Aanbiedingen reizen Europa Azië Amerika Afrika

19.02.2024

Altijd in de buurt van UNESCO Werelderfgoed!

Reizen met RSD betekent het beste van de wereld zien

Er zijn reizen waar we ons hele leven van dromen: eindelijk zijn waar de kruisvaarders vochten en koningen verbleven. Vol ontzag staan voor hun enorme paleizen en forten. Slenteren door beroemde steden, hun kleurrijke leven en ontroerende verhalen in je opnemen. Verwonderd kijken naar prachtige lagunes, afdalen in brede kloven en omhoog naar machtige bergketens.

Beleef dit alles samen met een geliefde. Ook in gezelschap van gelijkgestemden. Verzorgd door vriendelijke reisleiders die alles duidelijk uitleggen in hun eigen taal en altijd klaarstaan met hulp en advies. Echte, gekwalificeerde reisprofessionals die al jarenlang deuren voor je openen tijdens onze RSD-reizen: Stap in de fascinerende wereld van onze RSD studiereizen. Nergens anders is de kans zo groot om een van de vele UNESCO sites van dichtbij te bezoeken. RSD is zeker een van de touroperators met de meeste werelderfgoedsites in haar programma.

Het is adembenemend wat UNESCO – de culturele organisatie van de Verenigde Naties – op haar „Werelderfgoedlijst“ heeft gezet. Er zijn momenteel ongeveer 1.200 unieke culturele monumenten en natuurgebieden verspreid over 168 landen wereldwijd.

Dubrovnik’s prachtige oude stad en het legendarische Troje horen daarbij, net als Australië’s Kakadu National Park en China’s opgegraven terracottaleger. Natuurlijk, Malta’s prachtige hoofdstad Valletta en de Arabische pracht van het An-dalusische Grenada. En niet te vergeten de kolos van Rhodos, de dansende derwisjen van Cappadocië of de ongelooflijke Geirangerfjord in Noorwegen.

En wat hebben al deze absolute reishoogtepunten met elkaar gemeen? Ja, je vindt ze allemaal in ons huidige vakantieaanbod. Bijvoorbeeld op de 4-sterren studiereis „Kroatië & Montenegro“, op de mooiste zeereis ter wereld met ons Hurtigruten postschip langs de Noorse kust. Of als onderdeel van onze exclusieve ontdekkingsreis „Rhodos & Egeïsche Zee“.

Blader of scroll door het RSD reiswonderland en je zult het zien: Je zult nog veel meer spectaculaire UNESCO Werelderfgoederen tegenkomen: in Istanboel en Toscane, in Lycië, bij het paleis van Versailles, bij een bezoek aan de Indische Taj Mahal of het Jordaanse woestijnlandschap van Wadi Rum. Onze RSD Werelderfgoedlijst kan nog wel even doorgaan.

Alle UNESCO Werelderfgoederen zijn unieke getuigenissen van de menselijke cultuur en natuurlijke fenomenen van uitzonderlijke schoonheid. Om te worden beschouwd als een „Werelderfgoedsite“ en een plaats te krijgen op de UNESCO-lijst, moet het een „uitzonderlijke universele betekenis“ hebben. Een cultureel of natuurlijk erfgoed moet uniek, authentiek en intact zijn. De criteria voor opname op de UNESCO-lijst zijn bijvoorbeeld dat het „een meesterwerk van menselijke creativiteit“ is. Of „opmerkelijke natuurverschijnselen“.

Laat je inspireren door deze fantastische UNESCO bezienswaardigheden. Laat je dromen uitkomen.


terug naar overzicht