Aanbiedingen reizen Europa Azië Amerika Afrika

15.12.2020

Samen met kinderen bomen planten

„Elke boom telt“, dat is het motto van het Plant-for-the-Planet-initiatief. Het plan streeft ernaar om het klimaat op aarde te redden met het planten van maar liefst 1000 miljard bomen planten tegen het einde van 2030.

Met deze bomen is het mogelijk om grote hoeveelheden van het schadelijke gas CO2 op te slaan. Ook voor RSD Belgium SPRL is klimaatverandering een belangrijk thema en wij willen de kinderen bij dit initiatief helpen: RSD heeft 5000 bomen gedoneerd aan Plant-for-the-Planet.

„Help de kinderen om te vechten voor een beter klimaat en een betere toekomst“ was de titel van het „boomschenkingscertificaat“ dat RSD heeft gekregen.

Het Plant-for-the-Planet kinder- en jeugdinitiatief is in het begin van 2007 van start gegaan. In 2011 heeft het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) de bekende „Billion Tree Campaign“ overhandigd aan Plant-for-the-Planet en daarmee de officiële wereldteller voor bomen. Toen ging het nog om ongeveer een miljard bomen (Engels: billion). Maar nu is het ambitieuze doel van de kinderen: de „Trillion Tree Campaign“, met andere woorden, er moeten 1000 miljard bomen komen. Er zijn al 13,6 miljard bomen geplant. Zo zijn er bijvoorbeeld al meer dan vijf miljoen bomen geplant in het kader van een herbebossingsproject op het Mexicaanse schiereiland Yucatán.

Plant-for-the-Planet heeft nu meer dan 88.000 jonge „Ambassadeurs voor Klimaatrechtvaardigheid“ uit 74 landen. De begunstigers van het initiatief zijn prins Albert II van Monaco en de voormalige Duitse minister van Milieu, Klaus Töpfer.

Tot nu toe heeft Plant-for-the-Planet meer dan 1500 zogenaamde academies geleid, waar kinderen hun kennis en enthousiasme voor de bescherming van het wereldklimaat belangeloos aan andere kinderen doorgeven.

Om hun boomplantacties te financieren, verzamelen de enthousiaste klimaatbeschermers donaties en verkopen ze ook boeken, posters en vooral hun heerlijke „Eerlijke Chocolate“, verkozen tot beste melkchocolade door Stiftung Warentest 2018.

Meer informatie is beschikbaar op: www.plant-for-the-planet.org


terug naar overzicht