Uw reisverloop

U zult versteld staan van de betoverende steden en fascinerende landschappen van Portugal! Wandel door de unieke oude stad van Porto aan de oevers van de Duero. Bewonder het UNESCO werelderfgoed van de Tempeliers en geniet van het spectaculaire Atlantische panorama op Kaap Roca.

1e dag: Reis naar Lissabon

Vlucht van België naar Lissabon. Onze vriendelijke en competente Nederlandssprekende reisleider verwelkomt ons op de luchthaven. Samen rijden we naar het hotel in de omgeving van Lissabon, waar we 2 nachten verblijven.

2e dag: Lissabon (UNESCO werelderfgoed)

Vandaag staat Lissabon, de fantastische hoofdstad van Portugal, op u te wachten. Gebruik uw vrije tijd en wandel door de pittoreske steegjes van de charmante havenstad. Geschiedenis en moderniteit komen hier perfect samen. Wij nemen u graag mee op een interessante, optionele rondleiding door de stad. Bezoek het beroemde Hiëronymusklooster (inkom inbegrepen), een bijzonder UNESCO werelderfgoed. U kunt ook de unieke toren Lissabon van Bélem, het Monument van Ontdekkingen en het historische stadscentrum, de Baixa, bewonderen.

3e dag: Tomar & Coimbra (2× UNESCO werelderfgoed)

Na het ontbijt gaan we naar het eerbiedwaardige Tomar, waarvan het stadsbeeld wordt gedomineerd door het indrukwekkende Christusklooster (UNESCO werelderfgoed). De Tempeliers bouwden deze majestueuze combinatie van kasteel en klooster op een heuvel boven de stad. Kort daarna bereiken we Coimbra, met zijn beroemde universiteit, die sinds 2013 een UNESCO werelderfgoed is. Het is niet alleen de oudste universiteit van Portugal, maar ook een van de oudste van Europa, gevestigd in het oude paleis van de eerste Portugese vorsten. Indien u dat wenst, kunt u dit samen met ons bezoeken. Overnachting in de omgeving van Coimbra.

4e dag: Aveiro, Guimarães (UNESCO werelderfgoed) & Braga

Vandaag gaan we verder naar Aveiro, bekend als het ‘Venetië van Portugal’. Hier kunnen we de kleurrijke drukte van de boten op het water bekijken. Dan gaan we verder naar Guimarães, waarvan het historische stadscentrum ook een UNESCO werelderfgoed is. De stad staat bekend als de ‘wieg van Portugal’, omdat de eerste koning van het land hier geboren is. Bewonder de aanblik van de Nossa Senhora de Oliveira-kerk en het beroemde paleis van de hertogen van Braganca. Daarna bereiken we Braga, een aartsbisdom met een uitzonderlijke religieuze architectuur waaronder de Bom Jesus Monte-kerk. Dit is een eerbiedwaardige metropool met een bewogen geschiedenis. Hier hebben Romeinen, Germanen en Moren hun fascinerende sporen achtergelaten. Overnachting in de Minho-regio voor 2 nachten.

5e dag: Porto (UNESCO werelderfgoed)

In de ochtend rijden we naar Porto. De op een na grootste stad van Portugal is wereldberoemd om zijn heerlijke portwijn. De stad aan de Duero heeft veel te bieden. We bewonderen onder andere het station São Bento met zijn goed bewaarde muurschilderingen van artistieke tegels en we zien het exterieur van de kerk São Francisco. Daarna verkennen we de oude stad Porto, een van de best bewaarde historische plaatsen van het land (UNESCO werelderfgoed). We bewonderen de wijk Ribeira, die direct aan de oever van de Duero-rivier ligt en een van de mooiste gedeeltes van Porto is. Er is genoeg vrije tijd voor een wandeling. Een adembenemende boottocht op de rivier de Duero wacht op u als onderdeel van een unieke optionele excursie. Bewonder vanuit de boot de beroemdste gebouwen van de stad. Daarna bezoekt u een traditionele wijnmakerij aan de andere kant van de rivier, gevolgd door een wijnproeverij. Een ontspannen en plezierig einde van een indrukwekkende dag.

6e dag: Batalha (UNESCO werelderfgoed), Nazaré & Fátima

Vandaag gaan we verder naar Batalha, waar we het unieke klooster van buitenaf bewonderen (UNESCO werelderfgoed). De bouwperiode heeft vele jaren geduurd, vandaar dat de architectuur verschillende stijlen weerspiegelt. In de middag bereiken we Nazaré, een klein vissersdorpje met een spectaculair wit zandstrand. We kijken hoe de vissers hun netten drogen en repareren op het strand. De huizen staan hoog op de kliffen van de Atlantische Oceaan, een fantastisch gezicht. Daarna gaan we op weg naar het stadje Fátima, beroemd om de Mariaverschijning van 1917. Overnachting in de omgeving van Fátima.

7e dag: Óbidos, Sintra (UNESCO werelderfgoed), Kaap Roca & Estoril

Óbidos is onze eerste spannende bestemming van vandaag: een middeleeuws dorp gedomineerd door een oud kasteel en volledig omringd door een beloopbare stadsmuur. Dan komt het stadje Sintra, bekend om de vele liefdesverhalen en sprookjes, met een romantische architectuur en een UNESCO werelderfgoed. Uiteindelijk bereiken we Kaap Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Vanaf hier, op 140 m hoogte boven de glinsterende Atlantische Oceaan, genieten we van een sensationeel panoramisch uitzicht. Daarna bezoeken we Cascais en Estoril, de pittoreske vis- en badplaatsen die ooit de zetel van de koninklijke familie waren. We overnachten in de omgeving van Lissabon.

8e dag: Terugreis

Dan is het moment om afscheid te nemen van een adembenemende reis. In de bus naar de luchthaven wisselen we adressen uit. Omdat we weer samen op reis willen gaan, op onze volgende, perfect georganiseerde studiereis.


U zult enthousiast zijn over onze comfort- en 4-sterrenhotels !

Hier vindt u afbeeldingen en impressies van geselecteerde voorbeeldhotels.

Voor u inbegrepen

 • Heen- en terugvlucht met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij3) naar Lissabon
  inbegrepen hoteltransfers & luchthaventoeslagen
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde comfort- en 4-sterrenhotels (nat. categorie)
  7x ontbijtbuffet
 • Fascinerende studiereis door Portugal in onze moderne autocar met klimaatregeling
  met de 6 beroemdste UNESCO werelderfgoedplaatsen.
  Verheug u op een spectaculair excursieprogramma o.a. met:
  • Tomar (Werelderfgoed)
  • Coimbra (Werelderfgoed)
  • Guimarães (Werelderfgoed)
  • Porto (Werelderfgoed)
  • Batalha (Werelderfgoed)
  • Sintra (Werelderfgoed)
  • Lissabon
  • Aveiro
  • Braga
  • Nazaré
  • Fátima
  • Òbidos
  • Kaap Roca
  • Cascais
  • Estoril
 • Gekwalificeerde, Nederlandssprekende studiereisleider
 • 24 uur arts op oproep

3) Bijvoorbeeld TAP Air Portugal (lid van Star Alliance – de grootste luchtvaartalliantie ter wereld)


Uw extra’s op verzoek

Ontdekkerspakket:

Dit pakket bevat de 3 fascinerende excursies ‘Stadsrondrit Lissabon incl. entree tot het Hieronymusklooster (UNESCO-werelderfgoed)’, ‘Rondleiding incl. entree tot de Universiteit van Coimbra (UNESCO werelderfgoed)’ en ‘Adembenemende Duero boottocht & bezoek aan een wijnmakerij in Porto incl. wijnproeverij’: slechts € 159 p.p.

Genotpakket:

Het pakket bevat 7× uitgebreide avondmaaltijd als 2-gangenmenu: slechts € 149 per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer: € 349 per persoon/week (indien beschikbaar).

Landeninformatie Portugal

Ligging:

Uiterste westen van het Europese continent en het Iberisch schiereiland; afstand noord-zuid: 577 kilometer, west-oost: 286 kilometer.

Staatsvorm:

Parlementaire Republiek. Staatshoofd sinds 9 maart 2016 President Marcelo Rebelo de Sousa. Het hoofd van de regering is sinds 26 november 2015 premier António Costa.

Hoofdstad:

Lissabon (Lisboa), centrum van de stad 547.631, met randgebieden (‘Grande Lisboa’) 2,04 miljoen inwoners.

Religie:

79,5% rooms-katholiek.

Taal:

Portugees.

Klimaat:

Atlantisch of Mediterraan klimaat.

 JanFebMrzAprMaiJunJulAugSepOktNovDez
LISSABON111212141822242522181312
BRUSSEL1261117222423181374

Plaatselijke tijd:

In Portugal geldt de Midden-Europese tijd (CET) -1, met de overgang naar de zomer-/wintertijd. Het tijdsverschil met België is het hele jaar door 1 uur.

Elektriciteit:

De elektrische stroom wordt in Portugal geleverd met een spanning van 220/400 V en als wisselstroom met een frequentie van 50 Hertz. Er is geen adapter nodig in uw hotel.

Telefoneren:

Om naar België te bellen moet u eerst het landnummer 0032 (+32) kiezen. Als u vanuit België naar Portugal wilt bellen, moet u eerst het landnummer 00351 (+351) kiezen. In beide gevallen vervalt voor het zonenummer de nul.

Inreisbepalingen voor Belgische staatsburgers:

Voor een toeristische reis naar Portugal, die niet langer duurt dan 90 dagen, volstaat het voor mensen met de Belgische nationaliteit om een geldige identiteitskaart mee te nemen. Voor de inreis naar Portugal hoeft geen visum te worden aangevraagd. Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden bij de Portugese ambassade te informeren naar de voor hen geldende inreisbepalingen. Portugal heeft het Europees Akkoord betreffende het stelsel inzake het personenverkeer tussen de Lidstaten van de Raad van Europa van 13-12-1957 ondertekend. Reisdocumenten, uitgezonderd een voorlopige identiteitskaart, mogen hoogstens één jaar verlopen zijn. Let op dat op grond van de geldende luchtvaartveiligheidsvoorschriften reizen vanuit Portugal per vliegtuig alleen mogelijk is met een geldig identiteitsbewijs. Deze inreisbepalingen gelden in principe voor alle burgers van de Europese Economische Ruimte (EER). Inreisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig. RSD-Belgium SA streeft ernaar om de informatie upto-date te houden.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van Portugal te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Genotpakket: Het pakket bevat 7× uitgebreide avondmaaltijd als 2-gangenmenu: slechts € 149 per persoon.
Ontdekkerspakket: Dit pakket bevat de 3 fascinerende excursies ‘Stadsrondrit Lissabon incl. entree tot het Hieronymusklooster (UNESCO-werelderfgoed)’, ‘Rondleiding incl. entree tot de Universiteit van Coimbra (UNESCO werelderfgoed)’ en ‘Adembenemende Duero boottocht & bezoek aan een wijnmakerij in Porto incl. wijnproeverij’: slechts € 159 per persoon.

Valuta / banken / kredietkaarten:

Portugal is lid van de Europese Unie en de Europese Monetaire Unie. Daardoor is de euro het officiële betaalmiddel in Portugal. Openingstijden banken: Maandag – vrijdag 08.30 – 15.00 uur. Sommige banken in Lissabon zijn tot 18.00 uur geopend van maandag – vrijdag tot 18.00 uur. Contante opnames bij geldautomaten en creditcardbetalingen zijn overal mogelijk. Aankopen kunnen zowel contant als met de meest gangbare creditcards en soms ook met EC/Maestro-kaart en pincode worden gedaan. Contante opnames zijn mogelijk met creditcards, maar ook met EC-/Maestro-kaarten en pincode. Soms kunnen door de desbetreffende bank kosten in rekening worden gebracht. Neem contact op met uw bank voor meer informatie.

Douanevoorschriften:

De in- en uitvoer van goederen is onderworpen aan de regelgeving van de Europese Unie. Het beginsel van het ontbreken van fysieke controles aan de grens sluit steekproefsgewijze controle van het grensoverschrijdende verkeer niet uit. Voor nadere informatie over de invoer van goederen kunt u contact opnemen met de ambassade van het land van bestemming. Alleen daar kunt u wettelijk bindende informatie verkrijgen. U kunt het douanereglement voor België raadplegen op de Belgische douanesite http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten of telefonisch verkrijgen.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

Peperspray valt in Portugal onder wapenwet, het bezit is alleen met het bezit van de wapenvergunning van de kat. E toegestaan. Overtredingen leiden meestal tot strafrechtelijke vervolging.

Veiligheidsadviezen per land:

Criminaliteit: Vooral in de grotere toeristische centra is voorzichtigheid geboden tegen zakkenrollers en kleine criminaliteit. Het aantal gevallen van zakkenrollerij is de laatste maanden aanzienlijk toegenomen. In Lissabon zijn historische trams van oudsher bijzonder getroffen. Daarom geldt hetzelfde als voor elke vakantiereis: Neem alleen de essentiële zaken mee als u gaat wandelen of uitstapjes maakt. U moet grote hoeveelheden contant geld en originele ID-documenten in de hotelkluis achterlaten. Draag creditcards (met pincode) bij u, en neem ze alleen mee als dat echt nodig is. Neem fotokopieën van uw documenten mee op uw reis. Als alternatief kunnen de bestanden worden opgeslagen op uw privé-e-mailaccount en zijn ze dus wereldwijd toegankelijk. Het wordt reizigers geadviseerd om weg te blijven bij grote mensenmassa‘s en extra goed op hun waardevolle spullen te letten op populaire toeristische plaatsen, luchthavens (ook voorbij de douane), stations, metro‘s, bussen enz. Draag waardevolle spullen op uw lichaam.

Gezondheid:

Inentingen: Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt voor kinderen en volwassenen de standaardvaccinaties aan (www.caami-hziv.fgov.be/nl). Voor volwassenen omvat dit vaccinaties tegen tetanus, difterie, kinkhoest, polio, bof, mazelen, rodehond, pneumokokken en griep. Een inenting tegen hepatitis A wordt aanbevolen als reisvaccinatie en, afhankelijk van de verblijfsomstandigheden, ook een inenting tegen hepatitis B.

Medische verzorging:

In de regel is het niveau van de medische zorg bevredigend. In Portugal hebben alle personen die in België wettelijk verzekerd zijn, recht op behandeling (voor zover de behandeling dringend noodzakelijk is) van artsen, tandartsen, ziekenhuizen, etc. die toegelaten zijn door de buitenlandse wettelijke ziektekostenverzekering. De Europese ziektekostenverzekeringskaart (EHIC) of het vervangingscertificaat (beide documenten zijn verkrijgbaar bij uw zorgverzekeraar) moet als bewijs hiervan worden overgelegd. Onafhankelijk hiervan wordt dringend aanbevolen om voor de reis een aanvullende ziektekostenverzekering af te sluiten die kosten dekt die niet door uw standaard ziektekostenverzekering worden afgedekt. Denk hierbij aan repatriëring naar België in het geval van ziekte, behandeling bij particuliere artsen of privé-ziekenhuizen etc. Nadere informatie hierover is te vinden op de website www.caami-hziv.fgov.be/nl van de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u verder informeren over de geldende regelgeving.
De klant moet garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is om de geselecteerde reis te ondernemen en moet zich hiervoor op de hoogte stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud: augustus 2020

Inbegrepen spectaculair excursieprogramma met o.a. 6 werelderfgoedplaatsen !

Vergroting: