Aanbiedingen reizen Europa Azië Amerika Afrika

Sri Lanka – Visa

 • Belgische staatsburgers moeten voor reizen naar Sri Lanka een visum aanschaffen.
 • Het standaard bezoekersvisum is vanaf afgifte 6 maanden geldig en geeft recht op een verblijfsduur van maximaal 60 dagen.
 • Het visum kan online worden aangevraagd via de officiële website www.srilankaevisa.lk

Op de luchthaven van Colombo is het ook mogelijk om het visum bij aankomst aan te vragen. Hiervoor zijn echter beperkte capaciteiten op de luchthaven beschikbaar en er moet rekening worden gehouden met lange wachttijden. Bovendien wordt de toegang geweigerd als er geen goedkeuring is.

Het wordt daarom ten zeerste aanbevolen om het visum van tevoren online aan te vragen.

Tips voor het online aanvragen van een visum:

 • Vul het formulier online in op de officiële website www.srilankaevisa.lk en upload de benodigde documenten (kopie van paspoort en een kleurenpasfoto)

BELANGRIJK! Zorg ervoor dat alle gegevens correct zijn. De Sri Lankaanse autoriteiten staan erop om ook bij kleine fouten (bijv. verkeerde getallen of per ongeluk het invoeren van de letter „O“ in plaats van het getal „0“ in het paspoortnummer) een nieuw visum op de luchthaven uit te geven, waarvoor dan opnieuw kosten in rekening worden gebracht en lange wachttijden ontstaan.

 • Opgelet: Het formulier bestaat uit verplichte velden (informatie over de persoon) en vrijwillige velden (bijvoorbeeld het vluchtnummer) De vrijwillige velden moeten niet verplicht ingevuld worden.
 • Het veld adres in Sri Lanka: dit is een verplicht veld. In dit veld moet u het adres van het hotel van de verlenging aangeven:
  Royal Palms Beach Hotel
  De abrew Road
  Waskaduwa
 • Na betaling van de visumkosten ontvangt u een bevestiging en een referentienummer waarmee u de status van uw visumaanvraag kunt controleren.
 • Nadat de visumaanvraag is goedgekeurd, downloadt u uw eVisa alstublieft en drukt u het af. Het eVisa moet bij binnenkomst in Sri Lanka worden getoond.

Alle informatie is zonder aanspraak op volledigheid / Stand: Mei 2024

Sicher reisen – Heenreis en terugreis

Hier vindt u informatie over de eisen van luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. U ontvangt 18 dagen voor vertrek samen met uw tickets gedetailleerde informatie over uw luchtvaartmaatschappij. U vindt dan de naam van uw luchtvaartmaatschappij op uw elektronische ticket.

Luchthaven

Brussels Zorgeloos en aangenaam reizen in COVID-19 tijden

Luchtvaartmaatschappij

Air Canada Introducing Air Canada CleanCare+
Air France COVID-19: AIR FRANCE, BY YOUR SIDE AT ALL TIMES
Air Portugal Recommendations Covid 19
Emirates Your safety
Freebird Healthy Flying
Lufthansa Travel and corona
Turkish Airlines Guidelines for safe travel

Sicher reisen – Bescherming tegen infecties ter plaatse

Maatregelen om besmetting te voorkomen

Aankomst en vertrek:

 • Informatie over de eisen van de luchtvaartmaatschappijen en luchthavens vindt u onder ‘Heenreis en terugreis‘

Transfer en rondreis

 • Bussen worden geboekt in overeenstemming met de lokale wettelijke voorschriften
 • Tijdens de reis zijn er regelmatig pauzes voor luchtverversing.
 • Contactoppervlakken in de bus worden regelmatig gedesinfecteerd
 • Ontsmettingsmiddel is aanwezig
 • Draag een mondkapje in overeenstemming met de plaatselijke wettelijke voorschriften tijdens de reis en op excursies/sightseeing tours
 • Informatie/achtergrondinformatie over bezienswaardigheden zal indien mogelijk in de buitenlucht worden verstrekt.

Hotels

 • In alle openbare ruimten van het hotel (lobby, eetzaal/restaurant, zwembadgedeelte, enz.) moet worden gezorgd voor naleving van de afstandsregels en de mondkapjesplicht overeenkomstig de plaatselijke wettelijke voorschriften
 • Ontsmettingsmiddel is aanwezig in alle openbare hotelruimten.
 • De normen in restaurants en cafés gelden volgens de plaatselijke wettelijke voorschriften.

Dat kunt u doen:

 • Houd u aan de plaatselijke wettelijke minimumafstand tot andere reizigers en aan de plaatselijke voorschriften inzake verplichte mondkapjes.
 • Schud geen handen en maak geen ander lichamelijk contact.
 • Was en desinfecteer uw handen regelmatig en grondig.
 • Volg de standaard hoest- en niesaanwijzingen.
 • Neem de hygiënevoorschriften van het betreffende land/hotel en de betreffende luchtvaartmaatschappij in acht. U kunt hierover ook informatie inwinnen bij uw reisleider.
 • Volg de instructies van uw reisleider.
 • Als u voor uw reis last heeft van verkoudheidsverschijnselen, raadpleeg dan een arts en ga zo nodig niet op reis. Als er tijdens de reis symptomen optreden, neem dan contact op met uw reisleider (telefonisch) en volg de instructies op.

Voor elk van onze reislanden kunnen verschillende landspecifieke inreisvereisten en plaatselijke voorschriften en hygiëneregels gelden, die ook op korte termijn kunnen veranderen. Daarom hebben wij de belangrijkste informatie voor uw RSD-reis voor u verzameld op ‘Landspecifieke informatie‘.
Hier vindt u misschien ook informatie die van belang is voor uw terugreis naar Nederland. De informatie wordt uiteraard regelmatig geactualiseerd.
Kijk voor uw vertrek ook op de websites van het Institute of Tropical Medicine (https://www.wanda.be/nl) en het Ministerie van Buitenlandse Zaken (http://diplomatie.belgium.be/nl/) voor de geldende regels en voorschriften.

Buchungsformular Hinweis Pflicht Reiseschutz


Iedere reiziger is verplicht een reisverzekering af te sluiten.

Let op de informatie in uw reisdocumenten.

Buchungsformular Text FirstCash

Gegevens van kredietkaart veilig in bewaring geven bij FirstCash

Controleer s.v.p. of de onderstaande boekingsgegevens juist zijn en klik dan op de button ‘Gegevens creditcard invoeren’. Verdere informatie vindt u hier.

Buchungsformular Text Telefon

Voer het telefoonnummer in (incl. landnummer) waarop u overdag tussen 8.00 en 18.00 uur bij urgente vragen of in dringende noodgevallen (bv. wijziging van de vertrektijden etc.) te bereiken bent.

Buchungsformular Text Kein Reiseschutz-Paket

Geen reisverzekeringspakket

Ik zie af van een reisverzekering en draag de kosten en het risico in het geval van schade zelf.

Buchungsformular Text Reise-Rücktrittskosten-Versicherung

RSD-Reisannuleringsverzekering

Als u om verzekerde redenen uw reservering moet annuleren, te laat aantreedt voor een reis of deze moet omboeken, vergoeden wij de volgens de overeenkomst verschuldigde annulatiekosten, respectievelijk de meerkosten van de heenreis.
Voordelige dekking al vanaf 23,- € per persoon. Meer informatie

Buchungsformular Text Premiumschutz

RSD Verzekeringspakket

Reisannuleringsverzekering, Reisonderbrekingsverzekering, Reis-ziektekostenverzekering, Verzekering voor noodgevallen, Reisongevallenverzekering, Reisbageverzekering
Voordelige Verzekeringspakket al vanaf 37,- € per persoon. Meer informatie

Buchungsformular Hinweis Reiseschutz