Aanbiedingen reizen Europa Azië Amerika Afrika

8-daagse exclusieve cultuurhistorische reis naar Israël in de voetsporen van Jezus Christus – langs de beroemdste bezienswaardigheden in het ‘Heilige Land‘

Nazareth – Bethlehem – Akko – Meer van Genezareth – Galilea – Jericho – Olijfberg – Jeruzalem

Uw reisverloop

Deze betoverende cultuurhistorische reis voert ons langs de spectaculairste bezienswaardigheden van Israël. Fascinerend UNESCO werelderfgoed, ruïnes die bol staanvan geschiedenis en landschappen om bij weg te dromen. Beleef de interessante facetten van het ‘Heilige Land‘ vanop de eerste rij. De wieg van het christendom en het jodendom zal u versteld doen staan!

1e dag: Aankomst

1e dag: Aankomst

Vlucht naar Tel Aviv. Onze Engelssprekende reisbegeleiders verwelkomen ons met open armen. Transfer naar ons comfortabel hotel aan de Israëlische kust.

2e dag: Haifa, Baha‘i tuinen, Akko, Safed (2× UNESCO werelderfgoed)

We gaan naar de havenstad Haifa naar de fascinerende hangende Baha‘i-tuinen – terecht een UNESCO werelderfgoed. In Akko wandelen we door de pittoreske oude stad, een schitterende UNESCO werelderfgoedplaats. We bewonderen de oude kruisvaardershaven en de ondergrondse hal van de legendarische Orde van de Tempeliers (inkom inbegrepen). Daarna gaan we verder naar Safed, een van de vier heilige steden van Israël. We lopen door de smalle steegjes, langs de twee bezienswaardige synagogen. De volgende 2 nachten brengen we door in Galilea.

3e dag: Meer van Genezareth, Galilea, Kafarnaüm, Tabgha & Berg der Zaligsprekingen

Vandaag maken we kennis met de traditionele manier van leven in een Israëlische kibboets (inkom inbegrepen): een nederzetting waarin bewoners collectief leven en werken. Vervolgens doen we het schitterende Meer van Genezareth aan, waar u indien gewenst vanop een boot van een prachtig uitzicht kan genieten. Aan de noordelijke oever van het meer ligt het voormalige vissersdorp Kafarnaüm, de geboorteplaats van Petrus. Daarnaast brengen we ook een bezoek aan de ‘Broodvermenigvuldigingskerk‘ in Tabgha met haar unieke mozaïekvloer. Een klein eindje rijden verder vinden we de ‘Berg der Zaligsprekingen‘, van waarop Jezus de onsterfelijke Bergrede hield. Onze reis voert ons door een adembenemend landschap terug naar Galilea.

4e dag: Nazareth, Oude Scythopolis, Jericho, Qumran & Bethlehem

Vandaag bezoeken we Nazareth met de beroemde St. Jozef-kerk, de fontein van de Maagd Maria en de beroemde Annunciatiebasiliek, waar de aartsengel Gabriël aan de Maagd Maria verscheen. Dwars doorheen de vruchtbare Jordaanvallei rijden we naar Beit She‘an, het oude Scythopolis. In dit archeologische nationale park (inkom inbegrepen) verkennen we de opgravingen van deze ooit zo prachtige stad. Meer naar het zuiden bezoeken we Jericho, de oudste vandaag nog bewoonde stad. Tijdens een wandeling door de schilderachtige oude binnenstad hebben we de ‘Berg der Verzoeking‘ altijd in zicht. Nog een hoogtepunt van onze reis: de ruïnes van Qumran (inkom inbegrepen), wereldberoemd voor de vondst van de oudste bijbelgeschriften. Eenmaal aangekomen in Bethlehem (Palestina) bezoeken we de stal waar de kribbe van Jezus stond en de beroemde Geboortekerk. We overnachten de volgende 4 nachten in ons comfortabele hotel in Jeruzalem.

5e dag: Olijfberg, Oude stadskern Jeruzalem (UNESCO werelderfgoed)

In een schitterend landschap rijden we naar de Olijfberg. Het zicht op Jeruzalem is er ongeëvenaard. We lopen de oude stadskern van Jeruzalem in UNESCO werelderfgoed, waar we al de gouden koepel van de beroemde Rotskoepel en de heilige Klaagmuur zien. We wandelen tot aan de Sint-Annakerk, de oudste nog bewaard gebleven kruisvaarderskerk. Direct daarnaast vinden we de Bron van Bethesda, de plaats waar Jezus de verlamde man genezen zou hebben. We volgen de ‘Via Dolorosa‘ met de staties van Jezus‘ kruisweg tot aan de Heilig Grafkerk. Daarna brengen we een bezoekje aan de Joodse wijk – een plaats waar de tijd heeft stilgestaan. We wandelen via de Cardo Maximus, ooit de hoofdweg van Byzantijnse Jeruzalem. Vervolgens beklimmen we de wereldberoemde berg Zion waar we de Dormitio-abdij, de Zaal van het Laatste Avondmaal en het Graf van David vinden.

6e dag: Jeruzalem

Heilig Grafkerk, Jeruzalem

Vandaag is er veel tijd voor ontspanning en om op ontdekkingstocht te gaan. Terwijl de enen in het hotel relaxen, gaan de anderen wandelen. Nog anderen gaan zelf op ontdekkingstocht langs natuur- en cultuurschatten in de omgeving. Zeker een bezoekje waard zijn o.a. de orthodoxe wijk Mea Sjearim, waar u ervaart wat diep religieus leven en cultuur in Israël kunnen betekenen. Het Israëlische parlement, de Knesset, is zeker ook interessant. Aan de overkant van de straat ziet de Knesset Menora, een bronzen monument van ongeveer 5 m hoog in de vorm van een zevenarmige kandelaar – een symbool van het jodendom als levensboom. Bezoek eventueel Yad Vashem, het beroemde nationale gedenkteken voor de slachtoffers van de Holocaust. Of u kunt over de prachtige Mahane Yehuda markt slenteren: 250 handelaars bieden hier verse groenten en fruit, delicate bakkerswaren, vlees en verse vis aan. Het is een avontuur voor de zintuigen. De grootste markt van Jeruzalem is ook een prachtige weerspiegeling van het authentieke Joodse dagelijkse leven.

7e dag: Ontdekkingsdag – Dode Zee & Masada (UNESCO werelderfgoed)

Vandaag beleeft u een onvergetelijke ervaring tijdens de unieke, vrijblijvende daguitstap. Aan de westelijke oever van de Dode Zee verkennen we eerst het ongerepte oaselandschap van het nationaal park ‘Ein Gedi‘. Er zijn zoetwaterbronnen, er groeien acaciabomen, Christusdoorns en de Sodom-appel. Langs de rivierbedding gedijen riet en lisdodde. Vlakbij, bovenop een vrijstaand rotsplateau, torent de UNESCO werelderfgoedplaats Masada boven ons uit. Per kabelbaan begeven we ons comfortabel naar de ooit machtige bergvesting, die koning Herodes hoog boven de Dode Zee liet bouwen en die rond 15 na Chr. voltooid was. In 70 na Christus was Masada het laatste bolwerk van de Joden in hun heroïsche strijd tegen de Romeinen. Voor we de terugweg aanvatten, krijgen we de kans om een duik te nemen in de Dode Zee. Het hoge zoutgehalte van het water voorkomt dat u zinkt en maakt zwemmen, bijvoorbeeld met een boek in uw hand, tot een unieke ervaring.

8e dag: Terugreis

Vandaag nemen we afscheid van het ‘Heilige Land‘. Samen hebben wij onvergetelijke vakantiedagen beleefd – er zijn nieuwe vakantievriendschappen gesloten. Na de transfer naar de luchthaven vertrekt onze terugvlucht naar België.


Voor u inbegrepen

 • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij¹⁾ naar Tel Aviv
  inbegrepen hoteltransfers, luchthaven- en veiligheidstoeslagen
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde comforthotels:
  – 1 overnachting aan de Israëlische kust
  – 2 overnachtingen in Galilea
  – 4 overnachtingen in Jeruzalem
  7× uitgebreid ontbijtbuffet
 • Fascinerende cultuurhistorische reis in onze moderne autocar met klimaatregeling
  langs de beroemdste bezienswaardigheden van Israël!
  Verheug u op een spectaculair excursieprogramma + inkom (volgens programma) o.a. met:
  • Jeruzalem (Werelderfgoed)
  • Akko (Werelderfgoed)
  • Baha‘i tuinen (Werelderfgoed)
  • Safed
  • Meer van Genezareth
  • Galilea
  • Kafarnaüm
  • Tabgha
  • Berg der Zaligsprekingen
  • Nazareth
  • Scythopolis
  • Jericho
  • Qumran
  • Bethlehem
  • De Olijfberg
  • Jordaanvallei
 • Gekwalificeerde, Engelssprekende studiereisleider
 • 24 uur arts op oproep


¹⁾ Bijvoorbeeld Turkish Airlines (beste Europese Economy Class 2021 volgens Sky Trax World Airline Award) met overstap in Istanbul of El Al (grootste Israëlische luchtvaartmaatschappij) naar Tel Aviv en terug.

Uw extra’s op verzoek

Genotpakket:

Dit pakket bevat een comfortabel halfpension, d.w.z. 6× uitgebreid buffet‘s avonds met internationale specialiteiten en 1× avondsnack op de dag van aankomst : slechts € 159 per persoon.

Meer van Genezareth

Ontdekkerpakket:

Dit pakket bevat de daguitstap ‘Dode Zee & Masada (Werelderfgoed)‘ en de ‘Boottocht op het Meer van Genezareth‘: slechts € 149 per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer: € 299 per persoon/week (indien beschikbaar).

Inbegrepen spectaculair excursieprogramma o.a. met de 3 beroemdste UNESCO werelderfgoedplaatsen !

U zult enthousiast zijn over onze geselecteerde comforthotels !

Voorbeelden van hotels

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
JERUZALEM121416222628292928262015
BRUSSEL2361218202322201383

Algemene opmerking:

Hieronder vindt u een informatieoverzicht over uw reis. Houd er alstublieft rekening mee dat toegangsvereisten, politieke en gezondheidssituaties wereldwijd op elk moment kunnen veranderen. Wij raden u aan om uzelf vóór uw reis te informeren. Kijk voor uw vertrek op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl).

Staatsvorm:

Sinds 14 mei 1948 is Israël onafhankelijk. Parlementaire democratie; geen geschreven grondwet, maar afzonderlijke fundamentele wetten. Parlement: Knesset, éénkamerstelsel met 120 zetels. Parlementsverkiezingen volgens evenredige vertegenwoordiging om de vier jaar. President van de staat Israël: Jitzchak Herzog ambtsaanvaarding 09/07/2021. De president wordt om de zeven jaar door het parlement verkozen.

Hoofdstad:

Jeruzalem.

Religie:

75,4% joden, 16,9% moslims, 2,0% christenen, 1,6% druzen, 4,1% andere.

Taal:

Hebreeuws, Arabisch. Handelstaal: Engels.

Klimaat:

Drie klimaatzones: kuststreek – vochtige en hete zomer, milde en regenachtige winter (bv. Tel Aviv); bergen – warme en droge zomer, koude winter (bv. Jeruzalem); woestijn – hete en droge zomer, milde winter (bv. Negev).

Plaatselijke tijd:

In Israël is er ook een zomer- en een wintertijd. Daardoor blijft het tijdsverschil met België het hele jaar door +1 uur.

Elektriciteit:

230 Volt wisselstroom, 50 Hz. Er is een adapter noodzakelijk.

Telefoneren:

De landcode om van België naar Israël te bellen, is 0972. Van Israël naar België toetst men 0032 (+32) voor, de 0 uit het zonenummer valt weg.

Land en mensen:

In Israël is het gebruikelijk om een drinkgeld te geven. Net zoals in Amerika is het in de dienstverlenende beroepen een deel van het inkomen. Bovendien symboliseert het ook een erkenning voor de geleverde prestatie. Voor het kamermeisje kunt u 2 € euro per dag geven. Bij groepsreizen adviseren wij voor de reisleider ca. 5 € per dag per persoon en voor de buschauffeur ca. 3-4 € per dag per persoon. Vanzelfsprekend blijft echter het geven van drinkgeld en de hoogte ervan een vrijwillige, persoonlijke beslissing.
In Tel Aviv en omgeving geldt een waarschuwing voor soms heel sterke stromingen. Reizigers blijven beter dicht bij het strand en zwemmen best niet te ver in zee. Het is aanbevolen om enkel te baden aan bewaakte stranden en rekening te houden met de vlaggen aan het strand en de bevelen van de redders op elk moment op te volgen.

Inreisbepalingen voor Belgische staatsburgers:

Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig om Israël in te reizen, indien ze er niet langer dan 3 maanden blijven. Uw internationaal paspoort moet ten minste nog 6 maanden geldig zijn op de dag waarop u Israël verlaat. Reizigers die via de luchthaven Ben Gurion/Tel Aviv komen, krijgen een toegangskaart in plaats van een stempel in hun paspoort. Laat uw toegangskaart in uw paspoort zitten totdat u vertrekt. Zorg dat u bewijs bij u hebt van aansluitende of terugvluchten.
Inreizen in het Palestijns gebied (Westelijke Jordaanoever) vanuit Israël: In principe kunnen Belgische staatsburgers zonder probleem van Israël naar de Westelijke Jordaanoever reizen, rekening houdend de openingstijden van de grensovergangen. De grensovergangen naar de Palestijnse gebieden tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever en tussen Jordanië en de Westelijke Jordaanoever staan onder controle van de Israëlische overheid en kunnen zonder voorafgaande waarschuwing gesloten worden. Indien u vanuit Israël via de luchthaven Ben Gurion reist, moet u rekening houden met tijdsintensieve veiligheidscontroles van uw bagage en ondervragingen van de reizigers. Het wordt aangeraden om zich op tijd naar de luchthaven te begeven. Indien er elektronische apparaten, vooral laptops, door de Israëlische veiligheidsdiensten in beslag genomen worden voor verder onderzoek, worden ze doorgaans na één tot drie dagen nagestuurd naar de verblijfplaats van de reiziger.
Wettelijk correcte informatie en/of extra informatie over de inreisbepalingen ontvangt u slechts bij de ambassade zelf of bij de consulaat-generaal van uw land waar u naartoe reist.
Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden om de voor hen geldende inreisbepalingen bij de betreffende ambassade op te vragen. U bent er zelf voor verantwoordelijk om evt. vereiste visums aan te vragen en bij u te hebben. RSD-Belgium is niet aansprakelijk, mocht u dit verzuimen te doen. Hou er rekening mee dat inreizen enkel mogelijk is indien de overheidsdienst voor immigratie dit goedkeurt. RSD-Belgium streeft ernaar om de informatie up-to-date te houden.

Reiseleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld, met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van Israël te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Genotpakket Dit pakket bevat een comfortabel halfpension, d.w.z. 6× uitgebreid buffet‘s avonds en 1× avondsnack op de dag van aankomst: slechts € 159* per persoon.
Ontdekkerpakket: Dit pakket bevat de daguitstap ‘Dode Zee & Masada (Werelderfgoed)‘ en de ‘Boottocht op het Meer van Genezareth‘: slechts € 149* per persoon.
* Pakketprijzen kunnen variëren indien u ter plaatse boekt.

Valuta / banken / kredietkaarten:

De valuta is de Israëlische Nieuwe Sjekel (ILS). 1 sjekel = 100 agorot. Koers (september 2023): 1 EUR = 4,07 ILS; 1 ILS = 0,25 EUR.
Het is aanbevolen om geld pas ter plaatse te wisselen. Dit kunt doen in hotels, postkantoren, wisselkantoren en banken. De openingstijden van de banken zijn doorgaans: zo – vr 08:30 – 12:00 uur en daarnaast zo, di en do ook van 16:00 – 18:00 uur. Aan den meeste geldautomaten kunt u met een bankkaart of een kredietkaart geld afhalen. Met een bankkaart wel enkel indien er een maestro- of een cirruslogo op de automaat afgebeeld staat. Er kunnen ook kosten ontstaan. De meeste grotere winkels, hotels en restaurants aanvaarden kredietkaarten als betaalmiddel. Ook hier kunnen eventueel kosten ontstaan. Een bankkaart wordt maar zelden als betaalmiddel aanvaard.

Douanevoorschriften:

De in- en uitvoer van geldmiddelen (cash geld, betaalcheques, reischeques) ter waarde van in totaal 80.000 ILS moet aangemeld worden. Het betreffende ‘Douaneformulier nr. 84‘ kan telefonisch via +972 2 658 7777 opgevraagd worden.
Belangrijk: Als u de limieten overschrijdt, moet u uw goederen online aangeven voordat u op reis gaat of aan de grens bij aankomst in het land. Als u geen aangifte doet, kunnen uw goederen inbeslaggenomen worden Lees ook de actuele regels voor de in- en uitvoer van goederen: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/Bijkomende_reisinformatie/douane

Veiligheidsadviezen per land:

Tot op heden zijn er geen aanwijzingen dat buitenlandse bezoekers het doelwit zijn van geweld. Toch wordt vooral in Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever aangedrongen op verhoogde waakzaamheid. Reizigers laten mensenmassa‘s beter links liggen en laten zich als bezoeker van de oude stadskern van Jeruzalem of andere kwetsbare plaatsen beter begeleiden door personen die de plaats door en door kennen. Het wordt afgeraden om de oude stadskern van Jeruzalem in het donker te bezoeken.
De Westelijke Jordaanoever (Westoever) staat sinds 1967 onder militaire bezetting en is onderverdeeld in gebieden met verschillende bestuursvormen. Er zijn talrijke checkpoints en geblokkeerde straten, vooral tussen Israël en Jeruzalem enerzijds en de Westelijke Jordaanoever anderzijds, maar ook binnen de Westelijke Jordaanoever. Voor de Westelijke Jordaanoever geldt dat grensovergangen naar Israël ook zonder voorafgaande waarschuwing gesloten kunnen worden. Zelfs met hulp van de ambassade Tel Aviv of het consulaat in Jeruzalem kunt u de grens dan onmogelijk nog oversteken richting Israël.
Vooral aan checkpoints, maar ook in de grotere steden van de Westelijke Jordaanoever kunnen er spontaan protestmanifestaties gehouden worden. In dat geval bent u beter extra voorzichtig. Voor een verblijf in Israël is de bevoegde consulaire post de ambassade in Tel Aviv, voor een verblijf in de Palestijnse gebieden is dat het consulaat in Jeruzalem. Als bevoegde instantie vult u diegene in, in wiens ambtsgebied u zich het meest ophoudt. De veiligheidstoestand kan snel omslaan. Het is aanbevolen om voor en tijdens uw reis naar Israël op de hoogte te blijven van de huidige ontwikkelingen.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

Homoseksuele handelingen door mannen zijn strafbaar in de Palestijnse gebieden. Tot op heden is er echter geen geval gekend waarin buitenlanders wegens homoseksuele handelingen strafrechtelijk vervolgd werden. Veel erger nog dan de strafrechtelijke vervolging is echter de maatschappelijke discriminatie. Homoseksualiteit is nog altijd een sociaal en religieus taboe in de Westelijke Jordaanoever.

Gezondheit:

Vaccinaties: Raadpleeg ten minste 8 weken voor uw reis het meest recente medische advies per land van het ministerie van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl). Elke landspecifieke pagina bevat informatie over aanbevelingen voor vaccinaties, actuele gezondheidsrisico‘s of uitbraken van ziekten, en informatie over medische zorg in het buitenland. Hepatitis A en hondsdolheid zijn de aanbevolen inentingen.
Diarree: Met diarree beginnende ziektes kunnen meestal voorkomen worden door een correcte hygiëne qua voedingsmiddelen en drinkwater. Enkele basisregels: Drink uitsluitend water waarvan de oorsprong gekend is, bv. koolzuurhoudend flessenwater, nooit kraantjeswater. Gebruik in noodgevallen gefilterd, gedesinfecteerd en gekookt water. Gebruik onderweg ook zo veel mogelijk drinkwater om de vaat te doen en uw tanden te poetsen. Wat voedingsmiddelen betreft: koken of zelf schillen. Houd vliegen altijd ver weg van uw eten. Was zo vaak mogelijk uw handen met zeep, maar zeker altijd nadat u naar het toilet bent gegaan en altijd voordat u eten bereidt of aan tafel gaat. Gebruik handontsmetting overal waar u ze vindt en gebruik wegwerphanddoekjes.
Infectieziekten: Enkele door muggen of teken overdraagbare ziekten komen er voor, maar zijn veeleer zeldzaam (bv. leishmaniasis, West-Nijl koorts, Phlebotomus koorts). Gebruik insectenwerende middelen (bv. repellenten, muggennet, kleding met lange mouwen).

Medische verzorging:

De medische voorzieningen in Israël staan op een zeer goed niveau. Voor medische zorgen kunt u uitsluitend terecht in het daarvoor perfect uitgeruste gezondheidsnetwerk van de overheid. In de Palestijnse gebieden is het niveau van de medische voorzieningen duidelijk beperkter. Ziekenwagens mogen de grens met Israël niet oversteken. Een ziekteverzekering met dekking in het buitenland en repatriëring in geval van nood is zeker aan te raden. Zeker indien u al aan een ziekte lijdt, vraagt best raad aan een medisch adviesbureau/een reisgeneesheer gespecialiseerd in tropische ziektes.
De klant dient te garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is de geselecteerde reis te ondernemen en dient zich daartoe op de hoogte te stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: september 2023