Uw reisverloop

Maak een schitterende cultuurhistorische reis doorheen het mythische subcontinent India. We bezoeken tal van fascinerende UNESCO werelderfgoedplaatsen, waaronder onder meer de wereldberoemde Taj Mahal en de gedenkplaats ter ere van Mahatma Gandhi. Langs onze route passeren we paleizen vol pracht en praal en de meest uiteenlopende landschappen. Leer de magische cultuur van India vanop de eerste rij kennen.

1e – 2e dag: Heenreis, New Dehli & Qutab Minar (UNESCO werelderfgoed)

Vlucht naar Delhi. Onze vriendelijke, Engels sprekende reisleiders ontvangen ons op de luchthaven en begeleiden ons naar onze moderne reisbus. We rijden naar ons 5-sterrenhotel in Gurgaon/Delhi. Op dag twee verkennen we na een gemoedelijk ontbijt de stad New Delhi tijdens een fascinerende stadsrondleiding. De rondleiding brengt ons langs de triomfboog India Gate naar Rashtrapati Bhawan, de residentie van de president van India. We zien ook het UNESCO werelderfgoed Qutab Minar, een 73 m hoge minaret.

3e dag: Mandawa & haveli‘s

Vandaag rijden we naar Mandawa, een voormalige handelsstad langs de beroemde zijderoute. Talrijke kooplieden bouwden hier prachtige paleisachtige huizen, de zogenaamde Havelis. Een verscheidenheid aan kleurrijke fresco‘s geven een betoverende sfeer. Een bijzonder hoogtepunt: we overnachten in Mandawa.

4e dag: Bikaner & Junagarh Fort

Onze volgende halte is de stad Bikaner in het noorden van de regio Rajasthan. We slenteren door de wirwar van straatjes in de oude binnenstad en houden ook halt voor het imposante Junagarh Fort, een van de mooiste forten van Noord-India. In tegenstelling tot de meeste forten werd dit fort niet op een heuvel maar op een vlakte gebouwd. We overnachten in Bikaner.

5e – 6e dag: Jodhpur & Mehrangarh Fort

We ontdekken Jodhpur, een stad waar invloeden uit de Indische en de Arabische cultuur samenvloeien. Het machtige Mehrangarh fort voor de poorten van de stad is vanaf bijna elke plaats te zien. Het fort is gebouwd op een 123 m hoge rots. Niet ver daarvandaan ligt Jaswant Thada, een monument ter nagedachtenis aan Maharaja Jaswant Singh II. We overnachten twee keer in het 4-sterrenhotel in Jodhpur.

7e dag: Ranakpur & Jain tempel

In Ranakpur staat een van de belangrijkste Jain tempels van India. Het architectonische meesterwerk met meer dan 1.000 verschillend vormgegeven zuilen trekt vandaag niet alleen aanhangers van het jaïnisme aan, maar ook tal van kunstliefhebbers. Vervolgens rijden we door naar ons 4-sterrenhotel in Udaipur.

8e dag: Udaipur, stadspaleis & Jagdish Tempel

Udaipur is een van de mooiste steden van India. De betoverende tuin Sahelion-ki Bari, het stadspaleis en de Jagdish Tempel zijn maar enkele van haar bezienswaardigheden. ‘s Namiddags kunt u eventueel een boottocht maken op het Pichola-meer, waarbij u het paleis Jag Mandir op een klein eilandje in het midden van het meer bezoekt.

9e – 10e dag: Jaipur, Amber Fort & Jantar Mantar (UNESCO werelderfgoed)

In Jaipur maken we een fotostop bij Hawa Mahal, beter bekend als het ‘Paleis der Winden‘. Hier krijgt u ruim de tijd om zelf de omgeving te verkennen. De volgende dag rijden we naar Amber Fort, een machtige vestiging met een schilderachtige weerspiegeling op het meer. We rijden tot aan het fort in jeeps. In de namiddag doen we het indrukwekkende stadspaleis aan en het UNESCO werelderfgoed Jantar Mantar, de beroemdste historische sterrenwacht van India. Vervolgens kunt u indien gewenst een riksjarit maken door de pittoreske straatjes van Jaipur. We overnachten in en 4-sterrenhotel in Jaipur.

11e dag: Fatehpur Sikri & Taj Mahal (2 x UNESCO werelderfgoed)

Fatehpur Sikri werd eind 16e eeuw gebouwd. De stad, een UNESCO werelderfgoed, is in nagenoeg perfecte staat behouden gebleven en is een meesterlijk staaltje architectuur van weleer. Het hoogtepunt van onze reis is de wereldberoemde Taj Mahal, natuurlijk ook een UNESCO werelderfgoed. Ca. 20.000 arbeiders werkten aan de bouw van dit bouwwerk van wit marmer. Vervolgens rijden we naar ons 4-sterrenhotel in Agra.

12e dag: Agra & Rode Fort (UNESCO werelderfgoed)

Vandaag ontdekken we het Rode Fort in Agra, dat gebouwd werd in drie regeerperiodes van de grootmogol (UNESCO werelderfgoed). ‘s Namiddags keren we terug naar Delhi, waar we de dag aangenaam beëindigen in ons 4-sterrenhotel.

13e – 14e dag: Delhi, Rode Fort (UNESCO werelderfgoed) & terugreis

Tijdens een stadsrondleiding verkennen we het ‘oude‘ Delhi. We zien o.a. het Rode Fort van Delhi (UNESCO werelderfgoed), Jamma Masjid, de grootste moskee van India en de gedenkplaats Raj Ghat ter nagedachtenis aan de moord op Mahatma Gandhi. ‘s Avonds laat rijden we naar de luchthaven en vliegen we terug naar België. Aankomst op dag 14.


Inclusief spectaculair excursieprogramma o.a. met de 6 beroemdste werelderfgoedplaatsen !

U zult enthousiast zijn over onze 4- en 5-sterrenhotels !

Voorbeelden van hotels

Voor u inbegrepen

 • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij3) naar Delhi inbegrepen hoteltransfers, luchthaven- en veiligheidstoeslag
 • 12 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde 4- en 5-sterrenhotels (nat. categorie)
  12 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • Rondreis in een moderne autocar met klimaatregeling en met
  vakkundige, Nederlands sprekende reisleider met universitair of HBO-diploma
 • Fascinerende cultuurhistorische reis langs de beroemdste bezienswaardigheden van India.
  Rondreis in een moderne autocar met klimaatregeling en met vakkundige, Engelssprekende reisleider.
  Bereid u voor op een spectaculair excursieprogramma, o.a. met de 6 beroemdste UNESCO werelderfgoedplaatsen:
  • Taj Mahal (Werelderfgoed)
  • Rode Fort Delhi (Werelderfgoed)
  • Qutab Minar (Werelderfgoed)
  • Jantar Mantar (Werelderfgoed)
  • Fatehpur Sikri (Werelderfgoed)
  • Rode Fort Agra (Werelderfgoed)
  • Junagarh Fort
  • Merangarh Fort
  • Jain Tempel
  • Jagdish Tempel
  • Paleis der Winden
  • Amber Fort
 • 24 uur arts op oproep

3) Bijvoorbeeld Emirates (een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld) of Turkish Airlines (beste Europese luchtvaartmaatschappij 2011-2016 volgens Sky Trax World Airline Award) met overstap in Dubai of Istanbul.


Uw extra’s op verzoek

Cultuurpakket:

Dit pakket bevat naast alle entreegelden en Engelstalige rondleidingen bij de bezienswaardigheden uit het programma ook de drie boeiende excursies ‘Indische folkloreavond met rit per kamelenkar en volksdans Rajasthan’, ‘Riksjarit door Jaipur’ en ‘Boottocht op het Pichola-meer’: slechts € 199 per persoon.

Genotpakket:

Dit pakket bevat een comfortabel halfpension, m.a.w. 11 x uitgebreid dineren: slechts € 149 per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer

€ 399 per persoon/reis (indien beschikbaar)

Landinformatie India

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

 JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
New Dehli202429373937363534332923
Brussel2361217202322201463

Staatsvorm:

Parlementaire democratie: confederatie (29 staten, 6 unieterritoria, National Capital Territory Delhi). Het staatshoofd is Ram Nath Kovind.

Hoofdstad:

New Delhi (ca. 16,3 miljoen inwoners).

Religie:

Hindoeïsme (ca. 80,5%), islam (ca. 13,4%), christendom (ca. 2,3%), sikhisme (ca. 1,9%), maar ook boeddhisme, jainismus, parsisme en andere.

Taal:

Hindi en Engels als landstalen, 21 andere erkende talen.

Klimaat:

Moessonseizoen (juli – september), warm droogseizoen (april – juni), in Noord-India is er een groter verschil tussen de seizoenen.

Lokale tijd:

Het tijdsverschil met België bedraagt +/- 3,5 uur in de zomer, +/- 4,5 uur in de winter.

Elektriciteit:

230 Volt wisselstroom, 50 Hz. Er is een adapter noodzakelijk.

Telefoneren:

De landcode om van België naar India te bellen, is 0091. Van India naar België toetst men 0032 (+32) voor, de 0 uit het zonenummer valt weg.

Land en mensen:

Met zijn ca. 1,25 miljard inwoners is India het land met de tweede grootste bevolking ter wereld. Door de sterke bevolkingsgroei haalt de bondsrepubliek India China gestaag in qua grootste aantal inwoners. In India is het ongepast om een vrouw de hand te reiken als begroeting. Doorgaans begroet men elkaar met ‘Namaste’, waarbij de handen als in een gebed tegen elkaar gehouden worden. Bovendien is affectie in het openbaar tussen man en vrouw ongewoon.
In Indien is het gebruikelijk om een drinkgeld te geven. Net zoals in Amerika is het in de dienstverlenende beroepen een deel van het inkomen. Bovendien symboliseert het ook een erkenning voor de geleverde prestatie. Voor het kamermeisje kunt u € 0,10 – 0,30 per nacht geven. In restaurants en bij taxi’s is 10% van het te betalen bedrag gebruikelijk. In winkels worden geen fooien gegeven. Bij groepsreizen kan men uitgaan van zo een € 0,30 per dag per persoon voor de reisbegeleider en € 0,10 – 0,30 per dag per persoon voor de chauffeur. Vanzelfsprekend blijft echter het geven van drinkgeld en de hoogte ervan een vrijwillige, persoonlijke beslissing.

Eten en drinken:

De belangrijkste producten zijn rijst en verschillende vormen van platbrood (chapati, roti, naan) en linzen. De specialiteiten variëren sterk tussen de regio‘s onderling en worden mede bepaald door regionale kruiden. In India eet men traditiegetrouw zonder bestek. De rechterhand wordt gebruikt om te eten. Dat betekent echter niet dat ze geen vork of lepel kennen. Toeristen mogen dit dus gerust gebruiken.

Inreisbepalingen voor Belgische staatsburgers:

Alle Belgische staatsburgers, ook kinderen, hebben een visum nodig om India in te reizen. De internationale paspoorten moeten op de dag van de aanvraag minimaal voor een periode van 180 dagen geldig zijn. Het internationaal paspoort moet ten minste twee vrije pagina‘s hebben. India heeft een online systeem voor visumaanvragen voor maximaal 30 dagen met één binnenkomst voor toeristische doeleinden (e-tourist visa). Het visum is 30 dagen geldig na de dag waarop u India inreist. Meer informatie via: https://indianvisaonline.gov.in.
Het visum kan ook bij een Indisch consulaat aangevraagd worden. Een lijst met de consulaten in België vindt u hier: http://in.vfsglobal.be/contactus.html.
De geldigheid van visa begint op de dag van uitreiking en loopt tot 90 dagen na de uitreiking. Meer informatie over een persoonlijke aanvraag vindt u hier: http://in.vfsglobal.be/tourist.html. Voor verdere inlichtingen raden wij u aan om de informatie beschikbaar via de ambassade van India in Brussel (http://www.indembassy.be) te consulteren. Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden bij de Indische ambassade te informeren naar de voor hen geldende inreisbepalingen. Inreisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig. RSD Belgium SPRL streeft ernaar om de informatie up-to- date te houden.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld, met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van India te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners. In uw reis is al heel veel inbegrepen. Indien u dat wenst, kunt u uw vakantie nog verrijken met plaatselijk aangeboden extra’s. Daarbij profiteert u van extra voordelige voorwaarden:
Cultuurpakket: Dit pakket bevat naast alle entreegelden en Engelstalige rondleidingen bij de bezienswaardigheden uit het programma ook de drie boeiende excursies ‘Indische folkloreavond met rit per kamelenkar en volksdans Rajasthan’, ‘Riksjarit door Jaipur’ en ‘Boottocht op het Pichola-meer’: slechts € 199 per persoon.
Genotpakket: Dit pakket bevat een comfortabel halfpension, m.a.w. 11 x uitgebreid dineren: slechts € 149 per persoon.

Valuta/banken/kredietkaarten:

De valuta is de Indische roepie (INR). 1 INR = 100 Paise. koers (april 2019): € 1 = 77,16 INR; 1 INR = € 0,01
Aan de meeste geldautomaten in India kan je met een EC-kaart of een Maestro-gerelateerde kredietkaart geld afhalen. De meeste banken in India rekenen hier echter kosten voor aan. Die kosten variëren tussen € 1,50 tot wel € 10. Daarnaast kan ook je eigen bank kosten aanrekenen. Daarom is het beter om u vooraf te informeren over de samenwerkingsvorm van uw bank met de banken in India, zodat u van tevoren weet welke kosten er kunnen ontstaan. Bij kredietkaarten wordt er nog een extra transactiekost aangerekend. Sommige automaten hebben een limiet van 20.000 roepies, sommige hebben een hogere limiet. In de stadscentra en de grotere gemeenten zijn er vaak voldoende automaten te vinden, die meestal 24 op 24 beschikbaar zijn.
Als toerist kunt u echter beter meteen na aankomst voldoende cash geld aan een automaat afhalen, zodat u niet in de problemen komt. Geld wisselen is doorgaans altijd mogelijk aan de internationale luchthavens en in de grotere banken. De banken zijn meestal van maandag tot vrijdag van 10 – 14 uur open. Uw bewijsje dient u
absoluut te bewaren.

Douanevoorschriften:

Invoer: Deviezen tot 5.000 dollar en dure voorwerpen (bv. videocamera‘s) moeten bij het inreizen aangegeven worden. Het is verboden om gouden munten, goudstaven, wapens en pornografisch materiaal in te voeren. Ook Indische munten mogen niet ingevoerd worden.
Uitvoer: Het is verboden om huiden van beschermde diersoorten mee te nemen. Daarnaast mogen er ook geen Indische munten uitgevoerd worden. Wie de douaneregels overtreedt, riskeert een gevangenisstraf. Meer informatie over de douaneregels inzake invoer van goederen vindt u bij de ambassade van het land waar u naartoe reist. Enkel daar kunt u wettelijk correcte informatie verkrijgen. De douanebepalingen voor België kunt u op de website van de Belgische douane https://finances.belgium.be/nl/douane_accijnzen bekijken of telefonisch opvragen.

Veiligheidsadviezen per land:

Toeristen wordt aangeraden om zich niet in mensenmassa‘s te begeven, extra voorzichtig te zijn en vlak voor en tijdens de reis op de hoogte te blijven over de actuele toestand. De aanwijzingen van de lokale overheden moeten gevolgd worden. Het risico om te maken te krijgen met gewelddadige criminaliteit is veeleer beperkt in de toeristische delen van India. Toch bent u als toerist beter altijd voorzichtig. Vooral in Rajasthan en Goa zijn toeristen al vaak het slachtoffer geworden van goed georganiseerde oplichters, o.a. via zogenaamd lucratieve koopjes in de juwelenbranche.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

In India staan strenge straffen op het bezit van drugs. In de verschillende Indische deelstaten gelden andere regels inzake de aankoop en consumptie van alcohol. In sommige staten is alcohol bv. enkel toegelaten voor medische doeleinden. De straffen die staan op overtreding hiervan zijn niet mals. Toeristen wordt aangeraden om zich te informeren in de deelstaat waar ze zich bevinden over de geldende regelgeving omtrent de aankoop en consumptie van alcohol. Ook op homoseksuele relaties staan straffen. Homoseksuele koppels wordt daarom aangeraden om zich onopvallend te gedragen in het openbaar. Het bezit en het gebruik van een satelliettelefoon is verboden in India en wordt eveneens strafrechterlijk vervolgd.

Gezondheit:

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt aan om de standaardinentingen conform het reisadvies van het ITG (Institute of Tropical Medicin, zie http://www.itg.be) te raadplegen en ze indien nodig te laten zetten. Er wordt aangeraden om inentingen te laten zetten tegen hepatitis A en tyfus.
Diarree: Door een correcte aanpak kunt u dit voorkomen. Volg de volgende basisregels: filter of kook leidingwater antibacterieel, nuttig enkel origineel verpakte dranken en gebruik uitsluitend drinkwater om uw tanden te poetsen en voedingsmiddelen te wassen. Bak uw vlees goed voordat u het opeet, eet het niet rauw.
Infectieziekten: Vraag voor uw reis naar India raad aan een medisch adviesbureau/een reisgeneesheer over mogelijke infectieziekten.
Malaria: Met uitzondering van hoogtes boven ca. 1.500 meter bestaat er in India het heele jaar door een gemiddeld risico op besmetting met malaria. Vooral in het regenseizoen stijgt het aantal besmettingen. In India zijn de grote steden hier niet van vrijwaard. Vooral in Mumbai en Delhi werd de voorbije jaren een groter aantal malariabesmettingen opgetekend. De ziekte kan zich ook weken tot maanden na een verblijf manifesteren en wordt overgedragen door een steek van de bloedzuigende, ‘s nachts actieve Anopheles-mug. Indien er koorts optreedt in deze periode, is het noodzakelijk dat u uw behandelende arts op uw verblijf in een malariagebied wijst. Welke medicijnen en hoe u ze inneemt, dient u absoluut met een tropenarts/reisarts te bespreken voor u ze effectief inneemt.
Er wordt aanbevolen om voldoende voorraad mee te nemen voor een zogenaamde noodtherapie. Er wordt echter niet aanbevolen om preventieve medicijnen in te nemen. In India bestaat bovendien het risico op namaakmedicijnen. Vanwege het risico op infecties door muggen wordt alle toeristen aangeraden om in de betreffende gebieden
• lichaamsbedekkende, felgekleurde kleding te dragen (lange broeken, lange hemden).
• vooral ‘s nachts (malaria) insectenwerend middel herhaaldelijk aan op alle vrije lichaamsdelen te brengen.
• evt. onder een muggennet slapen.

Medische verzorging:

In verre uithoeken van het land zijn de medische voorzieningen ontoereikend en voldoen ze meestal niet aan de Europese standaard op medisch, hygiënisch, technisch en organisatorisch vlak. De taalbarrière kan vooral op het platteland de communicatie aanzienlijk bemoeilijken. In de grote steden staan de medische voorzieningen in alle vakdisciplines vaak op een hoog of uitstekend niveau, wat ze ook veel duurder maakt. Daar is het niet ongebruikelijk dat er voor aanvang van de behandeling een ruime som moet worden voorafbetaald, iets waar het budget van een toerist bij zware ziekten en intensieve behandelingen vaak niet op voorzien is. Betrouwbare medicijnen en een ononderbroken koelketen zijn niet overal gegarandeerd. Van medicijnen die ze regelmatig dienen in te nemen, moeten toeristen er voldoende naar India meebrengen. Om in te reizen, moeten ze hun arts ook om een Engelstalig attest vragen dat bewijst ze deze medicijnen nodig hebben. Houd er rekening mee dat er vooral in kleine apotheken in plaats van correcte medicijnen ook namaakproducten verkocht kunnen worden. Vooral chronisch zieken en personen die intensieve behandelingen nodig hebben, moeten zich bewust zijn van de gezondheidsrisico‘s van een reis naar India.
Een toereikende, wereldwijd geldige ziektekostenverzekering en een betrouwbare repatriëringsverzekering worden principieel aanbevolen.

De klant dient te garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is de geselecteerde reis te ondernemen en dient zich daartoe op de hoogte te stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: april 2019

Hier vindt u alle informatie over visumaanvragen:

Klik hier om de handleiding als PDF-bestand te downloaden

kappadokien-kundenstimmen

‘Aangenaam, veelomvattend en ruim voldoende voor een eerste kennismaking.’

Beatrijs De T. uit V., reizigster, 19-11-20182)


‘Een tot in de puntjes georganiseerde reis waarbij alle afspraken werden nagekomen.’

Jean-Pierre W. uit H., reiziger, 10-12-20182)


‘Geslaagde combinatie van mooi weer, mooie uitstappen en goede organisatie.’

Christiaan Van C. uit Z., reiziger, 22-10-20182)


‘Een ontspannende culturele reis.’

Christine W. uit L., reizigster, 5-11-20182)

2) RSD-Belgium SPRL en RSD Reise Service Deutschland GmbH zijn onderdeel van een Europese reisonderneming die reizen organiseert voor klanten uit meerdere Europese landen. Het onderzoek werd gehouden onder reizigers die in 2017 / 2018 een reis hebben gemaakt met RSD.

Vergroting: