Uw reisverloop

Deze betoverende cultuurhistorische reis voert ons langs de spectaculairste bezienswaardigheden van Israël. Fascinerend UNESCO werelderfgoed, ruïnes die bol staanvan geschiedenis en landschappen om bij weg te dromen. Beleef de interessante facetten van het ‘Heilige Land‘ vanop de eerste rij. De wieg van het christendom en het jodendom zal u versteld doen staan!

1e dag: Aankomst

Vlucht naar Tel Aviv. Onze reisbegeleiders verwelkomen ons met open armen. Transfer naar ons comfortabele hotel aan de Israëlische kust.

2e dag: Safed, Akko, Haifa & Baha‘i tuinen (2× UNESCO werelderfgoed)

We rijden naar Safed, een van de 4 heilige steden van Israël. We lopen door de smalle steegjes, langs de twee bezienswaardige synagogen. In Akko wandelen we door de pittoreske oude stad, een schitterende UNESCO werelderfgoed. We bewonderen de oude kruisvaardershaven en de ondergrondse hal van de legendarische Orde van de Tempeliers (inkom inbegrepen). We gaan verder naar de havenstad Haifa met de fascinerende hangende Baha‘i tuinen – terecht ook een UNESCO werelderfgoed. De volgende 2 nachten overnachting in Galilea.

3e dag: Meer van Genezareth, Galilea, Kafarnaüm, Tabgha & Berg der Zaligsprekingen

Vandaag maken we kennis met de traditionele manier van leven in een Israëlische kibboets (inkom inbegrepen). Een nederzetting waarin de bewoners collectief wonen en werken. Vervolgens doen we het schitterende Meer van Genezareth aan, waar u indien gewenst vanop een boot van een prachtig uitzicht kan genieten. Op de noordelijke oever van het meer ligt het voormalige vissersdorp Kafarnaüm, de woonplaats van Petrus. Daarnaast brengen we ook een bezoek aan de ‘Broodvermenigvuldigingskerk‘ in Tabgha met haar unieke mozaïekvloer. Een klein eindje rijden verder vinden we de ‘Berg der Zaligsprekingen‘, van waarop Jezus de onsterfelijke Bergrede hield. Onze weg terug naar Galilea leidt door een adembenemend landschap.

4e dag: Nazareth, Oude Scythopolis, Jericho, Qumran & Bethlehem

Vandaag bezoeken we Nazareth met de beroemde St. Jozef-kerk, de fontein van de Maagd Maria en de beroemde Annunciatiebasiliek, waar de aartsengel Gabriël aan de Maagd Maria verscheen. Dwars doorheen de vruchtbare Jordaanvallei rijden we naar Beit She‘an, het oude Scythopolis. In dit archeologische nationale park (inkom inbegrepen) verkennen we de opgravingen van deze ooit zo prachtige stad. Meer naar het zuiden bezoeken we Jericho, de oudste vandaag nog bewoonde stad. Tijdens een wandeling door de schilderachtige oude binnenstad hebben we de ‘Berg der Verzoeking‘ altijd in zicht. Nog een hoogtepunt van onze reis: de ruïnes van Qumran (inkom inbegrepen), wereldberoemd voor de vondst van de oudste bijbelgeschriften. Eenmaal aangekomen in Bethlehem (Palestina) bezoeken we de stal waar de kribbe van Jezus stond en de beroemde Geboortekerk. We overnachten de volgende 4 nachten in ons comfortabele hotel in Jeruzalem.

5e dag: Olijfberg & Oude stadskern Jeruzalem (UNESCO werelderfgoed)

In een schitterend landschap rijden we naar de Olijfberg. Het zicht op Jeruzalem is er ongeëvenaard. We lopen de oude stadskern van Jeruzalem in UNESCO werelderfgoed, waar we al de gouden koepel van de beroemde Rotskoepel en de heilige Klaagmuur zien. We wandelen tot aan de Sint-Annakerk, de oudste nog bewaard gebleven kruisvaarderskerk. Direct daarnaast vinden we de Bron van Bethesda, de plaats waar Jezus de verlamde man genezen zou hebben. We volgen de ‘Via Dolorosa‘ met de staties van Jezus‘ kruisweg tot aan de Heilig Grafkerk. Daarna brengen we een bezoekje aan de Joodse wijk – een plaats waar de tijd heeft stilgestaan. We wandelen via de Cardo Maximus, ooit de hoofdweg van Byzantijnse Jeruzalem. Vervolgens beklimmen we de wereldberoemde berg Zion waar we de Dormitio-abdij, de Zaal van het Laatste Avondmaal en het Graf van David vinden.

6e dag: Jeruzalem

Vandaag is er veel tijd voor ontspanning en om op ontdekkingstocht te gaan. Terwijl de enen in het hotel relaxen, gaan de anderen wandelen. Nog anderen gaan zelf op ontdekkingstocht langs natuur- en cultuurschatten in de omgeving. Zeker een bezoekje waard zijn o.a. de orthodoxe wijk Mea Sjearim, het Israëlische Parlement – de zogenaamde Knesset – en de Knesset Menorah, een bronzen, zevenarmige kandelaar.

7e dag: Ontdekkingsdag – Dode Zee & Masada (UNESCO werelderfgoed)

Vandaag beleeft u een onvergetelijke ervaring tijdens de unieke, vrijblijvende daguitstap. Aan de westelijke oever van de Dode Zee verkennen we eerst het ongerepte oaselandschap van het nationaal park ‘Ein Gedi‘. Vlakbij, bovenop een vrijstaand rotsplateau, torent de UNESCO werelderfgoed Masada boven ons uit. Per kabelbaan begeven we ons comfortabel naar de ooit machtige bergvesting, die in 70 n.C. het laatste bolwerk van de joden was in hun heroïsche strijd tegen de Romeinen. Voor we de terugweg aanvatten, krijgen we de kans om een duik te nemen in de Dode Zee. Door het hoge zoutgehalte kunt u niet kopje onder gaan, wat het zwemmen in de Dode Zee zo uniek maakt.

8e dag: Terugreis

Vandaag nemen we afscheid van het ‘Heilige Land‘. Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar België.


Inbegrepen spectaculair excursieprogramma met o.a. 3 werelderfgoedplaatsen !

U zult enthousiast zijn over onze geselecteerde comforthotels !

Voorbeelden van hotels

Voor u inbegrepen

 • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij3) naar Tel Aviv
  inbegrepen hoteltransfers, luchthaven- en veiligheidstoeslagen
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde comforthotels:
  – 1 overnachting aan de Israëlische kust
  – 2 overnachtingen in Galilea
  – 4 overnachtingen in Jeruzalem
  7× uitgebreid ontbijtbuffet
 • Fascinerende cultuurhistorische reis in onze moderne autocar met klimaatregeling langs de beroemdste bezienswaardigheden van Israël!
  Verheug u op een spectaculair excursieprogramma + inkom (volgens programma) o.a. met:
  • Safed
  • Akko (Werelderfgoed)
  • Baha‘i tuinen (Werelderfgoed)
  • Meer van Genezareth
  • Galilea
  • Kafarnaüm
  • Tabgha
  • Berg der Zaligsprekingen
  • Nazareth
  • Jordaanvallei
  • Scythopolis
  • Jericho
  • Qumran
  • De Olijfberg
  • Bethlehem
  • Jeruzalem (Werelderfgoed)
 • Gekwalificeerde, Engelssprekende studiereisleider
 • 24 uur arts op oproep

3) Bijvoorbeeld Turkish Airlines (beste Europese luchtvaartmaatschappij 2011-2016 volgens Sky Trax World Airline Award) met overstap in Istanbul naar Tel Aviv en terug.


Uw extra’s op verzoek

Genotpakket:

Dit pakket bevat een comfortabel halfpension, d.w.z. 6× uitgebreid buffet‘s avonds met internationale specialiteiten en 1× avondsnack op de dag van aankomst : slechts € 149 per persoon.

Cultuurpakket:

Dit pakket bevat de daguitstap ‘Dode Zee & Masada (Werelderfgoed)‘ en de ‘Boottocht op het Meer van Genezareth‘: slechts € 139 per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer:

€ 279 per persoon/week (indien beschikbaar).

Landinformatie Israël

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

 JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
JERUZALEM121416222628292928262015
BRUSSEL2361218202322201383

Staatsvorm:

Sinds 14 mei 1948 is Israël onafhankelijk. Parlementaire democratie; geen geschreven grondwet, maar afzonderlijke fundamentele wetten. Parlement: Knesset, éénkamerstelsel met 120 zetels. Parlementsverkiezingen volgens evenredige vertegenwoordiging om de vier jaar. President van de staat Israël: Reuven Rivlin ambtsaanvaarding 24/07/2014. De president wordt om de zeven jaar door het parlement verkozen.

Hoofdstad:

Jeruzalem.

Religie:

74,9% joden, 17,52% moslims, 1,9% christenen, 1,63% druzen, 3,98% andere.

Taal:

Hebreeuws, Arabisch. Handelstaal: Engels.

Klimaat:

Drie klimaatzones: kuststreek – vochtige en hete zomer, milde en regenachtige winter (bv. Tel Aviv); bergen – warme en droge zomer, koude winter (bv. Jeruzalem); woestijn – hete en droge zomer, milde winter (bv. Negev).

Plaatselijke tijd:

In Israël is er ook een zomer- en een wintertijd. Daardoor blijft het tijdsverschil met België het hele jaar door +1 uur.

Elektriciteit:

230 Volt wisselstroom, 50 Hz. Er is een adapter noodzakelijk.

Telefoneren:

De landcode om van België naar Israël te bellen, is 0972. Van Israël naar België toetst men 0032 (+32) voor, de 0 uit het zonenummer valt weg.

Land en mensen:

In Israël is het gebruikelijk om een drinkgeld te geven. Net zoals in Amerika is het in de dienstverlenende beroepen een deel van het inkomen. Bovendien symboliseert het ook een erkenning voor de geleverde prestatie. Bij groepsreizen adviseren wij voor de reisleider ca. € 2-3 per dag per persoon en voor de buschauffeur ca. € 1,50 per dag per persoon. Vanzelfsprekend blijft echter het geven van drinkgeld en de hoogte ervan een vrijwillige, persoonlijke beslissing.
In Tel Aviv en omgeving geldt een waarschuwing voor soms heel sterke stromingen. Reizigers blijven beter dicht bij het strand en zwemmen best niet te ver in zee. Het is aanbevolen om enkel te baden aan bewaakte stranden en rekening te houden met de vlaggen aan het strand en de bevelen van de redders op elk moment op te volgen.

Inreisvoorwaarden voor Belgische staatsburgers:

Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig om Israël in te reizen, indien ze er niet langer dan 3 maanden blijven. Uw internationaal paspoort moet ten minste nog 6 maanden geldig zijn op de dag waarop u Israël verlaat. Reizigers die via de luchthaven Ben Gurion komen, krijgen een toegangskaart in plaats van een stempel in hun paspoort. Laat uw toegangskaart in uw paspoort zitten totdat u vertrekt. Zorg dat u bewijs bij u hebt van aansluitende of terugvluchten. Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden om de voor hen geldende inreisbepalingen bij de betreffende ambassade op te vragen. U bent er zelf voor verantwoordelijk om evt. vereiste visums aan te vragen en bij u te hebben. RSD Belgium is niet aansprakelijk, mocht u dit verzuimen te doen. Hou er rekening mee dat inreizen enkel mogelijk is indien de overheidsdienst voor immigratie dit goedkeurt. RSD-Belgium SA streeft ernaar om de informatie up-to-date te houden.
Inreizen in het Palestijns gebied (Westelijke Jordaanoever) vanuit Israël: In principe kunnen Belgische staatsburgers zonder probleem van Israël naar de Westelijke Jordaanoever reizen, rekening houdend de openingstijden van de grensovergangen. De grensovergangen naar de Palestijnse gebieden tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever en tussen Jordanië en de Westelijke Jordaanoever staan onder controle van de Israëlische overheid en kunnen zonder voorafgaande waarschuwing gesloten worden. Indien u vanuit Israël via de luchthaven Ben Gurion reist, moet u rekening houden met tijdsintensieve veiligheidscontroles van uw bagage en ondervragingen van de reizigers. Het wordt aangeraden om zich op tijd naar de luchthaven te begeven. Indien er elektronische apparaten, vooral laptops, door de Israëlische veiligheidsdiensten in beslag genomen worden voor verder onderzoek, worden ze doorgaans na één tot drie dagen nagestuurd naar de verblijfplaats vande reiziger. Wettelijk correcte informatie en/of extra informatie over de inreisbepalingen ontvangt u slechts bij de ambassade zelf of bij de consulaat-generaal van uw land waar u naartoe reist.

Reiseleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld, met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van Israël te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Genotpakket: Dit pakket bevat een comfortabel halfpension, d.w.z. 6× uitgebreid buffet‘s avonds met internationale specialiteiten en 1× avondsnack op de dag van aankomst: slechts € 149 per persoon.
Cultuurpakket: Dit pakket bevat de daguitstap ‘Dode Zee & Masada (Werelderfgoed)‘ en de ‘Boottocht op het Meer van Genezareth‘: slechts € 139 per persoon.

Valuta / banken / kredietkaarten:

De valuta is de Israëlische Nieuwe Sjekel (ILS). 1 sjekel = 100 agorot. Koers (april 2019): 1 EUR = 4,05 ILS; 1 ILS = 0,24 EUR.
Het is aanbevolen om geld pas ter plaatse te wisselen. Dit kunt u doen in hotels, postkantoren, wisselkantoren en banken.
De openingstijden van de banken zijn doorgaans: zo – vr 08:30 – 12:00 uur en daarnaast zo, di en do ook van 16:00 – 18:00 uur. Aan den meeste geldautomaten kunt u met een bankkaart of een kredietkaart geld afhalen. Met een bankkaart wel enkel indien er een maestro- of een cirruslogo op de automaat afgebeeld staat. Er kunnen ook kosten ontstaan. De meeste grotere winkels, hotels en restaurants aanvaarden kredietkaarten als betaalmiddel. Ook hier kunnen eventueel kosten ontstaan. Een bankkaart wordt maar zelden als betaalmiddel aanvaard.

Douanevoorschriften:

De in- en uitvoer van geldmiddelen (cash geld, betaalcheques, reischeques) ter waarde van in totaal 80.000 ILS moet aangemeld worden. Het betreffende ‘Douaneformulier nr. 84‘ kan telefonisch via +972 2 658 7777 opgevraagd worden. Meer informatie over de douaneregels inzake invoer van goederen vindt u bij de ambassade van het land waar u naartoe reist. Enkel daar kunt u wettelijk correcte informatie verkrijgen.

Veiligheidsadviezen per land:

Tot op heden zijn er geen aanwijzingen dat buitenlandse bezoekers het doelwit zijn van geweld. Toch wordt vooral in Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever aangedrongen op verhoogde waakzaamheid. Reizigers laten mensenmassa‘s beter links liggen en laten zich als bezoeker van de oude stadskern van Jeruzalem of andere kwetsbare plaatsen beter begeleiden door personen die de plaats door en door kennen. Het wordt afgeraden om de oude stadskern van Jeruzalem in het donker te bezoeken. De Westelijke Jordaanoever (Westoever) staat sinds 1967 onder militaire bezetting en is onderverdeeld in gebieden met verschillende bestuursvormen. Er zijn talrijke checkpoints en geblokkeerde straten, vooral tussen Israël en Jeruzalem enerzijds en de Westelijke Jordaanoever anderzijds, maar ook binnen de Westelijke Jordaanoever.
Voor de Westelijke Jordaanoever geldt dat grensovergangen naar Israël ook zonder voorafgaande waarschuwing gesloten kunnen worden. Zelfs met hulp van de ambassade Tel Aviv ofhet consulaat in Ramallah kunt u de grens dan onmogelijk nog oversteken richting Israël. Vooral aan checkpoints, maar ook in de grotere steden van de Westelijke Jordaanoever kunnen er spontaan protestmanifestaties gehouden worden. In dat geval bent u beter extra voorzichtig. Voor een verblijf in Israël is de bevoegde consulaire post de ambassade in Tel Aviv, voor een verblijf in de Palestijnse gebieden is dat het consulaat in Ramallah. Als bevoegde instantie vult u diegene in, in wiens ambtsgebied u zich het meest ophoudt. De veiligheidstoestand kan snel omslaan. Het is aanbevolen om voor en tijdens uw reis naar Israël op de hoogte te blijven van de huidige ontwikkelingen.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

Homoseksuele handelingen door mannen zijn strafbaar in de Palestijnse gebieden. Tot op heden is er echter geen geval gekend waarin buitenlanders wegens homoseksuele handelingen strafrechtelijk vervolgd werden. Veel erger nog dan de strafrechtelijke vervolging is echter de maatschappelijke discriminatie. Homoseksualiteit is nog altijd een sociaal en religieus taboe in de Westelijke Jordaanoever.

Gezondheit:

Vaccinaties: Het wordt absoluut aanbevolen om zich in te enten tegen poliomyelitis (kinderverlamming). Dit vaccin bevat inentingen tegen tetanus, difterie, pertussis (kinkhoest), evt. ook tegen bof, mazelen, rubella, pneumokokken en influenza. Hepatitis A en bij lang verblijf of bij extreme blootstelling ook hepatitis B en hondsdolheid zijn de aanbevolen inentingen.
Diarree: Met diarree beginnende ziektes kunnen meestal voorkomen worden door een correcte hygiëne qua voedingsmiddelen en drinkwater. Enkele basisregels: Drink uitsluitend water waarvan de oorsprong gekend is, bv. koolzuurhoudend flessenwater, nooit kraantjeswater. Gebruik in noodgevallen gefilterd, gedesinfecteerd en gekookt water. Gebruik onderweg ook zo veel mogelijk drinkwater om de vaat te doen en uw tanden te poetsen. Wat voedingsmiddelen betreft: koken of zelf schillen. Houd vliegen altijd ver weg van uw eten. Was zo vaak mogelijk uw handen met zeep, maar zeker altijd nadat u naar het toilet bent gegaan en altijd voordat u eten bereidt of aan tafel gaat. Gebruik handontsmetting overal waar u ze vindt en gebruik wegwerphanddoekjes.
Infectieziekten: Enkele door muggen of teken overdraagbare ziekten komen er voor, maar zijn veeleer zeldzaam (bv. leishmaniasis, westnijlvirus). Gebruik insectenwerende middelen (bv. repellenten, muggennet, kleding met lange mouwen).

Medische verzorging:

De medische voorzieningen in Israël staan op een zeer goed niveau. Voor medische zorgen kunt u uitsluitend terecht in het daarvoor perfect uitgeruste gezondheidsnetwerk van de overheid. In de Palestijnse gebieden is het niveau van de medische voorzieningen duidelijk beperkter. Ziekenwagens mogen de grens met Israël niet oversteken. Een ziekteverzekering met dekking in het buitenland en repatriëring in geval van nood is zeker aan te raden. Zeker indien u al aan een ziekte lijdt, vraagt u best raad aan een medisch adviesbureau/een reisgeneesheer gespecialiseerd in tropische ziektes.

De klant dient te garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is de geselecteerde reis te ondernemen en dient zich daartoe op de hoogte te stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: augustus 2020

Vergroting: