Uw reisverloop

Beleef het ene hoogtepunt na het andere op deze veelzijdige reis door Spanje. In Granada, een van de meest interessante en gevarieerde steden van Spanje, ontdekt u culturele schatten zoals het Alhambra, een UNESCO werelderfgoed, met zijn adembenemende mozaïeken en fresco‘s. Bewonder nog twee UNESCO werelderfgoeden: het Alcazar-paleis en de kathedraal in Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. Laat u betoveren door de pittoreske witte dorpjes en ontspan onder de zon van de Costa del Sol.

1e dag: Heenreis naar Málaga

Welkom in Andalusië! De zon lacht aan de hemel, onze Nederlandsprekende reisleider begroet u op de luchthaven. Na een comfortabele bustransfer bereiken we ons exclusieve 4-sterren HOLIDAY WORLD RESORT aan de prachtige Costa del Sol. Een verfrissend welkomstdrankje bereidt ons voor op deze heerlijke vakantieweek.

2e dag: Schitterende uitstap naar Málaga

Vandaag gaan we Málaga bekijken, de tweede grootste stad van Andalusië. Tijdens een panoramische stadsrondrit zien we het prachtige stadspark, de levendige haven en de wijk Paseo del Limonar met zijn oude villa‘s. Kort daarna bereiken we het imposante kasteel ‘Castillo de Gibralfaro’. Het kasteel ligt ca. 130 meter hoog op een heuvel en vanaf hier genieten we van een prachtig uitzicht over de kustmetropool Málaga. Daarna bezoeken we het brede ‘Plaza de la Merced’, een van de oudste en bekendste pleinen van Málaga. Hier staat onder meer het geboortehuis van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso. Maak van de rest van de tijd gebruik om Málaga op eigen houtje te verkennen, voordat we terugrijden naar de Costa del Sol naar ons 4-sterrenhotel.

3e dag: Ontdekkersdag – Granada (UNESCO werelderfgoed)

Met zijn Arabische pracht en zijn renaissancegebouwen is Granada een onvergetelijke ervaring. Bij de optionele dagexcursie heeft u de mogelijkheid om het beroemdste culturele hoogtepunt van Spanje te bezoeken: het Alhambra, het wereldberoemde meesterwerk van Moorse architectuur. Het unieke paleiscomplex, bekend om zijn fresco‘s en mozaïeken, is sinds 1984 UNESCO werelderfgoed. Bijzonder indrukwekkend zijn de betoverende Generalife-tuinen, het paleis van Karel V en de citadel, het zogenaamde Alcazaba. Daarna wandelen we door de oude Arabische wijk Albayzin, gelegen op de heuvel naast het Alhambra. Vanaf hier heeft u een werkelijk spectaculair panorama, met het paleis en de machtige Sierra Nevada-bergketen op de achtergrond.

4e dag: Costa del Sol

Vandaag is er veel tijd voor ontspanning. Geniet van de luxe en de tropische fl air van uw heerlijke hotel, lees een boek bij het prachtige zwembad of ontspan met de schitterende wellness-voorzieningen. Als u wilt kunt u wandelen langs de indrukwekkende Costa del Sol of u kunt zelfstandig de prachtige natuur en de culturele hoogtepunten in de omgeving verkennen. Gibraltar en het UNESCO wereldcultuurerfgoed Córdoba behoren daarbij zeker tot de meest waardevolle hoogtepunten van Andalusië.

5e dag: Ontdekkersdag – Sevilla (2× UNESCO werelderfgoed)

Op verzoek maken we vandaag een dagexcursie naar de fascinerende Andalusische hoofdstad Sevilla. Een eerste indruk krijgen we met een panoramische stadsrondrit langs de meest interessante culturele hoogtepunten. Daarbij ziet u het Expo-gebied van 1992, het monumentale Plaza de España, het idyllische Maria Luisa-park en het statige Plaza de America. Daarna kunt u de charme van de stad uit eerste hand ervaren. Bezoek bijvoorbeeld de unieke Alcázar van Sevilla. Dit koninklijk paleis met Moorse architectuurgeschiedenis is een UNESCO werelderfgoed. Ook de moeite waard: een bezoek aan de machtige kathedraal van Sevilla, een van de grootste ter wereld en ook een UNESCO werelderfgoed. Van de voormalige moskee is alleen nog de minaret over: de Giralda-toren. Tegenwoordig een van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad.

6e dag: Ontdekkersdag – Pueblos Blancos (Witte Dorpen) & Marbella

De eerste bestemming van onze spannende, optionele excursie is het historische witte bergdorp Mijas Pueblo. De geur van bloeiende sinaasappelbomen ontdekken wij op een typische plantage in Pizarra. Onderweg zien we de pittoreske ‘witte dorpjes’ van Monda en Ojén, voordat we Marbella bereiken, de legendarische ontmoetingsplaats aan de kust van de rijken en beroemdheden. In Puerto Banús, de mondaine jachthaven van de stad, maken we een korte wandeling en bewonderen we de luxe boten die hier aangemeerd liggen. In de oude binnenstad van Marbella zien we naast talrijke historische gebouwen het Plaza de los Naranjos.

7e dag: Costa del Sol

Aan het einde van uw studiereis kunt heerlijk ontspannen en tot rust komen. Geniet van de Spaanse zon op het brede zandstrand. Verwen uzelf en geniet van de faciliteiten in het 4-sterren HOLIDAY WORLD RESORT met wellness-faciliteiten, een verwarmd binnenbad, fitnessruimte en een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten. Geniet daarna van een gezellig diner in een schitterende sfeer om deze prachtige dag perfect af te sluiten.

8e dag: Terugreis

Een onvergetelijke studie- en ontspanningsweek eindigt vandaag. Maar vele vakantievriendschappen zullen blijven. Onderweg naar de luchthaven wisselen we adressen uit en maken we plannen voor onze volgende gezamenlijke vakantieervaring.


Uw exclusieve 4-sterren HOLIDAY WORLD RESORT

Inbegrepen: Suite (50 m²) & halfpension

Voor u inbegrepen

 • Heen- en terugvlucht met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij3) naar Málaga,
  inbegrepen luchthaventoeslagen & hoteltransfers
 • 7 overnachtingen in een suite (ca. 50 m²) in het exclusieve 4-sterrenhotel (nat. categorie) HOLIDAY WORLD RESORT aan de beroemde Costa del Sol
  7 x halfpension (royaal ontbijt- en avondbuffet)
  Kosteloos gebruik van de voorzieningen van het hotel:
  Aantrekkelijk buitenzwembad, verwarmd binnenzwembad, heerlijke wellness met sauna
 • Een prachtige excursie naar Málaga!
 • Vakkundige, Nederlandsprekende reisleiding
 • 24 uur arts op oproep

3) Bijvoorbeeld Vueling


Uw extra’s op verzoek

Cultuurpakket ‘Ontdekker’:

Het pakket bevat drie unieke dagexcursies naar ‘Granada’ (3e dag), ‘Sevilla’ (5e dag) en ‘Witte Dorpen & Marbella’ (6e dag) voor slechts € 199 per persoon.

Toeslag eenpersoonskamer:

€ 199 per persoon/week (indien beschikbaar).

Landinformatie Spanje

Klimaattabel

Vergelijking van de hoogste temperaturen

 JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
MÁLAGA161718212427293028252017
BRUSSEL2371217222322201573

Ligging:

Spanje ligt ten zuidwesten van de Pyreneeën op het Iberisch schiereiland. Buurlanden zijn Portugal, Gibraltar, het Vorstendom Andorra en Frankrijk.

Staatsvorm:

Parlementaire monarchie. Koning Felipe VI is sinds 19 juni 2014 het staatshoofd van Spanje. Pedro Sánchez is sinds 1 juni 2018 de regeringsleider.

Hoofdstad:

Madrid.

Religie:

Rooms-katholiek (meer dan 90 procent).

Taal:

Spaans (Castellano) is officiële taal. In de autonome regio‘s Baskenland, Galicië, Catalonië en Valencia hebben de respectieve regionale talen de officiële status.

Klimaat:

Madrid: Hooglandklimaat; Castiliaanse Meseta (680 meter boven zeeniveau): droge en koude winters, hete zomers (tot 40°C); aan de kust: Mediterraan of Atlantisch klimaat.

Plaatselijke tijd:

Spanje behoort tot de Midden-Europese tijdzone, Greenwich-tijd +1 (GMT+1) met toepassing van zomertijd.

Elektriciteit:

de elektrische stroom wordt in Spanje geleverd met een spanning van 230 V en als wisselstroom met een frequentie van 50 Hertz. Er is geen adapter nodig in uw hotel.

Telefoneren:

Om naar België te bellen moet u eerst het landnummer 0032 (+32) kiezen. Als u vanuit België naar Spanje wilt bellen, moet u eerst het landnummer 0034 (+34) kiezen. In beide gevallen vervalt voor het zonenummer de nul.

Inreisbepalingen voor Belgische staatsburgers:

Voor een toeristische reis naar Spanje, die niet langer duurt dan 90 dagen, volstaat het voor mensen met de Belgische nationaliteit om een geldige identiteitskaart mee te nemen. Voor de inreis naar Spanje hoeft geen visum te worden aangevraagd. Staatsburgers van andere landen wordt aangeraden bij de Spaanse ambassade te informeren naar de voor hen geldende inreisbepalingen. Spanje heeft het Europees Akkoord betreffende het stelsel inzake het personenverkeer tussen de Lidstaten van de Raad van Europa van 13-12-1957 ondertekend. Reisdocumenten, uitgezonderd een voorlopige identiteitskaart, mogen hoogstens één jaar verlopen zijn. Let op dat op grond van de geldende luchtvaartveiligheidsvoorschriften reizen vanuit Spanje per vliegtuig alleen mogelijk is met een geldig identiteitsbewijs. Deze inreisbepalingen gelden in principe voor alle burgers van de Europese Economische Ruimte (EER).
Inreisvoorschriften zijn aan verandering onderhevig. RSDBelgium SPRL streeft ernaar om de informatie up-to-date te houden.

Reisleiding:

Uw reisbegeleiders zijn goed opgeleid en zullen u uitvoerig vertellen over land, mensen, geschiedenis en cultuur. Daarnaast zullen ze u met raad en daad ter zijde staan. Ze zijn behulpzaam bij de verdeling van de kamers en zullen u bij aankomst begroeten. Daarbij wordt u tevens verder op de hoogte gesteld van alle belangrijke details van de reis. De voorpret kan beginnen: we hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld met talrijke hoogtepunten. Het stelt u in de gelegenheid om de cultuur en het afwisselende landschap van Spanje te leren kennen en veel te weten te komen over het land en zijn bewoners. In uw reis is al heel veel inbegrepen.
Indien u dat wenst, kunt u uw vakantie nog verrijken met aangeboden extra’s. Daarbij profiteert u van extra voordelige voorwaarden:
Genotpakket: Het pakket bevat het comfortabele halfpension met 7× een royaal diner met Spaanse en internationale specialiteiten: slechts € 159,– per persoon.
Ontdekkerspakket: Dit pakket bevat rondleiding & entree tot de El Escorial kloosterresidentie, Salamanca stadsrondrit incl. entree tot de universiteit, nieuwe & oude kathedraal, Ávila stadsrondrit incl. entree tot de gotische kathedraal en de stadsrondrit in Toledo incl. entree tot de Santo Tomé-kerk: slechts € 199,– per persoon.

Valuta / banken / kredietkaarten:

Spanje is lid van de Europese Unie en de Europese Monetaire Unie. Daardoor is de euro het officiële betaalmiddel in Spanje. Als u inkoopt, kunt u contant betalen of met de gebruikelijke kredietkaarten en soms ook met bankkaart / Maestrokaart plus pinnummer. Contant geld opnemen is zowel mogelijk met een kredietkaart als met bankkaart/Maestro-kaart plus pinnummer. Er kunnen echter door de betreffende bank administratiekosten in rekening worden gebracht. Vraag hiervoor a.u.b. na bij uw eigen bank.

Douanevoorschriften:

Privépersonen kunnen tijdens hun reis binnen de EU zonder beperking goederen kopen en meenemen zolang deze zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik en niet voor de verkoop. De invoerbepalingen voor België vindt u op de website van de Belgische douane: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten (Op reis in het buitenland, Bijkomende reisinformatie, Douane).

Veiligheidsadviezen per land:

Criminaliteit: Vooral in de toeristische centra moet u voorzichtig zijn voor gauwdiefstal en kleine criminelen.
Het is aan te raden dat u uw geld, identiteitskaarten, rijbewijs, vliegtickets en andere belangrijke documenten veilig bewaart (b.v. in het kluisje van de hotelkamer) en alleen het geld dat nodig is voor de dag (en uw bankkaart of kredietkaart) bij u draagt. Reizigers moeten uit de buurt van mensenmassa‘s blijven en op hun waardevolle spullen letten op plaatsen die worden bezocht door toeristen, op luchthavens (ook in de veiligheidszone), treinstations, metro‘s, bussen etc.

Gezondheid:

Vaccinaties: Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) bekomt u informatie over standaard vaccinaties en over de beschermingsduur ervan. Let er op dat deze bij u actueel zijn en eventueel worden opgefrist.

Medische verzorging:

In Spanje hebben alle personen die in België wettelijk verzekerd zijn, recht op behandeling (voor zover de behandeling dringend noodzakelijk is) van artsen, tandartsen, ziekenhuizen, etc. die toegelaten zijn door de buitenlandse wettelijke ziektekostenverzekering. De Europese ziektekostenverzekeringskaart (EHIC) of het vervangingscertificaat (beide documenten zijn verkrijgbaar bij uw zorgverzekeraar) moet als bewijs hiervan worden overgelegd. Onafhankelijk hiervan wordt dringend aanbevolen om voor de reis een aanvullende ziektekostenverzekering af te sluiten die kosten dekt die niet door uw standaard ziektekostenverzekering worden afgedekt. Denk hierbij aan repatriëring naar België in het geval van ziekte, behandeling bij particuliere artsen of privé-ziekenhuizen etc. Nadere informatie hierover is te vinden op de website www.caami-hziv.fgov.be/nl van de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u verder informeren over de geldende regelgeving.
De klant moet garanderen dat hij lichamelijk en geestelijk in staat is om de geselecteerde reis te ondernemen en moet zich hiervoor op de hoogte stellen van de voor deze reis vereiste fysieke en psychische conditie.

Alle gegevens onder voorbehoud. Versie: april 2019

kappadokien-kundenstimmen

‘Een goede mix uit bezichtigingen, bezienswaardigheden en strandvakantie zorgde voor mooie vakantiebelevenissen.’

Christa E. uit S., Reizigster, 17-10-20152)


‘De hele reis was fantastisch en we zullen er nog lang over vertellen.’

Hilda M. uit R., Reizigster, 22-10-20152)

2) RSD-Belgium SPRL en RSD Reise Service Deutschland GmbH zijn onderdeel van een Europese reisonderneming die reizen organiseert voor klanten uit meerdere Europese landen. Het onderzoek werd gehouden onder reizigers die in 2016 een reis hebben gemaakt met RSD Reise Service Deutschland GmbH.

Vergroting: