Uw reisverloop

Wat een spectaculaire vakantiebestemming! Ontdekken Bekijk met ons smaragdgroene kratermeren, vulkanen en een unieke plantenwereld. Bekijk walvissen en dolfijnen van dichtbij. Neem een bad in de warmwaterbronnen en geniet van het prachtige uitzicht in dit fascinerend natuurparadijs.

1e dag: Reis naar São Miguel

Vlucht naar Ponta Delgada. Dit is de hoofdstad van São Miguel, het grootste eiland van de Azoren, dat tot Portugal behoort. Door de ligging in de Atlantische Oceaan met het hele jaar door milde temperaturen, is deze archipel altijd een ideale bestemming. Onze vriendelijke en competente, Engelssprekende reisleider verwelkomt ons op de luchthaven. We reizen in een moderne bus naar ons exclusieve 4-sterrenhotel PESTANA BAHIA PRAIA, direct aan het strand van Água d‘Alto in Vila Franca do Campo. Hier verblijven we de hele week in een comfortabel hotel.

2e dag: Ponta Delgada – De grootste stad van de Azoren

Na het ontbijt verkennen we samen Ponta Delgada met een stadsrondrit. We wandelen door het historische centrum en zien onder andere de kerk van São Sebastião en de kerk van Todos os Santos uit de 18e eeuw en het indrukwekkende klooster Esperança. We bezoeken ook de beroemde traditionele markt. Overal ruikt het naar zoete, zongerijpte vruchten en heerlijke kaas. Vanuit verschillende punten genieten we van het adembenemende uitzicht op de azuurblauwe zee. Onze reisleider vertelt ons alles over de spannende geschiedenis van de stad.

3e dag: Ponta Delgada & boottocht naar walvissen en dolfijnen

Vandaag kunt u genieten van de luxe van uw 4-sterrenhotel en kunt u een wandeling maken door Vila Franca do Campo. Er staat u een spectaculair hoogtepunt van de reis te wachten: Bekijk walvissen en dolfijnen van dichtbij tijdens een unieke, optionele boottocht. De reuzen van de zee kunnen voor de kust van de Azoren in hun natuurlijke habitat worden waargenomen. In totaal leven hier ongeveer 25 soorten zeezoogdieren. Deze omvatten potvissen, tuimelaars, grijze dolfijnen, gewone dolfijnen en vele andere walvis- en dolfijnsoorten.

4e dag: Sète Cidades – De blauwe en groene lagune

Vandaag gaan we naar Sète Cidades. Deze gigantische krater met een diameter van 12 km is een van de mooiste kraters van de Azoren. Binnen in de krater glinstert een prachtig meer. Een brug verdeelt het meer optisch in 2 helften. Het ene gedeelte glinstert prachtig blauw, het andere magisch groen. Er is een wetenschappelijke en een romantische verklaring voor de verbazingwekkende kleurenpracht. Onze reisleider zal u er graag alles over vertellen. Op de terugweg naar Vila Franca do Campo rijden we door adembenemende landschappen, genieten we van fascinerende uitzichten en kunnen we tijdens enkele pauzes uitgebreid foto‘s maken. U zult enthousiast zijn!

5e dag: Ontdekkingsdag – natuurparadijs Furnas-vallei

Een ander hoogtepunt van het eiland São Miguel is de indrukwekkende Furnas-vallei. Wij nemen u graag mee voor een onvergetelijke, optionele dagexcursie. In het Furnas-dal ligt een prachtig meer en de legendarische warmwaterbronnen ‘Caldeiras’. Hier kunt u ook de hete-stoomzwavelbassins bewonderen. De bronnen worden gebruikt voor het koken van maaltijden. U zult ook het dorp Furnas zien en een wandeling maken door de botanische tuin ‘Terra Nostra’ (inkom inbegrepen). U heeft zelfs de mogelijkheid om te zwemmen in de warmwaterbronnen (inkom inbegrepen). Dit is een exotisch plantenparadijs met een groot, ijzerhoudend thermaal waterbassin. Op de terugweg naar Vila Franca do Campo stoppen we bij een prachtige theeplantage. Daarnaast maken we nog meer stops bij prachtige uitzichtpunten.

6e dag: Vila Franca do Campo – kustplaatsje met vulkanisch eiland

Vandaag ontdekken we samen Vila Franca do Campo. De kleine stad was de belangrijkste plaats van het eiland voor de eerste bewoners. Hier zien we de kerk van St. Michael, een van de oudste van de archipel. U kunt ook de beroemde queijadas (kaastaart) proeven. Voor de kust van het dorp ligt een klein eiland, dat slechts uit één voormalige vulkaan bestaat. De kraterwand is aan één kant doorgebroken naar de zee toe, zodat er binnenin een bijna ronde lagune is ontstaan – een prachtig natuurlijk zwembad.

7e dag: Ontdekkingsdag – Lagoa do Fogo, Caldeira Velha & Ribeira Grande

Als u wilt, kunt u vandaag genieten van een natuurlijk panorama van een unieke schoonheid. Op een buitengewone, optionele dagexcursie, beleeft u eerst het dorp Lagoa. Het is vooral bekend om zijn traditionele keramiek. En dan dit ongelooflijke landschap: Lagoa do Fogo is een kratermeer omlijst door steile oevers, waar meeuwen krijsend rondvliegen. Het strekt zich uit in de diepten van smaragdgroen en een oogverblindend vuurbassin. Wandel hier door een unieke natuur, neem foto‘s en geniet gewoon van het schitterende landschap! Daarna gaan we op weg naar Caldeira Velha. Er is genoeg tijd voor een ontspannende duik in de natuurlijke warmwaterbaden (tegen betaling) voordat u naar het dorp Ribeira Grande gaat. Het dorp is populair vanwege het mooie centrum en de heerlijke likeuren. Na deze prachtige dag keert u terug naar Vila Franca do Campo vol onvergetelijke indrukken.

8e dag: Terugreis

Vandaag moeten we afscheid nemen. Er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan en een prachtige en bewogen week in de ongerepte natuur komt tot een einde. Terugvlucht naar België.


U zult enthousiast zijn over ons 4-sterrenhotel
PESTANA BAHIA PRAIA!

Hier vindt u afbeeldingen en impressies van geselecteerde voorbeeldhotels.

Voor u inbegrepen

  • Lijnvlucht naar Ponta Delgada op São Miguel en terug met de gerenommeerde TAP Air Portugal (de grootste Portugese luchtvaartmaatschappij)1)
    inbegrepen hoteltransfers & luchthaventoeslagen
  • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in het 4-sterrenhotel PESTANA BAHIA PRAIA (nat. categorie)
    7× uitgebreid ontbijtbuffet
  • Een fascinerende cultuurhistorische 4-sterrenreis met de beroemdste hoogtepunten van de Azoren. Verheug u op een spectaculair excursieprogramma in een van de meest populaire natuurparadijzen van de Atlantische Oceaan !
  • Gekwalificeerde, Engelssprekende studiereisleider
  • 24 uur arts op oproep

1) TAP Air Portugal (de grootste Portugese luchtvaartmaatschappij) met overstap in Lissabon


Uw extra’s op verzoek

Ontdekkerspakket:

Dit pakket bevat de excursie van een halve dag ‘Boottocht naar walvissen en dolfijnen’, de dagexcursie ‘Natuurparadijs Furnas-vallei incl. entree warmwaterbronnen & botanische tuin’ en de dagexcursie ‘Lagoa do Fogo, Caldeira Velha & Ribeira Grande’: slechts € 159 per persoon.

Genotpakket:

Het pakket bevat halfpension met een uitgebreid diner: slechts € 149 per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer: € 249 per persoon/week (indien beschikbaar).

Landeninformatie Azoren

 JanFebMrzAprMaiJunJulAugSepOktNovDez
PONTA DELGADA171717182023272926232120
BRUSSEL1261117222423181374

Ligging:

De Azoren, een autonome regio van Portugal, zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. São Miguel is het hoofdeiland.

Staatsvorm:

Parlementaire Republiek.

Staatshoofd:

sinds 9 maart 2016 President Marcelo Rebelo de Sousa.

Hoofdstad:

Ponta Delgada

Religie:

Rooms-katholiek.

Klimaat:

Gematigd klimaat

Plaatselijke tijd:

Op de Azoren is de Midden-Europese tijd (CET) -2 van toepassing met zomer-/wintertijdomschakeling. Het tijdsverschil met België is het hele jaar door -2 uur.

Elektriciteit:

De elektrische stroom wordt geleverd met een spanning van 220/110 V en als wisselstroom met een frequentie van 50 Hertz. Er is geen adapter nodig.

Telefoneren:

Om naar België te bellen moet u eerst het landnummer 0032 (+32) kiezen. Als u vanuit België naar de Azoren wilt bellen, moet u eerst het landnummer 00351 (+351) kiezen. In beide gevallen vervalt voor het zonenummer de nul.

Inreisbepalingen voor Belgische staatsburgers:

Voor een toeristische reis naar de Azoren, die niet langer duurt dan 90 dagen, volstaat het voor mensen met de Belgische nationaliteit om een geldige identiteitskaart mee te nemen. Voor de inreis naar de Azoren hoeft geen visum te worden aangevraagd. Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden bij de Portugese ambassade te informeren naar de voor hen geldende inreisbepalingen. De Azoren heeft het Europees Akkoord betreffende het stelsel inzake het personenverkeer tussen de Lidstaten van de Raad van Europa van 13-12-1957 ondertekend. Reisdocumenten, uitgezonderd een voorlopige identiteitskaart, mogen hoogstens één jaar verlopen zijn. Let op dat op grond van de geldende luchtvaartveiligheidsvoorschriften reizen vanuit de Azoren per vliegtuig alleen mogelijk is met een geldig identiteitsbewijs. Deze inreisbepalingen gelden in principe voor alle burgers van de Europese Economische Ruimte (EER). Inreisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig. RSD-Belgium SA streeft ernaar om de informatie upto-date te houden.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van de Azoren te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners.

Extra pakketten:

Uw reis omvat al een omvangrijk inclusief dienstenaanbod. Desgewenst kunt u uw vakantie nog verrijken met extra services. Wij adviseren u om de volgende pakketten aan te schaffen:
Genotpakket: Het pakket bevat halfpension met een uitgebreid diner: slechts € 149 per persoon.
Ontdekkerspakket: Dit pakket bevat de excursie van een halve dag ‘Boottocht naar walvissen en dolfijnen’, de dagexcursie ‘Natuurparadijs Furnas-vallei incl. entree warmwaterbronnen & botanische tuin’ en de dagexcursie ‘Lagoa do Fogo, Caldeira Velha & Ribeira Grande’: slechts € 159 per persoon.

Valuta / banken / kredietkaarten:

Azoren is lid van de Europese Unie en de Europese Monetaire Unie. Daardoor is de euro het officiële betaalmiddel in de Azoren. Openingstijden banken: Maandag – vrijdag 08.30 – 15.00 uur. Sommige banken in Lissabon zijn tot 18.00 uur geopend van maandag – vrijdag tot 18.00 uur. Contante opnames bij geldautomaten en creditcardbetalingen zijn overal mogelijk. Aankopen kunnen zowel contant als met de meest gangbare creditcards en soms ook met EC/Maestro-kaart en pincode worden gedaan. Contante opnames zijn mogelijk met creditcards, maar ook met EC-/Maestro-kaarten en pincode. Soms kunnen door de desbetreffende bank kosten in rekening worden gebracht. Neem contact op met uw bank voor meer informatie.

Douanevoorschriften:

De in- en uitvoer van goederen is onderworpen aan de regelgeving van de Europese Unie. Het beginsel van het ontbreken van fysieke controles aan de grens sluit steekproefsgewijze controle van het grensoverschrijdende verkeer niet uit.
Voor reizigers binnen en buiten de EU zijn er geen beperkingen op de in- of uitvoer van lokale en buitenlandse valuta, maar er bestaat wel een verplichting om een bedrag van 10.000 euro of meer aan te geven (inclusief reischeques, andere valuta‘s of cheques op naam van derden).
Voor nadere informatie over de invoer van goederen kunt u contact opnemen met de ambassade van het land van bestemming. Alleen daar kunt u wettelijk bindende informatie verkrijgen. U kunt het douanereglement voor België raadplegen op de Belgische douanesite http://diplomatie.belgium.be/nl/ Diensten of telefonisch verkrijgen.

Bijzondere strafrechtelijke voorschriften:

Peperspray valt in Portugal onder wapenwet, het bezit is alleen met het bezit van de wapenvergunning van de kat. E toegestaan. Overtredingen leiden meestal tot strafrechtelijke vervolging.

Veiligheidsadviezen per land:

Criminaliteit: Vooral in de grotere toeristische centra is voorzichtigheid geboden tegen zakkenrollers en kleine criminaliteit, het aantal zakkenrollers is hoog.
Daarom geldt hetzelfde als voor elke vakantiereis: Neem alleen de essentiële zaken mee als u gaat wandelen of uitstapjes maakt. U moet grote hoeveelheden contant geld en originele ID-documenten in de hotelkluis achterlaten. Draag creditcards (met pincode) bij u, en neem ze alleen mee als dat echt nodig is. Neem fotokopieën van uw documenten mee op uw reis. Als alternatief kunnen de bestanden worden opgeslagen op uw privé-e-mailaccount en zijn ze dus wereldwijd toegankelijk. Het wordt reizigers geadviseerd om weg te blijven bij grote mensenmassa‘s en extra goed op hun waardevolle spullen te letten op populaire toeristische plaatsen, luchthavens (ook voorbij de douane), stations, metro‘s, bussen enz. Draag waardevolle spullen op uw lichaam.
Natuurrampen: De Azoren bevinden zich in een seismisch actief gebied, wat tot aardbevingen kan leiden. Informatie over seismische activiteiten kan worden verkregen bij het Portugese Instituut voor Zee en Atmosfeer, IPMA.
Tropische stormen vormen zich vooral boven de Azoren van mei tot november. Tijdens deze periode wordt de reizigers gevraagd om de instructies over orkanen op te volgen.

Gezondheid:

Inentingen: Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt voor kinderen en volwassenen de standaardvaccinaties aan (www.caami-hziv.fgov.be/nl). Voor volwassenen omvat dit vaccinaties tegen tetanus, difterie, kinkhoest, polio, bof, mazelen, rodehond, pneumokokken en griep. Een inenting tegen hepatitis A wordt aanbevolen als reisvaccinatie en, afhankelijk van de verblijfsomstandigheden, ook een inenting tegen hepatitis B.

Medische verzorging:

In de regel is het niveau van de medische zorg bevredigend. In de Azoren hebben alle personen die in België wettelijk verzekerd zijn, recht op behandeling (voor zover de behandeling dringend noodzakelijk is) van artsen, tandartsen, ziekenhuizen, etc. die toegelaten zijn door de buitenlandse wettelijke ziektekostenverzekering. De Europese ziektekostenverzekeringskaart (EHIC) of het vervangingscertificaat (beide documenten zijn verkrijgbaar bij uw zorgverzekeraar) moet als bewijs hiervan worden overgelegd. Onafhankelijk hiervan wordt dringend aanbevolen om voor de reis een aanvullende ziektekostenverzekering af te sluiten die kosten dekt die niet door uw standaard ziektekostenverzekering worden afgedekt. Denk hierbij aan repatriëring naar België in het geval van ziekte, behandeling bij particuliere artsen of privé-ziekenhuizen etc. Nadere informatie hierover is te vinden op de website www.caami-hziv.fgov.be/nl van de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u verder informeren over de geldende regelgeving.

De klant moet garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is om de geselecteerde reis te ondernemen en moet zich hiervoor op de hoogte stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud: augustus 2020

8-daagse cultuurhistorische reis met de beroemdste hoogtepunten van de Azoren !

Vergroting: