Uw reisverloop

Verheug u op een veelzijdige rondreis op Kreta, het eiland van de zon en van de goden. Verken tal van bijzondere Griekse historische plaatsen zoals het paleis van Phaestus, het oude Aptera of het paleis van Malia. Laat u betoveren door bijzondere landschappen: de Witte Bergen, de Lassithihoogvlakte en schitterend mooie kusten wachten op u op Kreta!

1e dag: Aankomst op Kreta

Welkom op het zonneeiland van de goden! Onze Nederlandssprekende reisleider verwelkomt ons op de luchthaven. We gaan per bus naar ons droomhotel in de regio Rethimnon, waar we de eerste drie nachten verblijven. Met een verfrissend welkomstdrankje heeft iedereen de gelegenheid om het reisgezelschap te leren kennen.

2e dag: Arkadi-klooster, archeologisch museum, Meer van Kournas & Rethimnon

We gaan naar het Arkadi-klooster (inclusief entree), het prachtige nationale heiligdom van Kreta. Vervolgens bezoeken we in Eleftherna het archeologisch museum (inclusief entree). We bekijken hier het spannende dagelijkse leven van de verschillende historische tijdperken. Daarna gaan we naar het indrukwekkende Meer van Kournas, het enige natuurlijke zoetwatermeer op Kreta. Onze volgende bestemming is het idyllische bergdorpje Argiroupolis waar u kleine watervallen kunt zien die uitkomen in een dal. Dan bereiken we de romantische oude stad Rethimnon. De Venetiaanse haven is een van de mooiste havens van Kreta.

3e dag: Agia Triada-klooster, Chania & de oude stad Aptera

Op het schiereiland Akrotiri bezoeken we het beroemde Agia Triada-klooster, een Venetiaans meesterwerk (inclusief entree). Vervolgens stoppen we bij het schitterend gelegen graf van Kreta’s grote staatsman Eleftherios Venizelos. Vanaf hier genieten we van het uitzicht op Chania voordat we naar beneden rijden. Rond de prachtige haven van Chania slenteren we door de kleine straatjes of genieten we van de heerlijke specialiteiten in de markthal. Hoogtepunten zijn de joodse wijk Evraiki of de Hassan Pasha moskee. Op de terugweg genieten we van het panorama van de beroemde ‘Witte Bergen’. Als fantastische afsluiting bekijken we nog de fascinerende opgravingen van Aptera (inclusief entree). Volgens de Griekse mythologie wedijverden sirenen en muzen voor het mooiste gezang.

4e dag: Matala & Paleis van Phaestus

We gaan naar het magische zuiden. Aan de kust stoppen we in het dorp Matala. Dit dorp werd in de jaren 60 bekend als een hippieparadijs. Daarna bezoeken we een traditionele tapijtweverij en bewonderen dit eeuwenoude kunsthandwerk. In de middag bekijken we het hooggelegen spectaculaire Minoïsche paleis van Phaestus (inclusief entree), ooit een van de grootste persoonlijkheden op Kreta. Een opmerkelijke vondst was hier de Diskos van Phaestus, een oude schijf vol raadselachtige symbolen. De volgende vier nachten brengen we door in ons sterrenhotel in de buurt van Heraklion.

5e dag: Venetiaanse vesting & de oude stad van Heraklion

Vandaag ontdekken we de hoofdstad Heraklion met de imposante Venetiaanse vesting en de schitterende promenade. In het pittoreske oude centrum zien we de Venetiaanse Loggia, de kerk Agios Titos en de centrale Platia Venizelou. De grote handwerktraditie van Kreta kunnen we daarna bekijken in een atelier voor sierraden en lederkunst. We leren veel interessante dingen over de vervaardiging en krijgen de kans om een persoonlijk vakantiesouvenir te kiezen. Na deze drukke dag ontspannen we in ons hotel met sterrencomfort.

6e dag: Heraklion

Vandaag heeft iedereen voldoende tijd om te ontspannen. Geniet van het heerlijke comfort in het droomhotel, ontspan bij het zwembad of maak een wandeling langs het zandstrand. U kunt natuurlijk ook individueel de omgeving verkennen. Een bezoek aan het beroemde paleis van Knossos is zeker de moeite waard. Ook Agios Nikolaos is een fraaie plaats om te bezoeken. Met zijn rustige straatjes en tavernes is dit een van de mooiste kustplaatsen van Kreta.

7e dag: Paleis van Malia, Lassithihoogvlakte, klooster Kera & bergdorp Krasi

‘s Morgens gaan we op weg naar het beroemde Paleis van Malia (entree inbegrepen), een van de grootste Minoïsche complexen van Kreta. Het paleis werd in 1900 v.Chr. gebouwd en werd tussen 1750 en 1700 v.Chr. door een aardbeving verwoest. De ruïnes zijn daarom grotendeels ouder dan 3500 jaar. Daarna rijden we door de fantastische bergwereld tot aan de vruchtbare Lassithihoogvlakte. Het wordt omringd door de toppen van het Dikti-gebergte. Op korte afstand ligt het unieke klooster Kera (inclusief entree), dat nog steeds wordt bewoond door nonnen. Dit klooster is een van de belangrijkste religieuze centra van Kreta. De reis voert ons langs typische dorpjes en we maken fotostops, bijvoorbeeld in het bergdorpje Krasi met zijn tweeduizend jaar oude plataan.

8e dag: Terugreis

Na een heerlijke week brengt de bus ons naar het vliegveld. Samen hebben we een onvergetelijke vakantieweek
doorgebracht en we hebben nieuwe vrienden gevonden. Binnenkort willen we weer samen op reis!


U zult enthousiast zijn over onze 4- en 5-sterrenhotels!

Hier vindt u afbeeldingen en impressies van geselecteerde voorbeeldhotels.


Inbegrepen spectaculair excursieprogramma + entree !

Voor u inbegrepen

 • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines
  (beste Europese regionale luchtvaartmaatschappij 2014-2017 volgens Sky Trax World Airline Award)
  naar Heraklion, inbegrepen hoteltransfers
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde 4- en 5-sterrenhotels (nat. categorie)
  7× uitgebreid ontbijtbuffet
 • Fascinerende cultuurhistorische reis in onze moderne autocar met klimaatregeling
  op Kreta, de thuisbasis van de goden!
  Verheug u op een spectaculair excursieprogramma + inkom (volgens programma) o.a. met:
  • Arkadi-klooster
  • Meer van Kournas
  • Rethimnon
  • Chania
  • Agia Triada-klooster
  • Schiereiland Akrotiri
  • Het oude Aptera
  • Witte bergen
  • Matala
  • Paleis van Phaestus
  • Paleis van Malia
  • Heraklion
  • Venetiaanse vesting
  • Lassithihoogvlakte
  • Klooster Kera
  • Bergdorp Krasi
 • Vakkundige, Nederlandssprekende reisleider
 • 24-uur arts op oproep


Uw extra’s op verzoek

Genotpakket:

Dit pakket bevat het comfortabele halfpension, d.w.z. dagelijks een uitgebreid avondbuffet met internationale specialiteiten: €179 per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer: € 249 per persoon/week (indien beschikbaar).

Landeninformatie Griekenland

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

 JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Athen101212132126282924211612
Brussel2381218202422201363

Griekenland:

Griekenland is een schiereiland of eilandenstaat in Zuidoost-Europa. Vanwege het mediterrane Middellandse-Zee-klimaat kan het tot sterke seizoensgebonden weersfluctuaties komen. Griekenland heeft sinds 1974 een parlementaire democratie met een systeem met één kamer met 300 afgevaardigden. De handel in tapijten, sieraden en lederwaren zijn vast verankerd en zijn soms deel van een eeuwenoude cultuur. Daarom zullen wij ook op onze rondreis een sierradenatelier, een lederhandel en een traditionele tapijtweverij bezoeken. Hier komt u meer te weten over de kunst van het tapijtambacht en kunt u zien hoe handgeknoopte tapijten al sinds generaties worden vervaardigd. Bij deze excursie krijgt u interessante demonstraties en ontdekt u meer over het verwerken van zijdedraden, het natuurlijke verven van de wol en het tijdrovende knopen van het tapijt. In deze ateliers hebt u ook 1-2 uur tijd om de kunstwerken en de producten te bekijken. De handel behoort tot de typische kenmerken van het land. Mocht u niet geïnteresseerd zijn om iets te kopen dan accepteren de handelaren een duidelijk nee. In winkels en supermarkten wordt niet afgedongen. Dat geldt ook voor markten waar boeren uit de omgeving hun handelswaar verkopen.
In Griekenland is het gebruikelijk om drinkgeld te geven. Net als in Amerika vormt drinkgeld een deel van het inkomen binnen dienstverlenende beroepen. Bovendien wordt er waardering mee uitgedrukt voor de geleverde dienst. Het kamermeisje kunt u € 0,50 per nacht geven. In restaurants en taxi’s is ca. 10% drinkgeld gebruikelijk. In winkels wordt geen drinkgeld gegeven. Bij groepsreizen kan men uitgaan van ongeveer € 2 per persoon per dag voor de reisbegeleider en € 1-1,50 per persoon per dag voor de chauffeur. Uiteraard is het ieders eigen overweging of men drinkgeld wil geven en zo ja, hoeveel.

Elektriciteit:

220 V wisselstroom, in sommige gebieden 110 V gelijkstroom.

Plaatselijke tijd:

Het tijdverschil tussen België en Griekenland is het hele jaar plus 1 uur.

Telefoneren:

De landcode van Griekenland is 0030, voor het netnummer wordt de nul weggelaten. Als u naar België belt, kiest u 0032 en het netnummer zonder nul.

Inreisbepalingen voor Belgische staatburgers:

U moet altijd een geldig reisdocument (Belgische identiteitskaart of paspoort) bij u hebben als u reist binnen het Schengengebied. U valt namelijk onder de vreemdelingenwetgeving van het land waar u in verblijft of doorheen reist. U moet zich daarom kunnen legitimeren en over een geldig reisdocument beschikken. In Griekenland is geen visumplicht.
Meer informatie over de reisbestemming vindt u daarnaast op de websites van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ en https://travellersonline.diplomatie.be/.
Alle reisinformatie is onder voorbehoud en voor onaangekondigde wijzigingen vatbaar. Voor absolute zekerheid, raadpleeg de ambassade/consulaat van het land of de regio waar u heenreist. RSD-Belgium SPRL streeft ernaar om de informatie up-todate te houden. Op de verder boven en onder genoemde websites vindt u altijd actuele informatie.

Reisleiding:

Uw reisleiders zijn uitstekend opgeleid en informeren u uitvoerig over land, mensen, geschiedenis, cultuur enz. Bij de organisatie helpen ze u met woord en daad. Ze zijn behulpzaam bij de indeling van de kamers en begroeten u graag met een welkomstdrankje na de aankomst bij de eerste informatie. Hier komt u alles te weten wat belangrijk is voor het verloop van de hele reis. En de voorpret kan beginnen: we hebben een afwisselend programma voor u samengesteld met talrijke highlights.
Daardoor kunt u de cultuur en het veelzijdige landschap van Griekenland leren kennen en veel te weten komen over het land en zijn mensen. Bij uw reis is al heel veel inbegrepen. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met ter plaatse aangeboden extra’s. Wij raden u aan om de onderstaande pakketten ter plaatse te boeken, aangezien sommige hotels op de rondreis zich in een idyllische natuuromgeving bevinden, maar bijgevolg ook iets verder van de stad gelegen zijn. Daarbij profiteert u van extra voordelige voorwaarden:
Genieterspakket: Dit pakket bevat het comfortabele halfpension, d.w.z. dagelijks een uitgebreid avondbuffet met internationale specialiteiten.
Ontdekkerspakket: Dit pakket omvat dagexcursie naar Agios Nikolaos, Griekse avond, professionele gids met rondleiding door het oude Knossos en professionele gids
met rondleiding door het archeologisch museum.

Valuta/Banken/kredietkaarten:

Griekenland is lid van de EU. Munteenheid is de euro.
Openingstijden van de banken ma. t/m do. 8.00-14.00 uur, vr. 8.00-13.30 uur, in grotere steden soms ook langer. Gangbare kredietkaarten zoals Visa, Mastercard, American Express worden bijna overal geaccepteerd. Met bankkaart en pincode kan tegen een vergoeding contant geld worden opgenomen bij geldautomaten. Kaarten met het Cirrus- of het Maestro-symbool worden ook als betaalmiddel geaccepteerd. LET OP: Bij betaling met bankkaart of kredietkaart dient u op uw hoede te zijn voor oplichters die proberen om ongemerkt uw bankkaart te kopiëren en de bijbehorende pincode te achterhalen, om zo met vervalste passen geld op te nemen bij geldautomaten. Wij adviseren u om bij betaling uw bankkaart altijd in het oog te houden en uw pincode alleen afgeschermd in te voeren. Ook bij het gebruik van
bankkaart of kredietkaart met pincode bij wisselkantoortjes is voorzichtigheid geboden.

Douanevoorschriften:

Bij inreis vanuit derde landen (geen EU-lid, dus ook als u tussendoor vanuit Turkije naar Griekenland reist), kunnen waren voor persoonlijk ge- of verbruik zonder problemen worden ingevoerd. Voor tabak en alcohol gelden de volgende maximale hoeveelheden: 200 sigaretten of 100 cigarillo‘s of 50 sigaren of 250 gr. rooktabak. 4 liter niet-mousserende wijn en 16 liter bier en/ of 1 liter alcoholische dranken van > 22° vol of 2 liter alcoholische dranken van < 22° vol.
De enige rechtsgeldige informatie over invoerbepalingen voor beide landen krijgt u bij de ambassades van de desbetreffende landen.

Strafrechtelijke voorschriften:

In Griekenland wordt de aankoop, het bezit en de export van ‘culturele en Natuurlijke goederen’ zwaar gestraft omdat deze eigendommen als staatseigendom gelden. Bij overtredingen gelden ook voor toeristen meerdere maanden voorlopige hechtenis en zijn hoge borgtochtbetalingen (momenteel ongeveer 9.000 euro) de algemene praktijk, zelfs als het om antiek of oude objecten van vermoedelijk lage waarde gaat. Er wordt daarom uitdrukkelijk gewaarschuwd bij handelaren geen antiek, oude munten, fossielen enz. te kopen of zelf mee te nemen. De verwerving, het bezit en de import en export van drugs (zelfs in kleine hoeveelheden) wordt zwaar gestraft. Neem ook geen peppersprays mee. Het bezit en het gebruik daarvan is in Griekenland verboden en wordt strafrechtelijk vervolgd. Het fotograferen van militaire installaties en belangrijke civiele voorzieningen (luchthavens/havens) is wegens spionagevaar verboden. Overtredingen worden strafrechtelijk vervolgd. Meer informatie kunt u vinden op: www.um.dk.

Medische aanwijzingen:

Voor een reis naar Griekenland zijn geen vaccinaties voorgeschreven. Alle reizigers moeten echter voldoende bescherming hebben tegen tetanus, polio en indien nodig hepatitis. In Griekenland bestaat voor alle personen die in België verplicht verzekerd zijn aanspraak op medische zorg – voor zover de behandeling dringend noodzakelijk is – bij artsen, tandartsen, ziekenhuizen etc. die door de buitenlandse verplichte verzekering toegelaten zijn. Als bewijs kunt u de Europese ziektekostenverzekeringskaart (EHIC) of een vervangend document gebruiken (beide documenten kunt u krijgen bij uw ziektekostenverzekeraar). In elk geval moet u voorafgaand aan uw reis bij uw ziektekostenverzekering navragen welke mogelijkheden en voorwaarden er gelden voor een terugbetaling van de kosten. De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken adviseert om in ieder geval een ziektekostenverzekering met buitenlanddekking en dekking voor repatriëren af te sluiten. De klant moet ervoor zorgen dat zijn fysieke en mentale toestand geschikt is voor de geselecteerde reis. De klant moet zich informeren over voor deze reis vereiste lichamelijke conditie en mentale geschiktheid.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: september 2018

kappadokien-kundenstimmen

‘Ik heb nog nooit zo’n goed georganiseerde reis gehad als met RSD. Mijn hartelijke dank daarvoor.’

Hans-Rudolf K. uit N., reizigster, 31-01-20162)


‘We hebben erg genoten van de reis, er was niets op aan te merken.’

Brigitte S. uit R., reizigster, 08-02-20162)


‘De reis was een prachtige ervaring waarbij de prijskwaliteitsverhouding in orde was.’

Irene B. uit N., reiziger, 26-07-20172)

2) RSD-Belgium SPRL en RSD Reise Service Deutschland GmbH zijn onderdeel van een Europese reisonderneming die reizen organiseert voor klanten uit meerdere Europese landen. Het onderzoek werd gehouden onder reizigers die in 2017 / 2018 een reis hebben gemaakt met RSD.

Vergroting: