Uw reisverloop

Tijdens deze boeiende studiereis van Shanghai naar Peking beleven we de meest spectaculaire hoogtepunten in het “Middenrijk”. Naast een bezoek aan de talrijke UNESCO werelderfgoedplaatsen maken we een spannende riviercruise over de Jangtsekiang-rivier. Bovendien heeft u een unieke kans om de levensgrote terracottakrijgers en het grootste bouwwerk ter wereld, de Chinese Muur, te bewonderen.

1e – 3e dag: Heenreis – Shanghai

Vlucht naar Shanghai. We bereiken de metropool op de tweede dag rond het middaguur. Met onze vriendelijke, Engelssprekende reisgids bezoeken we de beroemde promenade van de Huangpu Jiang-rivier, ook wel ‘Bund’ genoemd, evenals de winkelstraat ‘Nanjing Road’. Op de derde dag bezoeken we de bekende Jade Boeddhatempel (inclusief entree) met het levensgrote boeddhabeeld van witte jade. Daarna gaan we naar het oude centrum uit de Ming-tijd met de Yu Yuan-tuinen (inclusief entree). Hier maken we kennis met de traditionele tuinkunst. In de namiddag gaan we op weg naar de voormalige Franse concessie. In een zijdefabriek gaan we het productieproces bekijken van dit kostbare materiaal.

4e dag: Shanghai – ontdekkingsdag Waterdorp Zhujiajiao

Vandaag is er genoeg tijd om de prachtige metropool Shanghai te verkennen. Wij bieden u graag de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele excursie naar het waterdorp Zhujiajiao. Bekijk de fascinerende traditionele bouwwerken langs de vele kanalen en rivieren.

5e – 9e dag: Cruise over de Jangtsekiang-rivier

De sneltrein brengt ons in 7 uur naar Yichang, waar we ‘s avonds aan boord gaan van ons luxe schip. Op de 6e dag begint onze cruise op de Jangtsekiang, de langste rivier in China. De komende dagen zullen we hoogtepunten zien zoals de beroemde Drieklovendam, de grootste waterkrachtcentrale ter wereld. We beleven de beroemde Drie Kloven en varen langs de 12 hoge toppen van de Wu Kloof. Aan boord worden facultatieve excursies aangeboden, zoals een tocht met kleine boten naar een zijrivier van de Jangtsekiang, naar het spookstadje Fengdu of de Shibaozhai-heuvel. Op de 9e dag bereiken we Chongqing, waar onze cruise eindigt en waarna we vliegen naar Xi‘an. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek maken we nog een stadsrondrit door Chongqing en bezoeken we de oude wijk van Ciqikou. Na aankomst in Xi‘an genieten we van een spannende rondleiding door een Jade-werkplaats.

10e dag: Xi’an – ontdekkingsdag Terracottaleger
(UNESCO werelderfgoed) & Grote Moskee

Vandaag hebben we een bijzonder hoogtepunt voor u. We nemen u mee op een optionele fantastische excursie naar het wereldberoemde Terracottaleger. 2000 jaar geleden is de eerste keizer van China na zijn dood begraven met een compleet leger van levensgrote kleisoldaten. Pas in 1974 werd het graf bij toeval ontdekt. Sinds 1987 is het terracottaleger een UNESCO werelderfgoed. Op de terugweg naar het hotel bezoeken de Grote Wilde Ganspagode en de Grote Moskee.

11e dag: Peking – Zomerpaleis (UNESCO werelderfgoed)

Vandaag reizen we met de hogesnelheidstrein van Xi‘an naar Peking. Daar bezoeken we het Zomerpaleis (inclusief entree), de vroegere residentie van de Qing-keizer tijdens de zomermaanden en nu UNESCO werelderfgoed. Het uitgestrekte complex is indrukwekkend met de traditionele gebouwen en een prachtig parklandschap rondom het idyllische Kunming-meer. Daarna bezoeken we een Chinese parelkwekerij.

12e dag: Peking – ontdekkingsdag Chinese Muur & Ming-graven
(2× UNESCO werelderfgoed)

Vandaag beleeft u een onvergetelijke ervaring tijdens de unieke, vrijblijvende dagexcursie. Ga met ons mee en bezoek de Chinese Muur, het bekende monument van China (UNESCO werelderfgoed). Daarna bezoeken we nog een hoogtepunt: De Ming-graven met de indrukwekkende ‘Geestenweg’, ook een UNESCO wereldcultuurerfgoed.

13e dag: Peking – Plein van de Hemelse Vrede, Verboden Stad &
Tempel van de Hemel (2 × UNESCO werelderfgoed)

We verkennen het indrukwekkende Tiananmenplein, het Plein van de Hemelse Vrede. Daarna bezoeken we het beroemde Keizerpaleis (inclusief entree), beter bekend als ‘De Verboden Stad’. Sinds 1987 is dit een UNESCO werelderfgoed. Nog een hoogtepunt is de Tempel van de Hemel (inclusief entree). Het wordt gezien als een meesterwerk van traditionele Chinese architectuur en is bovendien UNESCO werelderfgoed. Tot slot bezoeken we een Cloisonné-atelier waar we meer leren over dit traditionele ambacht.

14e dag: Peking & terugvlucht

Transfer naar de luchthaven van Peking en terugvlucht.


U zult enthousiast zijn over onze 4-sterrenhotels !

Inclusief spectaculair excursieprogramma + cruise over de Jangtsekiang-rivier !

Voor u inbegrepen

 • 3 vluchten met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij3):
  • België naar Shanghai
  • Chongqing naar Xi’an
  • Peking naar België
  inbegrepen zijn luchthavenbelasting, inbegrepen hoteltransfers
 • Rondreis in een moderne autocar met klimaatregeling en met spectaculair programma uitstappen + inkom (volgens programma)
 • 8 overnachtingen in een tweepersoonskamer in geselecteerde 4-sterrenhotels (nat. categorie)
  8× uitgebreid ontbijtbuffet
 • Panorama-trip met ultramoderne sneltrein
  • Shanghai – Yichang
  • Xi’an – Peking
 • 4 overnachtingen riviercruise Jangtsekiang Yichang – Chongqing
  inclusief volpension op ons luxe schip
 • Vakkundige, Engelssprekende reisleider
 • 24 uur arts op oproep

3) Bijvoorbeeld Finnair met overstap in Helsinki


Uw extra’s op verzoek

Genotpakket:

Het pakket omvat 8 × avondmaaltijd met Chinese specialiteiten incl. 1 × traditionele ‘Pekingeend’: slechts € 180 per persoon.

Ontdekkerpakket:

Het pakket voor slechts € 199 per persoon omvat de volgende excursies:
• 4e dag: Dagexcursie naar het waterdorp Zhujiajiao in Shanghai
• 10e dag: Terracottaleger, de Grote Wilde Ganspagode en de Grote Moskee van Xi‘an
• 12e dag: Chinese Muur, Ming-graven met ‘Geestenweg’ in Peking

Toeslag eenpersoonskamer:

€ 499 per persoon/week (indien beschikbaar).

Cultuurhistorische reis China

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

 JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Pékin37122327303230262084
Brussel4681117212422181363

Staatsvorm:

Socialistische Volksrepubliek China (Opgericht: 01-10-1949) onder de enige leiding van de Communistische Partij van China (CCP). Er geldt een eenpartijsysteem. Het staatshoofd is president Xi Jingping.

Hoofdstad:

Peking (Beijing), grootstedelijk gebied: ca. 21,5 miljoen inwoners, met ongeveer 8 miljoen forensen.

Religie:

Atheïstische staatsideologie; boeddhisme, islam, taoïsme, protestantse en katholieke „staatskerken“ en onafhankelijke huiskerken.

Taal:

Standaard Hoog-Chinees („Mandarijn“), Chinese dialecten, diverse minderheidstalen (Mongolisch, Tibetaans, Oeigoers, Turks, Koreaans).

Klimaat:

In het noorden landklimaat, in het zuiden subtropisch.

Elektriciteit:

220-250 volt wisselstroom, 50 hertz. Er is een adapter nodig.

Lokale tijd:

Ondanks de grote oppervlakte van China is er maar één tijdzone (Beijing Standard Time). Het tijdsverschil ten opzichte van België bedraagt +6 uur in de zomer en +7 uur in de winter.

Telefoneren:

De landcode om van België naar China te bellen is de 0086 (+86). Van China naar België toetst men 0032 (+32) voor, de 0 uit het zonenummer valt weg.

Land en mensen:

China heeft een van ‚s werelds oudste beschavingen en heeft de grootste wereldbevolking met meer dan 1.256.200.000 inwoners. Om de bevolkingsgroei in te perken werd in de jaren tachtig het één-kind-beleid ingevoerd. In 2015 werd de regeling versoepeld en mogen koppels nu met toestemming van de staat twee kinderen hebben. Bij het begroeten van een persoon knikken Chinese mensen beleefd of maken een kleine buiging. Afgezien van grote massa‘s mensen, waarbij fysiek contact onvermijdelijk is, raken de Chinezen niemand aan die ze niet kennen. Een glimlach heeft altijd de voorkeur boven een tikje op de rug of een soortgelijk gebaar. De naleving van deze regels moet vooral in acht worden genomen wanneer het gaat om ouderen of mensen in belangrijke posities.

Eten en drinken:

De belangrijkste producten zijn aardappelen, tofu, gemalen maïsmeel, rijst en andere granen. Noedels zijn ook wijdverspreid. Gerechten met rundvlees, varkensvlees en
kip of vis zijn erg populair, maar ook erg duur. De specialiteiten zijn verschillend van regio tot regio, van de typische Pekingeend tot scherpe gerechten in de provincie Sichuan Sheng. In China worden eetstokjes gebruikt als bestek. Het eten wordt in het midden van de tafel geplaatst en kan uit meer dan één hoofdgerecht bestaan. Als bijgerecht wordt meestal rijst gegeten. Na de maaltijd worden de eetstokjes niet in de rijstschaal gelegd, maar netjes op tafel.

Inreisvoorwaarden voor Belgische staatsburgers:

Voor toegang tot de Volksrepubliek China hebben Belgische staatburgers een paspoort nodig dat ten minste 6 maanden geldig is na de aanvraag van een visum. Ook moet het paspoort nog minstens 30 dagen na het verlaten van China geldig zijn en moet het paspoort twee lege bladzijden bevatten. Er is ook een visum vereist dat tegen vergoeding moet worden aangevraagd bij de verantwoordelijke Chinese ambassade of consulaire post of bij een van de “Visumaanvraagdiensten” (https://bio.visaforchina.org/BRU2_EN/) moet worden aangevraagd. Verwerking van de aanvraag is mogelijk op zijn vroegst 3 maanden en uiterlijk 4 weken voor vertrek. Vroegtijdig ingezonden documenten worden bewaard tot de vroegst mogelijke verwerkingstijd en worden ondertussen niet teruggezonden. De kosten voor het aanvragen van het visum zijn afhankelijk van de datum van ontvangst van de documenten bij het verantwoordelijke Chinese Visa Application Service Center. Het toeristenvisum (categorie L) geeft u het recht op een eenmalige inreis in de Volksrepubliek China. De touroperator is niet aansprakelijk voor onvolledige documenten, niet-naleving van de visumvoorschriften en laattijdige inlevering. Zonder een geldig visum wordt de toegang tot de Volksrepubliek China geweigerd! Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden om de voor hen geldende inreisbepalingen bij de Chinese ambassade op te vragen.

Reseleing:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten met een welkomstdrankje. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld, met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van China te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners. In uw reis is al heel veel inbegrepen. Indien u dat wenst, kunt u uw vakantie nog verrijken met aangeboden extra’s. Daarbij profiteert u van extra voordelige voorwaarden:
Genotpakket: Het pakket omvat 8 × avondmaaltijd met Chinese specialiteiten incl. 1× traditionele ‘Pekingeend’: slechts € 180 per persoon.
Ontdekkerpakket: Het pakket voor slechts € 199 per persoon omvat de volgende excursies: 4e dag: Dagexcursie naar het waterdorp Zhujiajiao in Shanghai, 10e dag: Terracottaleger, de Grote Wilde Ganspagode en de Grote Moskee van Xi‘an, 12e dag: Chinese Muur, Ming-graven met ‘Geestenweg’ in Peking.

Valuta / banken / kredietkaarten:

De officiële valuta in China is de renminbi (volksvaluta). Het wordt ook wel yuan (CNY) genoemd. 1 CNY = 10 Jiao. Koers (stand november 2018) 1 EUR = 7,91 CNY, 1 CNY = 0,12 EUR. Het verdient aanbeveling om ter plaatse geld te wisselen of op te nemen, omdat er in China betere wisselkoersen worden aangeboden dan in België. Het is het beste om het geld te wisselen bij een bank. Openingstijden banken: ma – vr 09.00 – 17.30; za – zo 9.00 – 15.00. De meeste geldautomaten accepteren bankkaarten of kredietkaarten. Er kunnen kosten in rekening worden gebracht. Contante betaling is de meest gangbare manier van betalen in China, waarbij betalingen met kredietkaart steeds populairder worden. Bankkaarten worden zelden aanvaard als betaalmiddel.

Douanevoorschriften:

Invoer: 400 sigaretten, 2 flessen gedistilleerde drank (750 ml elk); vreemde valuta: Tot $ 5.000 USD (of equivalent in andere valuta) voor niet-Chinese staatsburgers. Anders moet aangifte worden gedaan bij invoer. Bovendien mag er maximaal 20.000 CNY worden ingevoerd. Uitvoer: De uitvoer van antiek is onderworpen aan strenge regels en is onderverdeeld naar soort en belang van de kunstvoorwerpen. Munten uit de periode vóór 1949 mogen bijvoorbeeld helemaal niet meer worden geëxporteerd. De meeste antiquiteiten mogen alleen worden uitgevoerd als ze het rode zegel van het Chinese cultuurbureau dragen. Vreemde valuta: Tot $ 5.000 USD (of equivalent in andere valuta) voor niet-Chinese staatsburgers. Hogere bedragen tot maximaal het bedrag van de voorgaande aangifte bij invoer. Bovendien mag maximaal 20.000 CNY worden uitgevoerd. Verdere douaneinformatie over de invoer van goederen kunt u opvragen bij de ambassade van uw land van bestemming. Alleen daar kunt u juridisch bindende informatie krijgen. De douanebepalingen voor België kunt u op de website van de Belgische douane https://finances.belgium.be/nl/douane_accijnzen bekijken of telefonisch opvragen.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

De veiligheidssituatie in China is over het algemeen goed. Vreemdelingen ouder dan 16 jaar moeten zich te allen tijde kunnen identificeren met een paspoort met een geldig Chinees visum. Politiecontroles zijn te allen tijde mogelijk, met name in het kader van verhoogde veiligheidsmaatregelen bij grote evenementen of herdenkingsdagen. Het is aan te raden dat u kopieën van paspoorten en vliegtickets op een veilige plaats in uw hotel bewaart en dat u uw paspoort altijd bij zich draagt met een geldig visum zodat u zich kunt identificeren bij politiecontroles. De invoer of het bezit van zelfs relatief kleine hoeveelheden drugs kan leiden tot hoge gevangenisstraffen of zelfs de doodstraf. Met ingang van 01-01-2014 wordt khat ook geclassificeerd als een drug; invoer in China is verboden en het bezit is strafbaar. Reizigers worden daarom dringend gewaarschuwd om geen onbekende dingen mee te nemen op verzoek van derden. Het fotograferen van militaire objecten is verboden. Bij het fotograferen van mensen moet u eerst toestemming vragen.

Medische aanwijzingen:

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt aan om de standaardinentingen conform het reisadvies van het ITG (Institute of Tropical Medicin, zie http://www.itg.be) te raadplegen en ze indien nodig te laten zetten. Inentingen tegen hepatitis A, hepatitis B en tyfus worden aangeraden.
Diarree: De meeste maag- en darmproblemen kunnen worden vermeden door een adequate hygiëne van voedsel en drinkwater. Enkele basisregels: Drink alleen veilig water uit de oorspronkelijke verpakking, bijvoorbeeld flessenwater. Drink nooit leidingwater. Gebruik in noodgevallen gefilterd, gedesinfecteerd of gekookt water. Gebruik onderweg ook drinkwater om uw tanden te poetsen.
Voor levensmiddelen geldt: koken of zelf schillen. Houd vliegen uit de buurt van etenswaren. Was zo vaak mogelijk uw handen met zeep, maar zeker altijd nadat u naar het toilet bent gegaan en altijd voordat u eten bereidt of aan tafel gaat. Gebruik een desinfectiemiddel voor uw handen en gebruik wegwerpdoekjes.
Infectieziekten: Raadpleeg voordat u naar de Volksrepubliek China reist een medisch adviseur/reisarts voor advies over mogelijke infectieziekten.

Medische verzorging:

Er is geen systeem van geregistreerde artsen in China. De gezondheidszorg is voornamelijk georganiseerd in ziekenhuizen. In de grote steden zijn er zeer grote klinieken met de modernste apparatuur, terwijl op het platteland alleen basiszorg aanwezig kan zijn. Hygiëne voldoet niet altijd aan de Europese normen. Het belangrijkste probleem van de medische zorg voor buitenlanders is de taalbarrière en de andere medische cultuur. De communicatie zonder Chinese taalvaardigheid is zeer moeilijk door het gebrek aan Engelssprekend medisch personeel. Voldoende dekking door een ziektekostenverzekering, die ook geldig is voor China, en een betrouwbare verzekering voor repatriëring worden dringend aanbevolen. Een individuele reisapotheek is aan te raden. Facturen van artsen of ziekenhuizen moeten onmiddellijk na de behandeling contant betaald worden. Over het algemeen is betaling met een Chinese kredietkaart mogelijk. Buitenlandse kredietkaarten worden slechts geaccepteerd in een zeer beperkt aantal internationale klinieken in enkele grote steden.
De klant dient te garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is de geselecteerde reis te ondernemen en dient zich daartoe op de hoogte te stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: november 2018

kappadokien-kundenstimmen

‘Deze reis was in al zijn complexiteit perfect georganiseerd en de bezienswaardigheden waren goed gekozen. Bedankt voor deze geweldige ervaring!’

Mara L. uit H., reizigster, 18-01-20172)


‘Een perfect georganiseerde reis met vele hoogtepunten. Vooral de combinatie vliegen, bus, trein en boot is ons erg goed bevallen.’

Heidemarie E. uit G., reizigster, 05-01-20172)

2)RSD-Belgium SPRL en RSD Reise Service Deutschland GmbH zijn onderdeel van een Europese reisonderneming die reizen organiseert voor klanten uit meerdere Europese landen. Het onderzoek werd gehouden onder reizigers die in 2017 een reis hebben gemaakt met RSD.

Vergroting: