automatisch een kosteloos bezoekersvisum overhandigd dat 90 dagen geldig is. Hiervoor is een geldige identiteitskaart of een internationaal paspoort vereist. Wij bevelen aan ervoor te zorgen dat de identiteitskaart of het paspoort bij de inreis nog een geldigheid hebben van minstens 60 dagen langer dan hetvoorziene verblijf in Turkije. Reizigers met een andere nationaliteit wordt geadviseerd om bij het Republiek Türkiye Consulaat na te vragen welke bepalingen er voor hen gelden. Nadere informatie op www.mfa.gov.tr. Meer informatie over de reisbestemming vindt u daarnaast op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/.
U bent er zelf voor verantwoordelijk om evt. vereiste visums aan te vragen en bij u te hebben. Inreisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig. RSD Belgium SA streeft ernaar om de informatie up-to-date te houden.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van Turkije te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Genotpakket: Dit pakket bevat dagelijks een uitgebreid avondbuffet met internationale specialiteiten tijdens de 7- daagse cultuurhistorische reis: slechts € 169 per persoon.
Ontdekkerspakket: Dit pakket bevat 2x middagmaal in Cappadocië met internationale specialiteiten, een boottocht op de rivier Manavgat, incl. middagmaal, fascinerende voorstelling van de ‘Dans van de Derwisj’ en een Cappadocisch avondfeest, incl. drankjes en show: slechts € 159 per persoon.(ter plaatse te boeken).

Valuta / banken / creditcards:

Sinds 01-09-2009 heet de valuta weer Turkse lira (TRY). Koers (september 2022): 1 EUR = 17,79 TRY; 1 TRY = 0,06 EUR.
Geld kan tijdens de openingstijden bij de banken worden gewisseld. Verder kunt u ook in de grote hotels geld wisselen. Openingstijden van de banken: ma. t/m vr. 8.30-12.30 uur en 13.30-17.30 uur. Geld opnemen bij automaten is met de gangbare internationale creditcards zoals Visa, Mastercard, American Express en met pinpas slechts gedeeltelijk mogelijk. Deze worden meestal wel geaccepteerd in de grote hotels, bij diverse bedrijven en bij de kantoren van internationale autoverhuurbedrijven.
LET OP: Bij betaling met pinpas of creditcard dient u op uw hoede te zijn voor oplichters die proberen om ongemerkt uw pinpas te kopiëren en de bijbehorende pincode te achterhalen, om zo met vervalste passen geld op te nemen bij geldautomaten. U wordt daarom geadviseerd om bij betaling uw pinpas altijd in het oog te houden en uw pincode alleen afgeschermd in te voeren. Ook bij het gebruik van pinpas of creditcard met pincode bij wisselkantoortjes is voorzichtigheid geboden.

Douanevoorschriften:

Voor toeristen gelden de volgende regels: de invoer van deviezen is onbeperkt toegestaan. De uitvoer van deviezen is toegestaan tot een totaalbedrag van 5.000 Amerikaanse dollar of de tegenwaarde in TRY. Reizigers mogen persoonlijke sieraden met een totale waarde van 15.000 Amerikaanse dollar in- en uitvoeren. Bij een hogere waarde moeten deze bij inreis worden aangegeven. Bij aankoop zijn bewijzen vereist. Verder mogen de volgende goederen bij het inreizen per persoon worden meegenomen (geldt niet voor transitreizigers): persoonlijke bezittingen: voorwerpen voor persoonlijk gebruik incl. medische artikelen (apparaten) en geneesmiddelen en cadeauartikelen tot een waarde van 300 euro.
Belangrijk: Als u de limieten overschrijdt, moet u uw goederen online aangeven voordat u op reis gaat of aan de grens bij aankomst in het land. Als u geen aangifte doet, kunnen uw goederen inbeslaggenomen worden Lees ook de actuele regels voor de in- en uitvoer van goederen: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/Bijkomende_reisinformatie/douane.

Veiligheidsadviezen per land:

Belgen die in Turkije verblijven of erheen willen reizen, wordt in het algemeen aangeraden zich op de hoogte te stellen van de veiligheidssituatie aan de hand van dit reis- en veiligheidsadvies en berichten in de media. Mensenmenigten, ook in openbare gelegenheden en bij toeristische attracties, en verblijf in de buurt van overheids- en militaire faciliteiten moeten worden vermeden. Als gevolg van de mislukte couppoging zijn er sporadisch gewelddadige aanvallen van aanhangers van politieke groeperingen tegen vermeende dissidenten. Het wordt sterk aangeraden op dergelijke escalaties te letten, onmiddellijk te vertrekken en een veilige plaats te zoeken. Belgen wordt geadviseerd zich in te schrijven op de contactadreslijst, zelfs voor een kort verblijf, en de daarin opgeslagen contactgegevens actueel te houden zodat in geval van nood snel contact kan worden opgenomen.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

Het verwerven, bezitten en uitvoeren van culturele en natuurlijke goederen wordt streng bestraft (gevangenisstraf tot 10 jaar), aangezien deze als staatseigendom worden beschouwd. In het geval van overtredingen zijn ook voor toeristen een aantal maanden voorlopige hechtenis en hoge borgsombetalingen (momenteel ongeveer 9.000 euro) gebruikelijk, ook wanneer het gaat om antieke of oud lijkende voorwerpen met een vermoedelijk lage waarde. In individuele gevallen zijn gevangenisstraffen opgelegd. Daarom wordt er ook uitdrukkelijk gewaarschuwd voor het bij handelaren kopen van bijvoorbeeld antiek, oude munten, fossielen etc. of deze zelf mee te nemen. Het wordt ten stelligste afgeraden in het openbaar politieke verklaringen af te leggen tegen de Turkse staat of sympathie te betuigen aan terroristische organisaties.

Medische verzorging:

Voor reizen naar Turkije zijn geen inentingen voorgeschreven. Raadpleeg ten minste 8 weken voor uw reis het meest recente medische advies per land van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl). Elke landspecifieke pagina bevat informatie over aanbevelingen voor vaccinaties, actuele gezondheidsrisico’s of uitbraken van ziekten, en informatie over medische zorg in het buitenland. Iedere reiziger moet echter voldoende beschermd zijn tegen tetanus, polio en eventueel hepatitis. Vuistregel: eet niets dat niet gekookt of geschild kan worden! Apotheken vindt u in Turkije op elke straathoek: u herkent ze aan het groene kruis en het opschrift ’Eczane‘. De standaard is hoog en het personeel goed opgeleid. Zeker in de toeristische gebieden vindt u meestal een medewerker die Duits of Engels spreekt.
De meeste geneesmiddelen, die in België alleen op recept verkrijgbaar zijn, zijn ook in Turkije alleen op recept verkrijgbaar. De hantering is vaak ‚soepeler‘. Ziekenhuizen en talrijke dokterspraktijken bevinden zich in elke grotere stad en in streken die op toeristisch vlak goed zijn ontwikkeld; kleinere plaatsen hebben meestal alleen gemeentehospitalen. Bij uw ziekenfonds kunt u een buitenlandse lidmaatschapskaart verkrijgen die geldig is in Turkije. Deze wordt echter niet door alle artsen in Turkije aanvaard. In dit geval moeten de behandelingskosten ter plaatse contant worden betaald. Tegen overlegging van de kwitanties worden de kosten na de reis doorgaans vergoed. U doet er goed aan voor de reis bij het ziekenfonds te informeren naar de mogelijkheden en de voorwaarden voor de kostenvergoeding. Een extra verzekering is aan te bevelen.
De klant dient te garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is de geselecteerde reis te ondernemen en dient zich daartoe op de hoogte te stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: september 2022